Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

ATI Mobility Radeon Preview

Det kan vara ett djärvt uttalande, men sanningen är att den bärbara datorns värld utvecklas i en snabbare takt än den stationära datorns. Även om den snabba utvecklingen tydligt är närvarande på desktopmarknaden, sker det i ännu större utsträckning i den mobila plattformen. Funktioner som tidigare reserverats för stationära datorer tar sig snabbt in i bärbara datorer.

Det var inte länge sedan som allt utom de mest grundläggande ordbehandlingsfunktionerna var knutna till skrivbordet, tillsammans med ett eluttag och en bildskärm. Som ett resultat av de tekniska framstegen inom mobilindustrin har mobil datoranvändning infiltrerat en helt ny marknad och befriat datorn från gränserna för ett skåp. Även om tekniken stadigt har förändrat vårt sätt att se på mobil datoranvändning, har vissa barriärer historiskt sett hållit den bärbara datorn tillbaka från vissa marknader. Till exempel skulle ingen med sitt fulla sinne överväga att ersätta en videoredigeringsdator på 10 000 $ med en bärbar dator på 2 000 till 3 000 $.

En annan arena där bärbara datorer vanligtvis har dominerats är 3D-spel. Alla seriösa spelare som övervägde att byta från en avancerad stationär dator till en bärbar dator av något slag ansågs vara galen. Inte bara har bärbara datorer vanligtvis saknat processorkraft, hårddiskutrymme och minneskrav som krävs för de mest avancerade spelen som finns, grafikkortsprocessorn som vanligtvis är integrerad på en bärbar dators moderkort har varit alltför långsam för att spela de senaste spelen i en anständig upplösning . Men eftersom processorhastigheter, lagringsutrymme och minne i bärbara datorer långsamt har kommit ikapp dem i stationära datorer, är videolösningarna som finns i de flesta bärbara datorer fortfarande under par jämfört med deras motsvarigheter i full storlek.

Tur för oss, de som längtar efter snabb 3D-prestanda i vilken dator de planerar att använda, skrivbordstrender inom grafikkortsteknik sipprar äntligen ner till den bärbara datorn. Förra månaden hörde vi en plan från 3D-kraftverket NVIDIA om hur de planerar att ta med full upplösning 3D till marknaden för bärbara datorer. Idag tittar vi på ett produktmeddelande från ett företag som inte är nytt på mobilmarknaden men som syftar till att höja den till nya nivåer: ATI. Deras nya produkt? Mobility Radeon, ett chip som lovar att inte bara förändra 3D-mobildatorns utseende utan även ultralätt datoranvändning, vilket slår GeForce2 Go direkt.