Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Asus P5WD2 Premium: DDR2-1066 och löftet om 955x SLI

Med varje introduktion av nya styrkretsar och processorer är en av de första produkterna som når recensenter kort från Asus. Detta är egentligen ingen överraskning, eftersom Asus är den största oberoende moderkortstillverkaren i världen, och Asus har resurser för utveckling som många moderkortstillverkare bara kan drömma om.

Vi har märkt en trend under många år att Asus är särskilt skickliga på att designa kort för Intel-processorer. Detta är helt logiskt när du inser det mycket nära samarbetet som Asus-ingenjörer har med Intels ingenjörer. Det är anledningen till att du såg Asus banbrytande PAT på 865 Northwood-chipset – bara en av många innovationer som Asus har tagit till moderkort för Intel-processorer.

Med Intels förhandsvisning av Dual-Core-processorer lyckades Asus leverera ett kort baserat på den nya nForce4-kretsuppsättningen för Intel med stöd för dual-core-processorer – något som NVIDIA inte kunde leverera vid den tidsramen. Vi var mycket imponerade av prestandan hos Asus P5ND2-SLI Deluxe, så vi var glada över att ta en titt på Asus-kortet baserat på Intel 955x-chipset, Asus P5WD2 Premium. Asus har implementerat många unika alternativ på det här kortet – inte minst av dessa är FSB-alternativ till 1066, och löftet om “semi-SLI” prestanda för framtiden.

Den här recensionen är inte en annan Intel dual-core processorplattformsjämförelse. Detta täcktes i Dual Core Intel Platform Shootout – NVIDIA nForce4 vs. Intel 955X. Om du är intresserad av hur nForce4 Intel kan jämföras med en Intel 955x i multitasking bör du ta en närmare titt på plattformsskjutningen. Den här recensionen tar en närmare titt på de unika funktionerna, prestanda och överklockningsmöjligheterna hos Asus P5WD2 Premium, som är baserad på Intel 955x-chipset. Vi jämför även funktioner, prestanda och överklockning med Asus P5ND2-SLI Deluxe, som är Asus NF4 Intel-lösning.