Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

ATI:s X8xx CrossFire-grafik anländer

Introduktion

Fyra månader sentillkännagav ATI officiellt sin första multi-GPU-lösning kallad CrossFire.

För två månader sedan förhandsgranskade och jämförde vi den.

Och idag lyfte ATI sin NDA på CrossFire-prestanda med Radeon X850 XT.

I motsats till vad vi alla förleddes att tro är CrossFire-kort fortfarande inte tillgängliga, så idag har vi lite mer än vad vi hade för två månader sedan när vi förhandsgranskade plattformen.

Uppenbarligen har förarna förbättrats enormt sedan vi först jämförde CrossFire, men som du snart kommer att se är plattformen fortfarande inte helt perfekt. Du kommer också att upptäcka att CrossFires prestanda är anständigt, men plågas av en olycklig GPU-begränsning som begränsar nuvarande CrossFire-inställningar till en maximal upplösning på 1600 x 1200.

Tidpunkten för dagens NDA-lyft är i bästa fall märklig, med tanke på att ATI:s nästa generations GPU:er är bokstavligen precis runt hörnet. Faktum är att med tanke på saker som den nuvarande upplösningen på 1600 x 1200, undrar vi ärligt varför denna prestandaintroduktion inte försenades tills ATI:s R520 lanserades.

Samtidigt har NVIDIA stadigt förbättrat kvaliteten och tillgängligheten på deras SLI-plattform, vilket tillkännagavs för över ett år sedan. Över de allra flesta av deras produktlinjer spelar ATI ett till synes aldrig sinande spel för att komma ikapp. Från den försenade releasen av R520 till CrossFire har saker och ting inte letat sig upp för ATI. Låt oss se om trenden fortsätter här idag.