Åtgärda Edge-problem när du öppnar PDF-filer

Det är sant att dessa filer som vi hänvisar till, trots deras utbredda användning i typer av områden, inte är lika lätta att redigera som en DOCX eller a Text . Emellertid har kompatibiliteten med dess läsning under åren ökat i stor utsträckning. Inte förgäves just nu kan vi använda en mängd program som hjälper oss i dessa uppgifter. Här hittar vi lokala och onlineprogramvara, bland vilka fler och fler webbläsare ingår.

Åtgärda Edge-problem när du öppnar PDF-filer

Varför nästan alla webbläsare som Edge eller Chrome öppnar PDF

Anledningen till detta är enkel, vi hänvisar till den ökande kompatibiliteten för dessa specifika program med Adobe-filer. Och det är dessa PDF-filer som vi pratar om har blivit en av de mest utbredda på Internet när det gäller att hantera dokumentation. Därför, istället för att behöva använda externa lösningar, Edge, Krom , eller Firefox bland annat kan nu öppna dem direkt.

Vi måste också komma ihåg att de flesta användare för närvarande har en applikation av denna typ på sina datorer. Med allt och med detta, för de som kräver ett mer djupgående arbete med en PDF, kan de alltid välja mer specifika program för det. Till detta kan vi lägga till det med det förutnämnda webbläsare , vi kan öppna PDF både lokalt och online.

Det är för allt detta som vi kommenterar vad för vissa, deras standardwebbläsare har blivit deras standard PDF-läsare i Windows. Även några av dessa program innehåller redan vissa funktioner som att markera texter, göra anteckningar i dokumentera , rotera den osv.

lector pdf kant

Fixa problem i Edge när du öppnar PDF

I dessa rader kommer vi att fokusera på en av de webbläsare som växer mest, till exempel Microsofts Edge. Det här är en av de som satsar mest på dessa filer, men det fungerar inte alltid så bra som vi skulle vilja i detta avseende. Det kan faktiskt vara så att vi försöker öppna en PDF-fil i Edge för att redigera den, men den öppnas inte. I det här fallet är det mycket möjligt att webbläsaren upprepade gånger ber dig att ladda ner filen, även om den redan är nedladdad, men utan att öppna den.

Om så är fallet, om det här problemet uppstår när Redmond-programmet vägrar att öppna PDF-filen som tidigare, låt oss se några möjliga lösningar för det. Naturligtvis, som vanligt, i det här fallet är det första vi rekommenderar att du startar om både programmet och operativsystemet helt. Detta enkla steg löser fler problem i Windows än vi först kunde föreställa oss.

Kontrollera att PDF:en inte är skadad

Det kan också vara så att felet kommer mer från själva filen än från programmet. För att vara säker är det bästa vi kan göra att försöka öppna PDF:en i en annan applikation, till exempel kan vi använda Chrome eller en dedikerad PDF-läsare såsom som Adobe Reader. Om filen inte heller laddas i dessa applikationer finns det ett problem med den.

Därför, vad vi kan försöka om det behövs är att försöka ladda ner den igen från dess ursprungliga källa, eller få den skickad till oss igen.

Ställ in Edge som standardprogram för PDF

I händelse av att vi alltid vill öppna dessa PDF-filer direkt i Edge-webbläsaren och även undvika misslyckanden i denna uppgift, måste vi ställa in den med standardprogrammet för det. Vi behöver bara högerklicka på valfri PDF-fil till exempel från Filutforskaren . Sedan väljer vi alternativet Öppna med / Välj ett annat program.

Abrir con Edge PDF

I popup-fönstret som öppnas väljer vi alltså Microsoft Edge och sedan markerar vi rutan som säger Använd alltid denna applikation för att öppna PDF-filer. Från och med då bör alla PDF-filer öppnas i Edge som standard.

Uppdatera Edge-webbläsaren

Något som vi måste ha i åtanke är att det här programmet inte alltid har kunnat öppna dessa filer som vi pratar om så lätt. Vi säger detta eftersom problemet kan bero på en bugg med den aktuella versionen av program som sådan. För att lösa det måste vi uppdatera webbläsaren, så vi kommer först åt den. Efter det klickar vi på knappen med tre horisontella punkter i det övre högra hörnet.

menú kant

I menyn som visas valde vi i det här fallet inte att välja alternativet Hjälp och kommentarer / Om Microsoft Edge. Då börjar applikationen automatiskt söka efter en tillgänglig uppdatering. Om det finns någon kommer den att installeras, och för att den ska bli effektiv behöver vi bara starta om programvaran.

Rensa Edge Cache för att läsa PDF igen

En annan av de mest utbredda lösningarna när en webbläsare har problem med några av sina funktioner är att rensa dess cache . Detta kan hjälpa oss att öppna PDF-filerna som tidigare om vi har problem. För att göra detta är det första vi gör att öppna programinställningarna igen från huvudmenyn. I fönstret som visas, i den vänstra panelen klickar vi på avsnittet Sekretess, sökning och tjänster där vi hittar avsnittet som heter Radera Exploration data.

caché Edge

I det ögonblicket hittar vi en knapp som säger Välj vad som ska raderas, där vi klickar. I det nya fönstret behöver vi bara markera rutan Filer och bilder i cache, avmarkera resten, klicka på Ta bort nu och starta om webbläsaren.

Reparera Edge-webbläsaren från Windows 10

Det kan också vara så att programmet till flytta runt på internet har något internt fel som inte gör att det fungerar bra. Detta skulle resultera i att PDF-filer misslyckades. Så nästa lösning är att använda det inbyggda reparationsverktyget för att åtgärda problemet. Vi uppnår detta från Windows Configuration-applikationen, som vi kommer åt med kombinationen Win + I. I fönstret som visas väljer vi nu alternativet som heter Applications.

I applikationer och funktioner på den vänstra panelen kommer en lista över installerade program att visas, så vi hittar Microsoft Edge inträde. Därefter klickar vi på knappen Ändra och på nästa skärm klickar vi på Reparera.

bakkant

Återställ Microsoft-programmet

Om så är fallet kan det också vara mycket användbart att återställa Edge så att den återgår till sin fabriksvärden . Detta skulle återställa programmet till det tillstånd det var när vi ursprungligen installerade det på datorn, vilket skulle lösa buggen med PDF-filerna. För att göra detta går vi tillbaka till dess konfiguration från knappen med de tre horisontella punkterna.

restaurangkant

I det här fallet går vi till Återställ inställningar alternativet i den högra rutan i fönstret. Här hittar vi bara ett alternativ, som kallas Återställ inställningar till deras standardvärden.

Relaterade Artiklar

Back to top button