Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Asus ber om ursäkt för Evangelion-moderkortets stavfel, erbjuder ersättningsskydd och förlänger garantin

Facepalm: Asus har utfärdat en ursäkt – och mycket mer – till dem som drabbats av ett tryckfel på sitt moderkort ROG Maximus Z790 Hero EVA-02 Edition. Tavlan i fråga hyllar Neon Genesis Evangelion, en kortlivad japansk animeserie från mitten av 90-talet. Tyvärr levererades tematavlan med en felstavning av ordet “Evangelion”, som slutade med att skrivas ut som “Evangenlion” istället.

Tryckfelet dök upp på ett dekorativt hölje nära de bakre I/O-portarna.

I en nyligen publicerad stöddokument, Asus bad om ursäkt för förbiseendet. För att lösa problemet implementerar de ett ersättningsprogram där Asus kommer att skicka användarna en korrigerad dekorativ del för att ersätta den feltryckta delen. Som en ytterligare gest av god tro förlänger Asus styrelsens garanti med ett helt år, trots att tryckfelet inte påverkar dess funktionalitet eller prestanda på något sätt. Alla andra förekomster av ordet på tavlan är korrekta.

Ett enkelt stavfel på en dekorativ moderkortsdel är just det, så vad är grejen?

Till att börja med är detta en nischprodukt som bara kommer att tilltala en viss delmängd av datoranvändare. Dessutom är brädan inte direkt billig på nästan 700 $. Om du betalar den typen av pengar för en tematavla är det förståeligt att du kan bli upprörd om viktiga detaljer har fel. Genom att ta itu med problemet i tid och gå utöver det för att rätta till saker och ting, visar Asus för sina kunder att de verkligen bryr sig – även om saken i fråga är ett enkelt stavfel.

Neon Genesis Evangelion sprang från oktober 1995 till mars 1996 och bestod av 26 avsnitt. Serien finns att streama på Netflix.

Berörda användare kan kontakta Asus kundsupport för information om hur man får ett ersättningsskydd. Med tanke på den begränsade användningen av felbrädorna kan det förvandlas till ett värdefullt samlarobjekt. Vissa eBay-annonser har redan prissatt brädet till en betydande premie.