Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

ASUS ROG Swift PG278Q G-SYNC Monitor Review

ASUS Republic of Gamers (ROG)-linjen innehåller allt du vill ha för att bygga en avancerad speldator: GPU:er, moderkort, tangentbord och möss, ljudkort, headset och nu bildskärmar. ROG Swift PG278Q är en 27” WQHD-skärm som har både en 144Hz maximal uppdateringsfrekvens och NVIDIA G-SYNC. Att kombinera båda dessa tekniker ger potentialen för en silkeslen bild som inte blir hackig om bildhastigheten råkar sjunka i krävande sekvenser.

Mina tidigare demonstrationer av G-SYNC involverade skärmar som föll under en uppdateringsfrekvens på 60 Hz. Även när de faller ner till 40-45 fps, lyckas G-SYNC-skärmarna förbli jämna jämfört med en vanlig 60Hz-skärm. Med en 144Hz-skärm gör G-SYNC att du kan köra med dessa mycket snabba uppdateringsfrekvenser utan märkbar stamning eller rivning om din uppdateringsfrekvens faller under det. Du kanske har GPU-kraften att köra på 144Hz för det mesta, men om du lider av avmattning under vissa sekvenser kommer ASUS ROG fortfarande att se lika smidigt ut som det gjorde tidigare.

Ergonomiskt erbjuder ASUS ROG en mycket väldesignad upplevelse. Skärmen har bra höjdjustering, lutning, vridning och pivotering. Eftersom det är en TN-panel och utsatt för färgskiftningar när du rör dig utanför axeln, är det en mycket bra sak att kunna ställa in den så att den blir perfekt jämn med din syn. Det finns ett par USB 3.0-portar på undersidan av den bakre panelen, bra för ett tangentbord eller mus, men ingen på sidan för att ge enkel åtkomst för flash-enheter och andra tillbehör.

Den sämsta ergonomiska egenskapen hos ASUS ROG är att den använder en extern strömkälla. Den externa tegelstenen är kompakt jämfört med andra som har passerat igenom, men den innebär ändå ännu en kabel och enhet att ha att göra med på en stationär dator.

On-Screen Display för ASUS ROG är bra men inte utmärkt. Den ger snabb åtkomst till några objekt, som uppdateringsfrekvens, men för att göra det använder den ikoner på skärmen. Eftersom knapparna sitter på baksidan av monitorn är det svårt att avgöra vilken knapp som är den korrekta om inte ditt ansikte är i nivå med den nedre ramen (en osannolik händelse). Om knapparna var på framsidan skulle detta fungera bra, men jag fann mig själv att alltid trycka på fel alternativ. Att helt enkelt gå till huvudmenyn och välja objektet där går snabbare.

Huvudmenyn styrs med en 4-vägs joystick på baksidan av displayen. Detta är trevligt och lätt att använda, och låter dig flytta runt i menyerna snabbt. Layouten är en trevlig variant med tre kolumner som låter dig se vilken undermeny du befinner dig i utan att behöva navigera hela vägen tillbaka ut, vilket är trevligt. Menysystem har kommit långt sedan jag började granska bildskärmar och ASUS skulle slå allt jag var tvungen att titta på för fyra år sedan.

ASUS ROG SWIFT PG278Q
Videoingångar 1x DisplayPort 1.2
Paneltyp TN
Pixel Pitch 0,233 mm
Färger 16,7 miljoner
Ljusstyrka 350 cd/m2
Kontrastförhållande 1000:1
Respons tid 1ms GtG
Synlig storlek 27″
Upplösning 2560 x 1440
Betraktningsvinkel (H/V) 170/160
Bakgrundsbelysning LED
Strömförbrukning (drift) <90W
Strömförbrukning (standby) <0,5W
Skärmbehandling Reflexskydd
Höjdjusterbar Ja
Luta Ja, -5 till 20 grader
Svänga Ja
Snurra Ja
VESA Väggmontering Ja, 100 mm
Mått med bas (BxHxD) 24,4″ x 14,3″ x 9,4″
Vikt 15,4 lbs.
Ytterligare egenskaper 2x USB 3.0, G-SYNC
Begränsad garanti 3 år
Tillbehör DisplayPort-kabel, USB 3.0-kabel
Pris 790 USD