Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

ASUS P7P55D Deluxe – Bildförhandsgranskning

En annan dag, ännu en förhandsvisning av P55-moderkortet även om det tekniskt sett bara är en bildförhandsvisning på grund av NDA-krav. Jag vet, det här håller snabbt på att bli en varit där, gjort den händelsen som det bara verkar SOM OSS och Gigabyte förhandsgranskar för närvarande tavlor. Detta bör dock ändras eftersom MSI, ASRock, EVGA, Biostar och till och med ECS har några intressanta produkter som vi hoppas kunna ge tidig täckning inom kort. Som jag undrar du förmodligen när allt detta kommer att ta slut och vi kan komma direkt till siffrorna, tekniken och funktionerna på P55-moderkorten. Ärligt talat, även det datumet är under NDA, men håll ut med oss ​​i några veckor till.

SOM OSS kommer att ha ett av (om inte) det bredaste utbudet av produkterbjudanden baserat på P55-kretsuppsättningen vid lanseringen. De kommer att täcka omfånget från moderkort på nybörjarnivå med PRO-serien, till mellanklassen med EVO-varumärket, för att sedan ta steget upp till high end med Deluxe-produkterna och slutligen ta itu med entusiastsektorn med ROG-serien. Slutlig prissättning är ännu inte tillgänglig men baserat på chipsetprissättning och marknadsförhållanden, förvänta dig att se P55-kort som börjar på $120 och toppar runt $239 vid lanseringen.

SOM OSS var vänlig nog att besöka oss förra veckan och vi hade möjlighet att spela med P7P55D Deluxe moderkortet. Allt vi kan säga just nu är att detta moderkort förtjänar att stå högst upp på din önskelista vid produktlansering. Det här moderkortet har ASUS Xtreme Design-initiativ. Denna teknik består av deras Turbo V, Turbo Key, Xtreme Phase, Anti-EMI och StackCool 3+ funktioner som vi kommer att beskriva i detalj vid produktlanseringen. Sammantaget kommer den mest imponerande delen av paketet för entusiasten att vara den uppdaterade Turbo V-applikationen och förbättrade PWM-design. Det syns verkligen på det här kortet med Bclks som lätt når 245+-intervallet tillsammans med minnesklockning över 2500MHz.

Styrelsens layout

Om vi ​​tar en snabb titt runt det här kortet, finner vi att den övergripande layouten är utmärkt och designad med CrossFire X- eller SLI-användare i åtanke eller de som värdesätter expansionsmöjligheter framför multi-GPU-prestanda. ASUS använder VIA VT6308P-kretsuppsättningen för IEEE 1394a-stöd, VIA VT2020 (BD192/24 ENVY HD) 10-kanals HD-ljudcodec (8+2 Streaming) med stöd för DTS Surround Sensation, och Realtek 8112L/8110SC Gigabit-kontroller för LAN LAN operation inklusive stöd för AI NET2. Varför tillverkare inte kommer att använda det inbyggda Intel Gigabit LAN-stödet i P55 är bortom oss.

VIA VT2020 ger faktiskt bra inbyggt ljudstöd med bättre utdatakvalitet (subjektiv) än den vanliga Realtek ALC888/889-serien. Om förarna kommer upp i hastighet kommer vi att ha ytterligare ett konkurrenskraftigt val inom ljud ombord efter att ADI drog sig ur marknaden förra året. Kortet har också 14 USB 2.0-portar (sex headers/ åtta portar på I/O-panelen) och stöd för upp till 16 GB dubbelkanals DDR3-minne med standard BIOS-stöd upp till DDR3-2133. ASUS inkluderade också påslagning/återställning/rensa CMOS-switchar för den öppna bänken.

Det finns flera funktioner i minnesplatsområdet. Först och främst har minnesplatserna ASUS Q-DIMM single latch-modulteknik som gör att grafikkortet kan placeras längs kanten på minneskortplatserna utan installationshuvudvärk. ASUS fortsätter att erbjuda sina MemOK! teknik som återställer minnestiderna till säkra värden om användarinställningarna är för aggressiva och gör att systemet inte POST. Även om det låter imponerande, har vi ännu inte behöver det eftersom BIOS-återställningssystemet vanligtvis kommer att starta och återställa kortet till aktievärden korrekt.

Omkopplarna OV DRAM, OV IMC och OV CPU låter användaren åsidosätta BIOS-gränserna för dessa inställningar, som redan är mer än tillräckligt höga för att ogiltigförklara garantier eller skada din CPU. Men för de som behöver den extra spänningen kan dessa omkopplare komma in i bilden för extrema överklockningar.

P7P55D Deluxe har sex (ljusblå) SATA 3Gb/s-portar som tillhandahålls av P55-chipset som har RAID 0, 1, 5 och 10-stöd tillsammans med Intels nya version 9 Matrix Storage-teknologi. De mörkblå och vita SATA-kontakterna drivs av JMicron JMB322 3Gb/s SATA-chipset som har deras Drive Xpert-teknik för omedelbar säkerhetskopiering och samtidig åtkomst till data med dubbla enheter. Den svarta SATA 3Gb/s-porten och IDE-porten tillhandahålls av JMicron JMB363-kretsuppsättningen. Marvell 6G-kretsuppsättningen var ursprungligen planerad för det här kortet men har tagits bort tills Marvell löser sina problem.

Kortet har två PCIe 2.0 x1-platser, två PCI-platser och tre PCIe 2.0 x16-platser (x16/x4 eller x8/x8/x4). x4 PCIe-kortplatsen tillhandahålls av P55-kretsuppsättningen och är inte designad för optimal grafikprestanda. Faktum är att NVIDIA har dragit SLI-stöd för denna slot och vi förväntar oss att AMD kommer att göra detsamma för CrossFire X på grund av prestandaskäl. Layouten på PCI/PCIe-platserna är mycket bra och tillåter en enda PCIe x1-, PCIe x4- och PCI-plats när man kör SLI eller CrossFire.

CPU-området är för det mesta överskådligt och en push/pull-CPU-fläkt/kylflänsdesign som Vigor Monsoon III kommer inte att störa lågbyggda (kylflänsar) minne i den första DIMM-platsen. Baksidan av brädan är ren och vi förväntar oss olika luft/vattenkylare som kräver en bakplatta för att fungera bra. Vad vi skulle vilja se är Socket 775 monteringshål på denna bräda som ett tillval eftersom ännu ett sockelbyte sliter på oss. ASUS använder ett 16-fas strömsystem som har möjliggjort enkla 245+ Bclk-hastigheter i tidiga tester. För den mer extrema överkopplande publiken kan kondensatorerna runt CPU-sockeln ge problem, men detta är en trend som vi har märkt med alla P55-kort hittills.

Den bakre panelen har standard PS/2-mus- och tangentbordsportar, optiska/koaxiala S/PDIF-utgångar, åtta USB 2.0-portar, dubbla Gigabit LAN-portar, IEEE 1394a-port, ljudpanel och en praktisk Clear CMOS-switch.

Fjärrkontrollenheten är en del av Turbo V-paketet som medföljer kortet. För närvarande låter det dig använda tre förinställningar för att automatiskt överklocka din plattform med 3% till 7% eller ställa in sparade profiler som du har skapat. Dessutom kan Bclk-hastigheter ändras i realtid. Vi provade detta med 3DMark Vantage igång och andra applikationer utan problem. EPU-motorn kan också manipuleras i realtid med denna enhet.