Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Asus A8N32-SLI Deluxe: NVIDIA Dual x16 för Athlon 64

Förra veckan tittade vi noga på Asus P5N32-SLI Deluxe, ett nytt Intel-moderkort baserat på NVIDIAs vision om entusiastkretsuppsättningen – den dubbla x16 SLI. Med 8-fas ström, passiv värmerörskylning och två fulla x16 PCIe-videoslots, hade Intel-versionen varorna att fånga vår uppmärksamhet. Kanske ännu viktigare, vi fann också prestandan bland de bästa som någonsin testats på Intel Socket 775. Efter det tillkännagivandet har Asus introducerat en AMD-version som borde ha ännu bredare entusiastintresse – Asus A8N32-SLI Deluxe.

Med i stort sett samma funktioner på en AMD Socket 939-plattform riktar Asus sig till majoriteten av spelare med A8N32-SLI Deluxe. Med AMD i den klara ledningen när det gäller spelprestanda kör de flesta spelare nuförtiden Athlon 64-processorer. Frågan hos många är om denna heltäckande A8N32-SLI Deluxe har vad som krävs för att attrahera den marknaden. Kan denna Asus effektivt konkurrera med DFI LANParty nForce4-korten som verkar ha ett fast grepp om entusiaster som köper dollar? Det här är inte triviala frågor med tanke på den mindre än fantastiska prestanda som vi nyligen har sett i Athlon 64-moderkort från Asus.

Vi vet alla att Asus historiskt sett har gjort ett fantastiskt jobb med att lansera några av de mest innovativa och högst presterande Intel-moderkorten som marknaden någonsin har sett. Men AMD-sidan, och i synnerhet nForce 4-marknaden, har varit mer en utmaning för Asus. Vi fann att deras ursprungliga A8N-SLI Deluxe var en mycket genomsnittlig spelare i vår nForce4 SLI roundup, en mycket atypisk position för Asus. De goda nyheterna nyligen är att den nyaste A8N-SLI Premium presterade mycket bra i våra första entusiastester, även med den potentiellt prestanda-rånande auto-switching SLI. Denna A8N32-SLI Premium använder många av samma funktioner som Premium, så vi har anledning att förvänta oss att detta kan vara just styrelsen för att konkurrera med DFI LANParty nForce4 SLI.

Vi kan inte gå vidare med att recensera A8N32-SLI Deluxe utan att först ta upp en del av den helt felaktiga hype som har utvecklats om det här kortet från tidiga recensioner från vissa recensionssajter. Vi har sett en recension som hävdade att Asus A8N32-SLI Deluxe är 40 % till 50 % snabbare i vissa spel än de nuvarande dubbla x8 SLI-brädorna. Uppriktigt sagt är den informationen baserad på en felaktig tolkning av prestationsdata. Asus och NVIDIA rekommenderar starkt att detta kort testas med de senaste släppta 81.85-videodrivrutinerna och 6.82-plattformsdrivrutinerna. Genom att använda dessa rekommenderade drivrutiner fann vi också dramatiska ökningar i prestanda för A8N32-SLI jämfört med tidigare riktmärken på nForce4 SLI-kort. Vi försenade dock granskningen för att gå tillbaka och testa om det välrenommerade DFI LANParty nF4 SLI-DR-moderkortet med de nya videodrivrutinerna. Vi fann att den största delen av prestandaökningen inte är den dubbla x16-arkitekturen, utan de nya videodrivrutinerna.

Så, är dual x16 SLI verkligen bättre med nuvarande hårdvara och de senaste spelen? Eller är allt bara rök och speglar? Följ med oss ​​när vi tittar närmare på Asus A8N32-SLI Deluxe i våra standardmoderkortstester och nya speltester med FEAR, Splinter Cell-Chaos Theory och Quake 4.