Återställ stulet Call of Duty-konto och hur man skyddar det

0 Shares

Har mitt konto blivit stulet?

Återställ stulet Call of Duty-konto och hur man skyddar det
Om du under ett spel med Warzone eller Cold War multiplayer upplever en plötslig urkoppling, händer något konstigt. Vanligtvis beror dessa frånkopplingar på ett fel i servrarna eller en specifik krasch, men i vissa kan de betyda det värsta av det värsta. Speciellt om du omedelbart får ett mejl från Activision som informerar dig om att du har kopplat ditt konto till en annan tjänst, det är då du borde komma till det värsta. När du försöker komma in på ditt konto får du meddelandet att lösenordet inte är korrekt, och när du försöker återställa det kommer du att informeras om att e-postadressen nyligen har ändrats.

Troligtvis har du haft en attackera ditt Activision-konto , något som vanligtvis händer efter att du har skapat ditt lösenord. Och, med hänsyn till de många läckor som har dykt upp de senaste månaderna, om du är en av dem som vanligtvis använder samma lösenord i många tjänster, är ditt Activision-konto säkert extremt sårbart.

Hur kan en hackare komma in på mitt Call of Duty-konto?

Krigszon

Problemet ligger i hur du hanterar dina lösenord. Om du har använt samma lösenord på mer än en tjänst behöver hackaren bara ta en titt på många av de läckta listorna på internet med miljontals konton från hela världen. Tack vare dessa listor kan angriparen känna till e-postadressen och ett av lösenorden för sitt offer, så han behöver bara testa på Activision-webbplatsen för att ta reda på om han använder samma lösenord som han använde i tjänsten som påverkades av läckan.

För att ge dig en idé har tjänster som Dropbox eller Facebook drabbats av den här typen av massiv datastöld, så om ditt Dropbox-lösenord är detsamma som Activisions, kommer din Warzone-profil att vara extremt lätt att stjäla. För att ta reda på om ditt konto är påverkat av någon av dessa skandalösa läckor behöver du bara gå in på webbplatsen haveibeenpwned.com och ange e-postmeddelandet du vill kontrollera.

Hur kan jag skydda mitt Call of Duty-konto?

COD krigszon

För att erbjuda ökad säkerhet och trygghet för användaren aktiverade Activision en funktion som idag anses väsentlig när det gäller att skydda åtkomst till tjänst och data. Vi talar uppenbarligen om alternativet för tvåstegsverifiering, en metod som kommer att tvinga dig att ange en extra kod varje gång du kommer åt ditt Call of Duty-konto.

Processen är mycket enkel, eftersom vi, efter att ha konfigurerat en autentiseringsapplikation på din mobiltelefon, bara behöver ange koden som denna applikation ger oss för att slutföra inloggningen varje gång vi försöker. För att kunna logga in kommer du alltså alltid att behöva ha tillgång till din mobiltelefon, något som till en början kan vara irriterande men som i slutändan är det säkraste skyddet mot eventuella attacker.

Hur man aktiverar tvåstegsautentisering

Call of Duty dos pasos

För att aktivera tvåstegsautentiseringsfunktionen i ditt Call of Duty-konto måste du följa följande instruktioner:

 • Gå till Activisions aktiveringssida för tvåstegsautentisering via följande länk:
 • Logga in på ditt Call of Duty-konto genom att ange din e-postadress och lösenord eller använda dina PSN-, Xbox Live-, Steam- eller Battle.net-uppgifter.
 • När du har loggat in kommer du att se en QR-kod på skärmen och du kommer att bli ombedd att ha Google Authenticator-appen installerad. Denna applikation kommer att ansvara för att generera den slumpmässiga koden som Activision-servrarna kommer att upptäcka som giltig.
 • Med applikationen installerad på din mobiltelefon, öppna den och klicka på +-knappen för att lägga till en ny tjänst.
 • Vi kommer att välja alternativet “Skanna en QR-kod”.

Escana codigo QR

 • Använd telefonens kamera för att skanna QR-koden som du tidigare såg efter att ha loggat in på Call of Duty.
 • Google Authenticator-appen kommer att ha lagt till Activision-anslutningen och visar ett tillfälligt kodnummer som upphör att gälla efter några sekunder.
 • Använd den här koden i rutan “Kod” som du kommer att se i aktiveringsprocessen för tvåstegsautentisering, och ange även lösenordet för ditt Call of Duty-konto i avsnittet “Lösenord”.

Warzone activacion dos pasos

 • Nu behöver du bara trycka på aktivera så att processen är klar och du har allt perfekt konfigurerat.

Om du klickar på aktivera returnerar ett fel, kan det bero på att koden för Google Authenticator-appen har gått ut, så kontrollera koden igen och ange den snabbare för att aktivera den korrekt.

Hur man återställer ett stulet Call of Duty-konto

Warzone recuperar cuenta

Om ditt tvåstegsskydd var försenat och ditt konto redan är i någon annans händer har du fortfarande tid att få tillbaka det. På grund av den ständiga vågen av kontostölder erbjuder Activision en supporttjänst från vilken de försöker hjälpa drabbade användare och återställa äganderätten till kontona. Tyvärr betyder det inte att du får tillbaka allt eftersom dina Call of Duty-poäng och ackumulerade belöningar kan försvinna, så tänk på det.

För att återställa ditt konto måste du följa följande steg:

 • Gå till Activision-kontoåterställningswebbplatsen
 • Du behöver ett nytt Activision-konto, så du måste börja med att skapa ett. Kom ihåg att använda en e-post som du kan komma åt utan problem.
 • Med kontot skapat, logga in och gå till avsnittet “Länkade konton”.
 • Där måste du länka konton för andra tjänster som du normalt använder, till exempel ditt PSN-konto eller ditt Xbox Live-konto.
 • Nästa sak du måste göra är att komma åt steg 2, och för detta måste du logga in med det nya kontot du just skapat.
 • Efter att ha gjort det kommer återställningsformuläret för ditt ursprungliga konto att visas, där du måste ange e-postadressen för det stulna kontot, den ungefärliga dagen för stölden av kontot, vilka spel som har påverkats och några extra detaljer som kan hjälpa till med processen .
 • Slutligen, fyll i captcha och fortsätt att skicka informationen. Om allt går bra bör du höra från Activision inom 10 dagar och förhoppningsvis kommer du att återfå ditt konto med alla privilegier.
0 Shares