Åtgärda problem när du använder Windows 10 Remote Desktop

Som du kan föreställa dig tillåter Internet oss att utföra en mängd uppgifter på distans idag. Från att se filmer och serier via streaming, till att spela med människor från hela världen eller fjärrstyra en annans PC för att till exempel lösa problem. Det är just det vi vill fokusera på just nu. Vi hänvisar till möjligheten att styra en Windows 10-dator från vilken annan dator som helst, som om vi var fokuserade på den.

Åtgärda problem när du använder Windows 10 Remote Desktop

Fördelar och verktyg med Windows 10 Remote Desktop

Detta är något som kan hjälpa oss båda mycket professionell inställningar och mer hemma. Och att kunna utföra det vi säger öppnar förstås en enorm mängd möjligheter. Det kan vara så att vi är på semester var som helst och att en enkel internetuppkoppling gör att vi kan ansluta till vår egen hemdator.

Det är där vi har alla våra program, inställningar och personuppgifter som vi kan komma åt och använda tack vare ovanstående Fjärrskrivbord . Således, genom en konventionell Internetanslutning och från vilken dator som helst, eller till och med från en mobiltelefon, kan vi ansluta till vår PC och använda den som om vi satt framför den. Detsamma händer om en familjemedlem eller vän ber oss om hjälp med ett problem på sin dator. Nu, istället för att behöva gå till ditt hus, kan vi lösa dessa problem i realtid med hjälp av fjärrskrivbordet.

escritorio ventana

Det är värt att nämna att uppnå detta som vi diskuterade, i Windows , idag är en mycket enkel och prisvärd uppgift för de flesta. Även om vi inte är avancerade användare kan vi göra det tack vare de faciliteter som systemet i sig erbjuder oss i detta avseende.

Så här felsöker du användning av fjärrskrivbord

Som är vanligt i många av funktionerna i Redmond system , detta fjärrskrivbord är inte utan brister, något där vi kommer att hjälpa dig. Först och främst, för att använda allt detta som vi pratar om, måste du veta att Remote Desktop Protocol, också känd som RDP , är ett protokoll utvecklat av Microsoft. Det ger oss möjlighet att ansluta till en annan dator via en internetanslutning.

Därför använder vi RDP-klientmjukvaran för detta ändamål, medan den andra fjärrdatorn måste köra RDP-servermjukvaran. Men vi kan stöta på plötsliga och oväntade problem när vi försöker använda allt detta. Därför kommer vi nedan att se hur du löser de vanligaste problemen och felen när du använder denna fjärrskrivbordsfunktion i Windows 10.

Aktivera Remote Desktop i Windows 10 från Inställningar

Som du kan föreställa dig, först och främst behöver vi sätta allt i drift eller aktivera det i systemet. Och det är att i det fall att det inte är så kommer varken vi att kunna öppna en ny fjärrsession med en annan dator, eller en annan dator kommer att kunna ansluta till vår. För att undvika detta misslyckande måste vi därför först aktivera detta, till exempel från applikationen Systemkonfiguration.

För att göra detta använder vi Win + I tangentkombination och gå till avsnittet System. I det nya fönstret som dyker upp, i den vänstra panelen, längst ner hittar vi alternativet som intresserar oss här, Remote Desktop, där vi klickar.

escritorio remoto konfiguration

Sedan i den högra panelen kommer vi att se alternativet för att aktivera fjärrskrivbord, som ändrar dess tillstånd eftersom det är inaktiverat som standard. Vi kommer också att se ett meddelande och ett bekräftelsemeddelande som vi accepterar.

