Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

ATI Rage 128Voodoo2 har nästan kommit och gått, och med sin vikande närvaro har den banat väg för mer än en handfull utmanare om 3Dfx andraplatstron, varav ett antal har potential att bli rätt kort för ditt nästa system. Men vad kommer det att krävas? Om nVidia inte är valet för dig med deras explosiva TNT, och om 3Dfx Banshee helt enkelt inte verkar klippa det åt dig när du ser mot framtiden, vad finns det mer?

Vi hoppades alla att nummer 9 skulle komma igenom med deras Revolution IV, men det “ideala spelkortet” visade sig inte vara något annat än ännu en professionell produkt i förklädnad. S3:s Savage3D, ett chipset med en framtid, blev snabbt en del av historien vi alla skulle vilja glömma, den enda riktiga 0,25 mikron lösningen på marknaden, det är olyckligt att Savage3D släpptes lite före sin tid, och med företag som att Diamond dumpar sina produkter baserat på designen, kan du inte förvänta dig att hitta en av dem i ditt nästa system. Återigen är vi tillbaka till startpunkten, ett behov utan kort för att tillfredsställa det…eller finns det?

Kan det faktiskt finnas en chipset som erbjuder högpresterande, högkvalitativt 3D-stöd, hårdvaru-DVD-acceleration, utan 2D-kvalitet som gör att du vill byta tillbaka till din gamla 9″ monokroma monitor? Ingen skulle ha trott att ATI skulle faktiskt kunna komma igenom med ett kort som skulle kunna tillfredsställa både spelaren och hemanvändaren, men det verkar som att du alltid kan förvänta dig solida produkter från de namn som har funnits i evigheter, åtminstone för det mesta.

Chipsetet? ATI Rage 128. Målmarknaden? Din genomsnittliga spelare, som vill göra lite mer med sin dator än att spela Quake 2 hela dagen, någon som letar efter en kombination av 2D/3D och DVD-acceleration till en överkomlig kostnad. I grund och botten, om du bara inte känner dig rätt att slänga ner $140 för en TNT eller $120 för en G200, och du sitter där med en känsla av tomhet från allt du har sett på videoacceleratormarknaden för närvarande, då kan du vill uppmärksamma ATI Rage 128. Som den absolut sista chansen för ett 2D/3D combo-kort 1998, låt oss hoppas att den här valpen kan komma igenom, annars ser det ut som att det kommer att finnas många mindre nöjda spelare denna semesterperiod…