Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

ASUS i den mobila världen

Den här artikeln dök upp först på AnandTechs nyhetsbrev – Klicka här för att registrera dig.

ASUS är ett varumärke som under årens lopp har blivit välkänt i den mycket populära världen av moderkort och grafikkort. ASUS har gång på gång tagit fram högkvalitativa datorlösningar, vilket skapat ett gott rykte för det ständigt växande företaget. Det är därför ingen överraskning att många stora dator- och elektronikföretag vänder sig till ASUS för OEM-lösningar. De vet vad AnandTech-läsare har vetat sedan en tid tillbaka: ASUS varumärke kan leverera. Det är tack vare detta rykte som ASUS är en av de tre bästa moderkortstillverkarna i världen.

Frågan som dök upp över ASUS och några andra företag för några år sedan var vad man skulle göra härnäst? Det finns bara så mycket tillväxt ett företag kan göra när de redan är i toppproducenten inom sitt område. Anläggningarna är på plats, ingenjörerna närvarande och möjligheterna oändliga. Vad företaget behövde var en marknad att gå in härnäst på, ett sätt att fortsätta växa. Lösningen som sådana företag kom fram till: diversifiera dina produkter och lösningar, gå in på nya marknader. När det gäller ASUS var ett område som företaget vände sig till IA-marknaden.

Så vad hände bakom kulisserna på ASUS för att expandera företaget från en av de tre bästa moderkortstillverkarna i världen till ett företag som också visar upp en av de mest innovativa och spännande produkterna vi såg på Computex 2002? Vi satte oss ner med VP för ASUS mobilavdelning för att diskutera varför och hur ASUS växande linje av mobila lösningar har, särskilt framtiden för deras handdatorer.