Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

ATI Radeon LE 32MB DDR

Inte långt efter att ATI Radeon SDR började dyka upp på butikshyllorna började en ny och mystisk ATI-produkt leta sig in i vissa e-butiker. Med inventeringsetiketten för Radeon LE kändes inte produktnamnet igen av både pressmedlemmar och ATI själva. Företag som säljer produkten proklamerade att den var en något långsammare version av Radeon DDR som kunde köpas till ett mycket sötare pris än Radeon DDR. Eftersom rykten kring produkten spred sig som en löpeld var det bara naturligt att kunderna förblev försiktiga med det “oannonserade” kortet. Det fanns dock några modiga själar som satte ner startpriset på cirka 100 $ för att ta reda på exakt vad Radeon LE var.

De som slutade med kortet var från början besvikna. Även om kortet innehöll samma minne och uppenbarligen samma chip som Radeon DDR, var dess prestanda inte i nivå. Lägg till detta att endast ett passivt kylsystem är tillgängligt och kortet bara finns på OEM-marknader, så är det lätt att förstå varför det tog lite tid innan folk försökte undersöka exakt vad som låg bakom Radeon LE.

Lyckligtvis har en grupp tekniskt kunniga användare tagit reda på vad som faktiskt ligger bakom Radeon LE-etiketten. När ATI vägrade att kommentera korten och deras nästan spontana framträdande, började en utvald grupp människor publicera sina intryck av Radeon LE till nyhetsgrupper. Det dröjde inte länge sedan diskussionsgrupper som vår egen AnandTech-forum började bli fylld av meddelanden om hur man får $71 Radeon LE att prestera identiskt med en $139 Radeon DDR.

Anvisningarna förblev till största delen reserverade för dem som kan en hel del om grafikkort. Para ihop detta problem med det faktum att det återstår väldigt lite professionell dokumentation om hur Radeon LE presterar i sitt ursprungliga tillstånd, och det blev klart att något måste göras. Det är därför vi idag ger dig all information du ville veta men var rädd att fråga om Radeon LE, inklusive hur den fungerar direkt, om det är möjligt att uppnå Radeon DDR-hastigheter med kortet, och precis var Radeon LE kommer från. Läs vidare när vi tar dig igenom takten på budgetkortet som skulle kunna.