Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

ASUS Eee PC Take 3: The Xperience

Introduktion

Den ultraportabla, relativt låga kostnaden ASUS Eee PC gjorde stor spridning sedan debuten. Erbjuds till ett pris under $300 i sin enklaste konfiguration och tillgänglig från ett stort antal distributörer, inklusive stora konsumentbutiker som Best Buy, Eee har skapat en nisch för billiga subnotebooks som andra tillverkare nu skyndar sig att hjälpa till att fylla. Nyligen har de utökat sin produktlinje med en 4G-modell som inkluderar Windows XP förinstallerat och, förvånansvärt nog, listor till samma klistermärkepris som Linux-versionen ($399). Återigen, låt oss fördjupa oss i Eee och undersöka vad Windows XP-miljön gör för oss.

Vad får jag?

Om du inte har sett våra tidigare artiklar om Eee, finns det många ytterligare produkter och skärmbilder i dessa recensioner. Här kommer vi i första hand att fokusera på skillnaderna på grund av operativsystemet Windows XP.

Hårdvaran i 4G och 4G XP är identisk. Men den här gången har ASUS slängt några fler godsaker i lådan: en liten optisk mus och ett 4GB SDHC-kort för ytterligare lagringsutrymme.

Vad är det här – garantin är inte längre “ogiltig om den tas bort”?

En annan mindre justering, som påpekats i minnesbilden, är att klistermärket “Warranty void if removed” över åtkomstpanelen är borta, ersatt med ett ganska värdelöst “Eee PC”-klistermärke. Annat än det är hårdvaran och specifikationerna identiska med den ursprungliga 4G, och vi kommer inte att repetera dem här, annat än några diskussioner om processorn senare.

PS Musen lyser…