ASUS Zenfone 8 prestanda, åsikter och användarupplevelse

0 Shares

ASUS Zenfone 8 prestanda

Det finns inte många telefoner med Android-operativsystem som du kan hitta på marknaden just nu med en skärm under sex tum. Och om du vill att den ska vara väldigt kraftfull blir saker och ting ännu mer komplicerade. Lyckligtvis finns det ASUS Zenfone 8 , där vi berättar allt du behöver veta om dess prestanda.

Sanningen är att om du granskar huvudhårdvaran som ingår i den här enheten inser du att inuti telefonen vi pratar om kommer du att hitta komponenter som säkerställer att du får en mycket hög prestanda med alla typer av applikationer … och att detta kommer att vara så länge. Ett exempel på vad vi säger är att processorn är en Snapdragon 888 5G , som är en av de mest kraftfulla som du för närvarande kan hitta på marknaden, och som har så viktiga fördelar som att till exempel använda fem nanometers tillverkningsteknologier och att kärnan Det snabbaste du hittar fungerar med en frekvens på 2,84 GHz.

Inte heller hittar du några sprickor i allt som har med minne att göra, eftersom det här är en modell som du kan hitta på marknaden med upp till 12 GB av RAM-minne av LPDDR5-typ, vilket redan är ett tecken på tillverkarens ansträngning, och att det i förhållande till internminnet aldrig kommer att gå under 128 spelningar (ej utbyggbart). Men det bästa i det senare fallet är att vi pratar om UFS 3.1 typminne, vilket i princip borde vara mer än tillräckligt för att få mycket höga arbetshastigheter som har en positiv inverkan på terminalens totala drift. Denna ASUS Zenfone 8 är väldigt komplett, det råder ingen tvekan.

Hur är ASUS Zenfone 8 i vardagen?

Om man bortser från hur lätthanterlig den här enheten har verkat för oss på grund av dess små dimensioner, och sanningen är att det är uppskattat att kunna hitta sådana här telefoner på marknaden, så måste det sägas i allt som har med prestanda att göra, vilket vi har fått åtminstone mycket bra förnimmelser . Till vardags har det blivit ganska tydligt att den är mer än kapabel att köra alla appar som är vanliga, där det inte råder någon brist på de som låter dig redigera bilder eller videor som är framtagna med stor flytande .

Makt bortom tvivel

Det är väldigt trevligt att använda en terminal och du har alltid intrycket av att ha mer kraft om du behöver det, och sanningen är att processorn har visat sig vara ett utmärkt element som gör att du kan nå vilken gräns du behöver överhuvudtaget gånger. . Dessutom, för god kapacitets skull, verkar det vara en framgång för oss att skärmen förblir i Full HD-upplösning, eftersom det befriar SoC från ytterligare arbete. Med de erhållna resultaten är det helt klart för oss att om du jämför denna modell med de som inkluderar en Snapdragon 865, kommer du att uppnå både flerkärnigt arbete och när du bara använder en “kärna” en prestanda upp till 20 % högre med ASUS Zenfone 8. En ganska respektabel figur.

Därefter lämnar vi flera exempel på resultat som vi har fått i de tester som vi brukar använda på vår sajt och där vi vill lyfta fram de goda resultaten som processorn erhåller och även av lagringsminnet som når några nivåer i avsnittet om läsning som är bland de bästa vi någonsin sett.

Vi vill också påpeka att prestanda för trådlös anslutning är ganska bra. Vi gillade särskilt det goda beteendet hos integrerad Bluetooth antenn, eftersom synkroniseringen är gjord väldigt snabbt med alla möjliga tillbehör som bilradio där det finns vissa modeller som lider lite när man gör detta. . När det kommer till internetåtkomst kommer 6E WiFi-adaptern inte att ge dig några problem, varken när det gäller täckning och signalinstabilitet, och 5G fungerar som förväntat .

ASUS Zenfone 8-programvara förtjänar en chans

Operativsystemet som du hittar inuti ASUS Zenfone 8 är Android 11 . Detta säkerställer att du kommer att vara perfekt uppdaterad när det gäller att njuta av Googles operativsystem. Men en ganska självklar anpassning ingår som har sina ljus och skuggor när man använder telefonen (kallas ZenUI).

Bland det bästa du hittar är stort antal alternativ erbjuds av Inställningar, enheten vi pratar om, där det inte råder brist på att kunna konfigurera gester eller ha ett verktyg som optimerar driften av utrustningen när du spelar (vilket vi kommer att prata om senare). Det finns till och med parametrar som gör att du kan fastställa hur du vill att processorn och minnet ska fungera och det finns även möjlighet att använda tvillingapplikationer (helst kommer de till exempel att använda ett par olika Facebook- eller WhatsApp-konton).

Det vi gillade minst i mjukvarudelen är att det krävs för många steg för att utföra vissa åtgärder som kan vara ganska vanliga, man måste dyka igenom ett antal menyer och ganska höga alternativ som ibland verkar oändliga. Dessutom har OptiFlex minneshanteringsalternativ har verkat ganska aggressivt vid stängning av ansökningar i bakgrunden (även om man som tur är kan ställa in undantag som löser omröstningen).

Hur är det att spela med denna smartphone?

Om du tar hänsyn till ovannämnda hårdvara och att GPU:n är en Adreno 660 , det är mer än uppenbart att du kommer att kunna njuta av vilken titel som helst som kan finnas för Android just nu utan någon typ av begränsning (se det förutom hastigheten eller kvaliteten). Sålunda till exempel i PUBG vi har kunnat njuta av att ha kraftfullare grafik som detta spel erbjuder utan att någonsin gå under 45 FPS. En excellent varumärke och därför, utan att bli en spelterminal, kommer du inte att hitta några problem att alltid njuta av utmärkt kvalitet.

Resultat i 3D Mark med ASUS Zenfone 8

Naturligtvis, när man testar enheten ständigt kräver högsta möjliga prestanda från både grafik och processor, temperaturen blir lite galen och stiger mycket mer än du förväntar dig. Och därför kan du behöva göra systematiska stopp för att bland annat inte utsätta enheten för fara. Förresten fungerar onlinespel som ett skott, eftersom kombinationen med WiFi-access är fantastisk.

ASUS Zenfone 8 åsikt

Sanningen är att att säga att den här telefonen är den bästa på marknaden som har en skärm under sex tum är helt enkelt för att indikera verkligheten. Det har gott om kapacitet att vara helt nöjd med alla behov du har, och alltid ta muskler, eftersom det finns mycket viktig hårdvara inuti. Dessutom är det nödvändigt att särskilt lyfta fram bra beteende som den har i internminne och Hexagon 780 DSP som gör att alla arbeten med artificiell intelligens blir mer än uppfyllda.

Det är sant att det finns saker som kan förbättras, särskilt temperaturkontrollen, men det finns väldigt få och de får dig inte att tappa känsla av att alltid ha en väldigt mäktig telefonen i dina händer när du använder ASUS Zenfone 8. Och, detta, precis vad de som är mer krävande letar efter. Utan tvekan en terminal som varmt rekommenderas.

0 Shares