Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Åtgärda Google Pay “Transaktion avvisad: ogiltig betalningsmetod” med felet OR-CCSEH-05

Google Pay tillåter användare att ställa in sina kreditkort och andra betalningsalternativ för att betala för de tjänster som erbjuds av Google. Vissa användare klagar dock på felkoden OR-CCSEH-05 när de betalar för sin köpta app eller tjänster på plattformen.

Berörda tjänster inkluderar Google Play Butik, Google Cloud Platform och till och med tredjepartsappar som använder Google Pay som betalningslösning.

För de flesta användare är det Google Play som kastar ut det här felet oftare. Googles appbutik erbjuder en enorm samling appar för free eller för köp. Du kan ladda ner Android-appar, musik, spel eller andra media. Vissa av dessa appar är tillgängliga för free medan andra är för ett pris.

Om du är inställd på att köpa en app kan du enkelt betala med olika betalningsmetoder inklusive Google Pay. Det är då felet inträffar.

Vad är felkod OR-CCSEH-05 med Google Pay?

Transaktion-Avvisad-Ogiltig-Betalningsmetod-ELLER-CCSEH-05-FelKredit: Google Support

Många användare har stött på betalningsfelet OR-CCSEH-05 när de försöker köpa en app på Google Play. Vid betalning eller utcheckning får de felmeddelandet:

“transaktionen avvisad: ogiltig betalningsmetod. [or-ccseh-05]”

Uppenbarligen är detta inte ett problem med varken Google Pay eller bankutgivaren. Som en del av den pågående kampen mot kreditkortsbedrägerier erbjuder bankerna nu två versioner av ditt kreditkort. En för det fysiska kortet och en annan för den digitala versionen av ditt kort. Det senare kallas också ett virtuellt kort som är designat för att användas för onlineköp som när du betalar för dina appar och tjänster.

Lyckligtvis finns det flera sätt på hur du kan lösa problemet. Kolla in de lösningar och lösningar som vi har listat nedan.

Hur man felsöker och åtgärdar Google Play-betalningsfelkoden “OR-CCSEH-05” med Google Pay som metod

How-to-Fix-Payment-Error-Code-OR-CCSEH-05-using-Google-PayHow-to-Fix-Payment-Error-Code-OR-CCSEH-05-using-Google-PayKredit: Thodwris/Github

Lösning #1 – Kontrollera din betalningsinformation

Felet kan bero på bristen på betalningsinformation eller ett fel i dina uppgifter. Se till att din information är korrekt och uppdaterad inklusive ditt namn, adress, kortnummer eller CVC. Du kan också kontrollera om du har tillräckligt med pengar att köpa.

Lösning #2 – Verifiera ditt konto på Google Pay

Du kan bli blockerad av felet eftersom du måste verifiera ditt konto först innan du fortsätter med transaktionen. Den här metoden fungerar för användare som använder Google Pay. Verifiera ditt konto på Google Pays kontoverifieringssida. Börja sedan göra ett köp.

Lösning #3 – Använd ett virtuellt kort

Använd-ett-virtuellt-kortAnvänd-ett-virtuellt-kortFotokredit: Leeloo Thefirst/Pexels

Virtuella kort är kompatibla med Google Play-betalningar, därför bör du använda det för appköp. Det fungerar inte bara för många användare, utan virtuella kort är också säkra att använda. Du behöver inte ange ditt fysiska korts nummer online, vilket skyddar det från hackare.

Aktivera ditt virtuella kortalternativ i din banks applikation eller webbplats. Du kommer att få ett annat kortnummer och en CVC som ändras var 5:e minut. Använd dessa uppgifter direkt i Google Play eller via Google Pay och börja göra några köp.

Lösning # 4 – Kontakta Google Pay eller Google Play Support

Om ingen av ovanstående lösningar fungerar, försök att kontakta Googles support genom att gå till deras officiella webbplats eller supportkanaler som är specifika för Google Play-fakturering eller Google Pay. Rapportera ditt problem så att de kan kontrollera orsaken till felet.

Vilka av metoderna ovan fungerar för dig för att lösa OR-CCSEH-05-felet med betalningsmetod på Google Pay? Låt oss veta i kommentarerna nedan.