Återgå till LG G8x ThinQ Dual Screen: Fick LG det rätt första gången?

Android-tillverkare försöker omforma Android-upplevelsen med dubbla eller vikbara skärmar, särskilt för att göra våra telefoner mer lämpade för att hantera hårdporrproduktivitet och kreativitetsbehov.

Det finns många olika implementeringar av det dubbla skärmen eller det hopfällbara konceptet men bollen är redan inställd och när tillverkarna får en bättre förståelse för vad konsumenterna faktiskt gör med fler skärmar kommer vi äntligen att se sådana skärmar utvecklas och bli mycket mer användbara .

Juryn är fortfarande ute på de bästa implementeringarna med dubbla skärmar och även när vi skriver detta, har LG, aldrig den som skämmer bort djärva experiment, visat en galen svängbar skärmtelefon – ‘Wing’ – det är vildare än någonting vi har sett till datum.

Ändå undrar vi om det sydkoreanska företaget fick det rätt första gången med LG G8x ThinQ

Först och främst – Ett bra pris

LG G8x ThinQ levereras med ett avtagbart skärmskydd som ansluts via USB Type-C-port. Det bästa är att denna typ av implementering är relativt billig.

Medan alla andra telefoner med dubbla skärmar och Foldables kostar mer än en lakh, lanserades LG G8x ThinQ i Indien till 49 990 INR, och priset höjdes senare till 53 990 för att justera den ökade GST.

I den kommande Flipkart Big Saving Days-försäljningen kommer LG G8x ThinQ att vara tillgänglig för bara Rs. 39.990 och det är ett bra pris om du är fjärrintresserad av multitasking med dubbla skärmar.

Men det är inte bara priset, det finns mycket mer att tycka om LG G8x ThinQ: s hopfällbara dubbla skärm.

2> 1-vikbar> 1

Vi tror uppriktigt att det är mycket mer produktivt att ha två separata skärmar och gör multitasking mycket effektivare än att dela en större (vikbar) skärm i två.

På LG G8 ThinQ kan du öppna två olika appar på båda skärmarna och multitask som en chef. Jag hanterar ofta flera appar på min telefon, och efter att ha använts för två olika skärmars bekvämlighet är det svårt att gå tillbaka.

Några av våra vanliga fall handlar om att öppna en kromflik på varje skärm, ta anteckningar medan du tittar på en video eller läser en bok, öppna interna länkar på den separata skärmen, jämföra produktfunktioner i två olika e-handelsbutiker, googla fakta efter utarbetandet men innan publicering en impulsiv tweet, kontrollera aktiekurser i realtid medan du läser ekonomiska nyheter, och naturligtvis sms medan du tittar på en video.

Det här är saker som bättre uppnås med två separata skärmar. Du kan enkelt kopiera från en skärm och klistra in på den andra och flytta mellan appar mer friktionsfritt.

LG bakar i flera andra användbara dubbla skärmfunktioner för att få ut det mesta av den extra skärmen. Dessa inkluderar användningen av den primära skärmen som en gamepad (vilket är förvånansvärt effektivt), visning av större förhandsgranskningar av bilder på sekundärskärmen medan du bläddrar igenom bilder i galleriprogrammet, eller använder den extra skärmen som en justerbar färgtemperatur-selfie-blixt.

Det finns också några gimmicks som att använda hela skärmen som tangentbord, vidvinkel i webbläsaren eller till och med den roterbara kamerasökaren.

Det 360-graders gångjärnet

Mycket om den vikbara upplevelsen förankras bokstavligen på gångjärnskvaliteten. Och tack och lov är gångjärnet på LG G8x ThingQ flexibelt och robust. Du kan därmed montera din telefon i olika vinklar, och detta är återigen super användbart på vårt skrivbord.

Och på dagar du vill ha en smalare telefon eller ringa tillbaka till en vanlig skärmupplevelse kan du helt enkelt ta av locket och lossa dig på en vanlig telefon med flaggskepp. LG buntade ett mjukt TPU-fodral i lådan som du kan använda när du använder telefonen utan dubbelskärmsfäste.

Går vidare…

Mycket har förändrats sedan LG introducerade G8x ThinQ i slutet av förra året. Vi har nu ett relativt bättre perspektiv på vart det vikbara spelet är på väg och i det nya sammanhanget känns G8x ThinQ mycket mer tilltalande.

Framåt vill vi att LG ytterligare ska polera denna dubbla upplevelse. Du kan PIN-känna en app för att automatiskt öppna på en skärm men implementeringar som App-par skulle vara till hjälp.

LG har sina egna appar och vissa google-appar optimerade för att bättre utnyttja två skärmar men optimeringar med sociala medieappar som Instagram, den typ som Microsoft annonserar för sin dubbla skärm Surface Duo, skulle vara jättebra att ha.

Google uppmuntrar redan utvecklare att skapa appar för Foldables med olika vikningsmönster och när stöd för två skärmar är inbyggt i Android OS och utvecklare är ombord, kan LG: s implementering vara den mest pragmatiska – speciellt för att den kan köras utan uppblåsthet priset från taket.

Inledningsvis hade jag den uppmaningen att packa bort den extra skärmen och gå till den välbekanta skärmtelefonen som vi är så vana vid. Men jag vågade utanför den komfortbubblan, jag blev riktigt fast.

LG G8x ThinQ är som en mycket rekommenderbar dubbelskärmstelefon för människor som gör mycket på sina telefoner. Det är kanske inte så mycket demografiskt, men det är åtminstone värt att kolla in till dess erbjudande om Rs. 39 990 (Rs. 15 000 rabatt) i nästa Flipkart-försäljning som börjar den 18 april.

LG G8X ThinQ Dual Screen Specifikationer

ModellLG G8X ThinQ Dual Screen
Visa6,4-tums (2340 x 1080 pixlar) 19,5: 9 FHD + FullVision OLED, fingeravtryckssensor på skärmen
ProcessorOcta-Core Qualcomm Snapdragon 855 7nm mobilplattform med Adreno 640 GPU
RAM + intern lagring6 GB LPDDR4x RAM, 128 GB lagring
Utbyggbart minneUtökbart minne upp till 2 TB med microSD
programvaraAndroid 10 (efter uppdatering)
Selfie-kamera32 MP (f / 1.9 bländare)
Backkamera12 MP (f / 1,8 bländare) + 13 MP (f / 2,4 bländare) ultralätt objektiv
Batteri4000mAh med 21W Qualcomm Quick Charge 3.0
SIMDual SIM (nano + nano) Dual-Standby (4G + 4G)
Anslutning4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2,4 GHz och 5 GHz), Bluetooth 5 LE, GPS, NFC, USB Type-C 2.0 (3.1 kompatibel)
SensorerAccelerometer, gyroskop, kompass, fingeravtryckssensor, ansiktslåsning
FärgerAurora Black
Indien PrisRs. 53.990 (Begränsat erbjudande: 39.990 Rs)

Relaterade Artiklar

Back to top button