Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

ASUS DRW-0402P/D: ASUS går med i striden med dubbla format

När man har att göra med datorer kan en hel bransch förändras på mindre än ett år. Det var bara mindre än ett år sedan som praktiskt taget alla DVDR-enheter bara kunde skriva till ett format med 1X och 2X hastigheter. Nio månader efter att 4X DVD-/+R-standarderna slutfördes började vi se några 8X DVD-R-enhetssamplingar från Plextor. Företag som Sony, NEC, ASUS, Pioneer Mitsumi, BTC och Gigabyte har alla debuterat hårddiskar med flera format också; för att inte tala om att varje bilresa kostar hälften så mycket som de gjorde för 18 månader sedan. Det verkar som om DVDR-produktkrigen börjar visa några faktiska framsteg för konsumenten.

Viktigast av allt, de så kallade “formatkrigen” som skulle förstöra marknaden misslyckades med att manifestera sig. För ett år sedan var tillverkarna ganska splittrade i vilket format som skulle styra DVDR-marknaden. Men med lika många tvåformatsdiskar på marknaden idag är det nästan lätt att avfärda båda formaten från att bli “standard”. I ärlighetens namn är det förmodligen billigare för tillverkare att bara betala båda royaltyavgifterna till DVDR-forum snarare än att producera två separata enheter.

Gå in i ASUS. ASUS har varit en ganska stor aktör på den optiska marknaden tidigare, men har precis tagit steget in på DVDR-marknaden med ett enda format DRW-0402P (DVD-R). Själva enheten fick blandade produktrecensioner, mestadels på grund av konkurrenskraftiga enheter som stöder flera format. Låt oss utan ytterligare dröjsmål ta en titt på ASUS andra DVDR-produkt, multiformatet DRW-0402PP/D.