Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Åtgärda Minecraft felkod 0x80131509 på 5 sätt

Minecraft felkod 0x80131509

Minecraft felkod 0x80131509 har skakat många av de hardcore-fans med startprogrammet som inte svarade när det startade. Medan vissa användare rapporterade att de ser felet när de försöker installera Minecraft (Java Edition) genom det senaste officiella installationsprogrammet.

Felet visar sig med det korta felmeddelandet “Verifiera att du är ansluten” “Försök sedan att uppdatera igen. Vi kunde inte uppdatera windows. (0x80131509)“.

Felmeddelandet betyder tydligt att det kan finnas en nätverks problem eller Windows-system och drivrutiner är föråldrade.

Så här har vi satt ihop fungerande lösningar hur man löser Minecraft Error Code 0x80131509. Men först, ta en titt på de vanliga orsakerna till att felet utlöses.

För att optimera din Windows PC-prestanda rekommenderar vi verktyget Advanced System Repair:

Denna programvara är din enda lösning för att fixa Windows-fel, skydda dig från skadlig programvara, rensa skräp och optimera din dator för maximal prestanda i tre enkla steg:

 1. Ladda ner verktyget Advanced System Repair betygsatt Excellent på Trustpilot.
 2. Klick Installera och skanna nu för att installera och skanna problem som orsakar PC-problem.
 3. Klicka sedan på Klicka här för att åtgärda alla problem nu att fixa, rengöra, skydda och optimera din dator effektivt.

Vad orsakar “Minecraft Error Code 0x80131509”?

Det finns några anledningar till varför Minecraft inte kan installeras korrekt på din dator. En bra sak med att ta emot fel 0x80131509 när du installerar Minecraft Java hjälper dig att veta ett och annat om problemet i synnerhet.

 • Fördröjningsbenägen internetanslutning: Internetanslutning spelar den största rollen för att visa upp detta fel. När din dator är ansluten med en laggig internetanslutning blir chansen att filer delvis laddas ner högre. Detta kan så småningom leda till felaktig installation och därmed utlösa problemet.
 • Minecraft Launcher i konflikt: Om du har en gammal startprogram och detta när det strider mot den nyare versionen av startprogrammet kan orsaka installationsproblem.
 • Windows-uppdateringar väntar: Ungefär som all programvara kan en väntande onlineuppdatering bidra till installationsproblemet med Minecraft-spelet.
 • Inte registrerat med Xbox-konto: Felaktig inloggning eller ingen inloggning kan utlösa och blinka meddelandet om Minecraft Launcher Installationsfel (0x80131509) “Se till att du är ansluten”.

Eftersom du nu är bekant med de vanliga skyldiga som utlöser felet här, föreslås det att du följer de givna lösningarna en efter en för att komma förbi felet.

Hur fixar jag Minecraft Error Code 0x80131509?

Lösning 1 – Kontrollera internetanslutningen

När du laddar ner spelet online förväntas det som standard att din internetanslutning och den associerade enheten prestera bra.

Internet släpar dock dålig anslutning från ISP, eller problem med routern kan sakta ner eller ännu värre utlösa partiella nedladdningar.

För att motverka problemet, håll alltid ett öga på hastigheten på internet och kolla routern. Om du känner att problemet kvarstår, starta om enheten och vänta tills problemet försvinner. starta även om routern och modemet helt för att lösa de fel eller buggar som orsakar problemet

Alternativt kan du kontrollera internethastigheten genom att öppna några flikar i valfri webbläsare och titta på prestandan. Men om problemet kvarstår, kontakta din internetleverantör omedelbart och få det gjort från deras sida.

Lösning 2 – Ta bort Microsoft Launcher

Alla föråldrade Minecraft Launcher kan krascha med den nyare varianten och visa upp installationsproblem. Om du verkligen har en sådan launcher är det bäst att avinstallera dem och installera den nyare varianten. Det skulle minska chanserna att bli vittne Minecraft felkod 0x80131509 omedelbart. För att utföra steget,

 • Klicka på Windows > öppen inställningar
 • Klick Appar och funktioner och skriv i sökrutan Minecraft

fixa problem med spel som kraschar

 • Om du hitta flera launchersKlicka på tre prickar bredvid namnet
 • Klicka på Avinstallera

Minecraft felkod 0x80131509

 • Stöta på Avinstallera om du hittar en popup som visas igen
 • Ta bort alla pågående värdelösa filer
 • Starta om systemet

Lösning 3 – Installera om Microsoft Launcher

Det är bäst att ladda ner den senaste startprogrammet för Minecrafts officiella webbplats när du har tagit bort det föråldrade startprogrammet från Microsoft Store.

Lösning 4 – Kontrollera och slutför Windows-uppdateringar

Problemet relaterat till Windows-uppdateringar kan också relatera till visning Minecraft felkod 0x80131509. Den enklaste lösningen skulle vara att slutföra eventuella väntande uppdateringar. För att utföra steget,

 • Klicka på Win+I-tangenten och från menyn som visas
 • Välj den Windows uppdatering alternativ

havet av tjuvar fungerar inte i helskärm

 • Och klicka vidare Kolla efter Uppdateringar alternativ

Razer Synapse kommer inte att öppnas

 • Om du hittar någon märkbara uppdateringar, ladda ner dem omedelbart
 • Starta om ditt system när uppdateringarna har installerats

Lösning 5 – Byt till kompatibilitetsläge

I vissa sällsynta fall tenderar den nya launchern att starta i ett föråldrat Windows 10 OS. Detta kan bero på flera programvarukompatibilitetsproblem. I det här fallet, försök att installera startprogrammet designat för Windows 8 och installera dem på din enhet. För att få enheten att fungera,

 • Högerklicka på gamla launcher’s.exe-filen och välj Egenskaper
 • Hitta Fliken Kompatibilitet och markera alternativet för ” Kör det här programmet i kompatibilitetsläge för

Dungeon Siege 2 Ingen muspekare

 • Ställ in kompatibilitet för Windows 8
 • Spara Ändringar och avsluta

Din startprogram skulle köras utan att visa fel 0x80131509 på Minecraft.

Bästa sättet att övervaka hur spelet körs på din Windows-dator

Många spelare stöter på problem som att spelet kraschar, släpar efter eller stammar när de spelar spelet och optimerar sedan din spelprestanda genom att köra Spelhöjare.

Detta ökar spelet genom att optimera systemresurserna och erbjuder bättre spel. Inte bara detta, utan det fixar också vanliga spelproblem som släpar och problem med låg FPS.

Skaffa Game Booster för att optimera din spelprestanda

Slutgiltiga tankar

Med dessa lösningar till din hjälp är det nu möjligt att åtgärda problemet utan mycket krångel.

Fortsätt att prova dessa steg en efter en och ha en god chans att få det löst från Microsoft felkod 0x80131509 för alltid.

Men många gånger kan du inte spela spelet pga Windows interna problem tycka om korrupta systemfiler eller virusinfektion så här föreslås det att köra PC-reparationsverktyg. Detta verktyg bara genom att skanna en gång upptäcker och fixar olika envisa PC-fel.

Hoppas artikeln fungerar för dig. Du kan nu få kontakt med våra experter bara genom att gå till vår Facebook Sida.

Glöm inte heller att gilla dela artikeln.

Lycka till..!