Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

ASUS DRW-0804P: Ännu en 8X Dual Contender

Introduktion och konstruktion

För lite över en månad sedan tog Pioneer snabbt tillbaka sin obestridda titel som DVD-inspelningsbar kung med introduktionen av 107D. För flera månader tidigare började användare att kämpa för DVD+R framför DVD-R eftersom DVD+R 8X-enheter kostade ett dussin. Pioneer och NEC släckte dock snabbt alla tvivel om DVD-R med sina nyaste enheter, Pioneer 107D och NEC 2500A.

Eftersom 107D hade fått så mycket uppmärksamhet de senaste veckorna bestämde vi oss för att granska en mycket liknande enhet, ASUS DRW-0804P. Vår ASUS 8×8-enhet är baserad på samma styrkrets och pickup som Pioneer 107D, och bär även en motsvarande prislapp.

Mediepaketet med ASUS 8×8 var extremt svagt. I paketet fick vi en kopia av Ahead Nero Burning ROM 6.3, en användarmanual och installationsmanual. Det fanns inga medföljande DVD+/-R-skivor. Den räddande nåden för drivpaketet kom i form av dokumentationen. ASUS dokumentation var kort, söt och lätt att följa. Ibland räcker lite dokumentation långt.

Klicka för att förstora.

Klicka för att förstora.

ASUS 8×8 ser ut som DRW-0402P/D både i form och funktion. Frontramen ser identisk ut med den äldre enheten, även om drivskärmen har ändrats något. Laddningsfacket, utmatningsknappen och lysdioden förblev desamma från vår senaste recension.

Klicka för att förstora.

Dessutom, liksom DRW-0402P/D (Pioneer A06), har drevet ett litet urtag för avgaser bak.

ASUS 8×8 är baserad på samma NEC D63630GM-kretsuppsättning, samma styrkrets som finns i NEC-2500A (och uppenbarligen Pioneer 107D). Vi kommer att se många likheter mellan dessa två enheter under hela recensionen. Denna styrkrets används också i vissa andra 8X DVD+/-R-enheter (som Aopen DRW8800). ASUS 8×8 använder också NEC C3330 analoga kontroller, som kommer med D63630GM chipset.

Klicka för att förstora.

Ovanligt mycket tyder intern dokumentation på att NEC D63630GM kan läsa DVD-RAM-media, även om många enheter som använder chipet inte stöder detta påstående. ASUS gör med den här enheten.