Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

ASUS: EN7600 GS Silent och EN7800 GT TOP Silent

Introduktion

Då och då stöter vi på grafiklösningar som är något specialiserade och utformade annorlunda än det genomsnittliga kortet. Dessa är ofta gjorda för att passa en viss nisch inom hårdvarugemenskapen, såsom utrymmesbesparande design eller alternativa kylningsmetoder. Vi gillar att titta på dessa eftersom dessa kort ofta ger väldigt olika eller intressanta resultat från ditt genomsnittliga grafikkort.

Även om den genomsnittliga spelaren kanske inte bryr sig om hur cool deras GPU körs eller hur mycket kraft kortet drar från hans system, finns det de där ute som är intresserade av sådana ämnen, och de vill hitta ett grafikkort som passar ett visst behov. Ett bra exempel på detta skulle vara människor som letar efter svalare GPU:er att använda i varma eller ökenklimat. I dessa områden kan utomhustemperaturerna göra att datorhårdvaran blir för varm, och kort med mer än vanligt kylningsmetoder behövs.

En av de mest populära och användbara designtyperna vi har tittat på i grafikkort tidigare är de som modifierats för tyst eller nästan tyst drift. Tysta system skulle vara viktigt för många användare, till exempel de som använder sin dator för ljudinspelning i en hem- eller kommersiell studio. Tidigare har vi tittat på kort som NVIDIA 6600 GT Silent, som även om de var blygsamma i prestanda, hade en briljant och helt tyst kylflänsdesign. Idag kommer vi att titta på två NVIDIA-kort med tysta kylflänsdesigner, ASUS EN7800 GT TOP Silent och ASUS 7600 GS Silent.

I en av våra nyare videoartiklar tittade vi på en vattenkyld lösning från Sapphire (Blizzard X1900 XTX) som var väldigt intrikat och något skrymmande, men presterade i paritet med de andra X1900 XTX med något lägre brus. Med dessa två helt tysta NVIDIA-kort från ASUS är designen dock mycket enklare och effektivare för att minska brus samtidigt som de sparar utrymme i ditt datorfodral. Naturligtvis vill dessa två kort inte erbjuda samma prestanda som Blizzard X1900 XTX.

Vi har inte tittat mycket på överklockning av tysta kort tidigare, men vi kommer att vara för den här artikeln, såväl som våra vanliga prestandauppdelningar för dessa kort. Med några av de senaste monster-GPU:erna från ATI och NVIDIA som gör så mycket racket, är det uppfriskande att se kort som inte brusar alls, speciellt med den typ av prestanda du får med en 7800 GT. Nu utan vidare, låt oss ta en titt på korten.