Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

ATI HD 5870 Skalningsprestanda: X58 vs P55 Showdown

Vi kommer att börja vår P55-täckning den här veckan med att svara på en fråga som har ställts flera gånger på senare tid, “Exakt hur kommer de nya DX11-korten att prestera på Lynnfield/P55-plattformen jämfört med Bloomfield/X58?”. Svaret på den frågan beror till största delen på spelmotor, inställningar och processorval. Det har förekommit många spekulationer om att Lynnfield/P55-plattformen skulle misslyckas med nästa generations kort. Som sagt, skillnaden i plattformsprestanda mellan de första tillgängliga DX11-korten (ATI HD 5870/5850) är ungefär densamma som tidigare generationskort vi testade i Lynnfield-lanseringsartikeln.

Detta innebär att båda plattformarna byter ut slag mot överlägsenhet för prestanda med ett kort. Men för de som kör CF/SLI-inställningar fortsätter X58 att vara den plattform som valts för användare som vill ha bästa möjliga benchmarkresultat. Betyder det att den integrerade dubbla x8 PCIe 2.0-logiken på Lynnfield är ett dåligt val jämfört med den dubbla x16 PCIe 2.0 med X58? Absolut inte baserat på våra första tester. Det borde faktiskt tillfredsställa de flesta användare.

Nu för de som investerar i en ultra high-end HD 5870 CrossFireX-konfiguration, kommer Core i7/X58-konfigurationen helt enkelt att erbjuda bästa möjliga prestanda. Naturligtvis kommer den prestandan till en kostnad, särskilt strömförbrukningen. Vi har dock en känsla av att de flesta ägare med två HD 5870 inte är så oroliga över att Al Gore knackar på deras dörr mitt i natten.

Under tiden har vi våra första prestandaresultat som jämför Core i7/860 och P55 med liknande prissatta Core i7/920 och X58 i en mängd olika spel. Vi kommer att säga detta på förhand, det här är inte en GPU-recension av HD 5870. Istället bestämde vi oss för att dra denna information ur den kommande avancerade P55-sammanfattningen så att den inte försvann i mixen. Vår upplösning är begränsad till 1920×1080 som vi använder i moderkortets testsvit. Som sådan talar siffrorna för sig själva. Så låt oss gå direkt till resultaten idag, men först, testinställningen.

Testuppsättning-

För våra testresultat ställer vi in ​​var och en styrelse så nära som möjligt när det gäller minnestider och subtiminger. P55-moderkortet används 8 GBav DDR3, medan X58-plattformen innehöll 6 GB. P55 och X58 DDR3-timingerna var inställda på 7-7-7-20 1T vid DDR3-1600 för i7/920- och i7/860-processorerna vid både standard- och överklockade CPU-inställningar. Alla strömhanteringsfunktioner var aktiverade på varje kort och spänningen sattes till lägsta möjliga värden vid överklockning samtidigt som stabiliteten bibehölls dygnet runt.

Bildgalleriet nedan innehåller våra Everest-minnesresultat med varje processor överklockad med liknande minnesinställningar tillsammans med alternativ för spänning/uncore/subtiming. 860/P55 erbjuder något bättre genomströmning och övergripande latensnummer än 920/X58 när den är överklockad. På lager gynnar latenssiffrorna Lynnfield med hjälp från turboläget.

Vårt spelutbud idag är varierat men saknar ett par titlar vi ville visa. Vi drog Crysis Warhead eftersom CrossFireX-skalningssiffrorna var under 8% och Need For Speed: Shift har inte en CrossFire-profil ännu. AMD arbetar för närvarande med uppdaterade CF-profiler för de senaste spelen. Vi hade också några korruptionsproblem när vi körde Empire:Total War och Anno 1404 som är under utredning.

Alla våra resultat för spelprestanda rapporteras i genomsnittliga bildfrekvenser per sekund i huvudstapeldiagrammet med lägsta bildfrekvens i textavsnittet. Resultaten sorteras efter genomsnittliga bildfrekvenser. Vi rapporterar också resultat för enstaka kort med HD 5870 som körs med PCIe 2.0 x8-hastigheter på P55-plattformen för att jämföra prestanda med x16-enkelkortsinstallationen. Vi installerade ett Intel CT Gigabit-nätverkskort i den andra fysiska x16-platsen för att tvinga fram x8-drift.