Aktivera funktionen från PowerShell

På samma sätt kommer vi att ha möjlighet att utföra samma aktivering, om vi önskar eller behöver, från PowerShell . Detta kommer att vara användbart i vissa fall för mer avancerade användare av operativsystemet, så låt oss se hur man uppnår det. Först öppnar vi ett sådant fönster genom att skriva powershell i sökrutan och öppna det med administratörsbehörigheter. Sedan kör vi följande kommando i den:

Set-ItemProperty -Path ‘HKLM:SystemCurrentControlSetControlTerminal Server’-namn “fDenyTSConnections” -Värde 0

Vad detta gör är att ändra registret som motsvarar fjärrskrivbordet, men vi måste också konfigurera brandväggen för att acceptera dessa anslutningar. Detta är något som vi uppnår från detta andra kommando:

Disable-NetFirewallRule -DisplayGroup “Escritorio Remoto”

Kontrollera statusen för RDP-protokollet på en fjärrdator

För att lösa ett anslutningsproblem av denna typ rekommenderar vi även att du kontrollerar och ändrar status för RDP-protokollet på fjärrdatorn. För detta måste vi använda systemregistret. Därför, och på grund av hur känslig det här avsnittet är, rekommenderar vi först och främst att du gör en säkerhetskopia av den. Vi öppnar redigeraren med kommandot regedit och vi går till menyalternativet Arkiv / Exportera.

När detta är gjort i samma fönster i registerredigeraren, eftersom vi behöver kontrollera statusen för RDP på ​​fjärrdatorn, går vi till menyn Arkiv / Anslut nätverksregister där vi anger namnet på den andra datorn. Så snart vi har uppnått anslutningen är vi på följande väg:

HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Terminal Server

På den här platsen, i den högra rutan, dubbelklickar vi på nyckeln som heter fDenyTSConnections för att redigera dess egenskaper. Därför, för att aktivera RDP på ​​fjärrdatorn, ändrar vi värdedata från 1 till 0 för att aktivera det.

fjärrregistrering för Windows

Kontrollerar om ett grupprincipobjekt blockerar RDP

Det kan också vara så att systemets grupppolicy åsidosätter den lokala konfigurationen när man försöker aktivera RDP. För detta måste vi öppna en kommandotolk eller CMD-fönster, skriva kommandot cmd i sökrutan och öppna det med administratörsbehörigheter.

Därför skriver vi följande kommando i kommandotolksfönstret:

gpresult /H c:gpresult.html

gpresult ejecucion

När kommandot är helt kört, vilket tar några sekunder, öppnar vi den skapade filen, gpresult.html, från valfri webbläsare för att se resultatet.

fichero gpresult

Aktivera Windows Remote Desktop i grupppolicyer

Å andra sidan kommer vi att berätta att vi kan ändra Fjärrskrivbord konfiguration från Windows Group Policys. Och det kan vara så att det är dessa som blockerar Remote Desktop vi pratar om. Det första vi gör är alltså att öppna körrutan med tangentkombinationen Win + R där vi skriver gpedit.msc för att öppna grupprincipredigeraren. I den är vi på vägen

Datorkonfiguration / Administrativa mallar / Windows-komponenter / Fjärrskrivbordstjänster / Fjärrskrivbordssessionsvärd / Anslutningar. Sedan, i den högra rutan, dubbelklickar vi på posten Tillåt användare att ansluta på distans med hjälp av Remote Desktop Services. Detta kommer att hjälpa oss att redigera dess egenskaper, så vi behöver inte längre ställa in policyn som Aktiverad eller Inte konfigurerad.

Politicas grupo remoto

Kontrollera status för RDP-tjänster

Något som vi också måste ta hänsyn till för att Windows Remote Desktop ska fungera korrekt är att den lokala och fjärrdatorn måste köra tjänsten för det. Om detta inte är fallet på någon av de två datorerna måste vi starta dem för att undvika felfunktioner . Det vi gör här är att öppna det här avsnittet från körrutan igen, där vi nu skriver kommandot services.msc.

Därefter hittar vi posterna som heter Remote Desktop Service och Hyper-V Remote Desktop Virtualization Service.

servicios fjärrkontroll

Nu behöver vi bara dubbelklicka på posten till redigera dess egenskaper och vi kan nu klicka på Start-knappen som vi hittar.

activar service remoto

Relaterade Artiklar

Back to top button