Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Assurance Wireless Port Out Guide

Funderar du på att porta ut ditt Assurance Wireless-nummer till en annan operatör? Det finns en enkel process att portera ut ditt nummer utan några problem.

Men du bör känna till förutsättningarna för porteringsprocessen som du kan samla innan du ansöker om port-out av Assurance Wireless-nummer.

Om du undrar vad som är förutsättningarna för att portera ut nummer på Assurance Wireless och vad du bör tänka på, läs vidare.

Den här artikeln kommer också att diskutera stegen för att porta ut ditt Assurance Wireless-nummer.

Vilka är förutsättningarna för att porta ut från Assurance Wireless?

Innan du startar porteringsprocessen på Assurance Wireless bör du hitta en ny operatör, se till att ditt nummer är kvalificerat för överföring och hålla Assurance Wireless-kontot och tjänsten aktiva.

Nedan är de detaljerade förutsättningarna för portering av Assurance Wireless-numret:

1. Hitta en ny leverantör av livlina

Du bör välja en ny operatör eller Lifeline-tjänsten som du vill portera ut ditt nummer till.

När du väljer Lifeline-tjänsteleverantör, se till att de har en stark nätverkstäckning i ditt område och erbjuder även prisvärda planer.

2. Kontrollera nummerbehörighet

Du måste också kontrollera med den nya tjänsteleverantören om ditt nummer är berättigat att portera. Vissa operatörer har regler och ditt nummer kanske inte är berättigat.

Så du bör först kontrollera med din nya operatör för att säkerställa att den är kvalificerad.

3. Håll ditt Assurance trådlösa nummer och service aktiva

Du bör också hålla ditt nummer och din tjänst aktiv med Assurance Wireless även under port-out-processen.

Vad ska man tänka på när man portar ut från Assurance Wireless?

Det viktigaste att göra är att ha ditt Assurance Wireless-kontonummer och PIN-kod till hands för att ge det när det behövs under porteringsprocessen. Du behöver ditt kontonummer och PIN-kod när du gör ändringar i ditt Assurance Wireless-konto och även när du porterar ut.

Nedan följer en beskrivning av Assurance Wireless-kontonumret och PIN-koden:

1. Kontonummer och PIN-kod

Assurance Wireless kontonummer är ett unikt 10-siffrigt nummer som tilldelas dig för att identifiera och hantera ditt konto.

Assurance Wireless PIN är en unik 6-siffrig kod som behövs för din identitetsverifiering när du gör ändringar eller hanterar ditt konto. Du skapar din konto-PIN under ansökningsprocessen för Assurance Wireless.

Du hittar ditt Assurance Wireless-kontonummer och PIN-kod i din bekräftelse eller välkomstbrev, online på ditt Assurance Wireless-konto eller genom att ringa kundsupport.

Nedan följer de detaljerade stegen för att hitta Assurance Wireless-kontonumret och PIN-koden:

 • När du först registrerar dig för Assurance Wireless-tjänsten får du ett välkomstbrev eller bekräftelsebrev. Detta brev innehåller din viktiga kontoinformation inklusive ditt kontonummer och PIN-kod.
 • Du kan också logga in på ditt Assurance Wireless-konto för att få ditt Assurance Wireless-kontonummer och PIN-kod. När du har loggat in på ditt konto kan du navigera till dina konto- eller profilinställningar. När du ser profilen letar du efter ditt kontonummer och din PIN-kod.
 • Om du inte hittar ditt kontonummer och PIN-kod på ditt välkomstbrev eller onlinekonto kan du kontakta Assurance Wireless kundsupport på 1-888-321-5880 för att få guidad hjälp.

2. Kontrollera behörighetskriterierna för New Lifeline Service

Innan du byter från Assurance Wireless bör du också kontrollera behörighetskriterierna för den nya Lifeline-tjänsteleverantören.

Behörighetskriterierna för alla Lifeline-tjänsteleverantörer är vanligtvis desamma. Du bör dock fortfarande kontrollera behörighetskriterierna för din nya Lifeline-tjänsteleverantör för att se om du är kvalificerad för det.

Hur portar man ut från Assurance Wireless?

För att porta ut från Assurance Wireless bör du kontakta Assurance Wireless och informera dem om att du vill porta ut till en ny livlina-tjänst. Lämna dina uppgifter till representanten och fyll i formuläret för att visa att du är kvalificerad för Lifeline-programmet. Kontakta kundsupporten för den nya Lifeline-tjänsteleverantören för att meddela dem att du vill porta in och ge dina uppgifter för att fortsätta med överföringsprocessen.

Nedan följer de detaljerade stegen för att porta ut från Assurance Wireless till en annan Lifeline-tjänst:

 • Kontakta Assurance Wireless kundsupport på 1-888-321-5880 för att informera dem om att du vill byta till en annan Lifeline-tjänst.
 • Ombudet kan be dig att göra det fylla i ett formulär för att visa att du fortfarande är kvalificerad för Lifeline-programmet.
 • Du kan bli ombedd att fylla i a “Begäran om ändring” formulär för att säkerställa att du går över från Assurance Wireless till en annan Lifeline-tjänst. Bytesprocessen kan ta tid och tills dess har du rätt att fortsätta använda tjänsten Assurance Wireless.
 • Ring kundsupporten för den nya Lifeline-tjänsteleverantören att prata med en representant och berätta om hamnen i.
 • Ombudet kommer bekräfta din begäran efter att ha verifierat dina behörighetskriterier och identitet. Du måste ange information som fullständigt namn, födelsedatum, telefonnummer, adress och de fyra sista siffrorna i ditt SSN för att styrka din identitet.
 • Efter att ha lämnat information och verifierat behörighet kan du bli ombedd att göra det ge skriftligt eller muntligt samtycke som du vill överföra från Assurance Wireless till en annan Lifeline-tjänst.
 • Du kommer också att förlora alla fördelar från Assurance Wireless. Nämn också erkännandet av att inte kunna använda mer än en Lifeline-tjänst i ett hushåll.
 • Skicka in dokumenten till den nya Lifeline-tjänsteleverantören för att visa ditt kvalificeringsbevis för att använda Lifeline-programmet. Bifoga också dokumentet som visar att du är den enda som använder Lifeline-tjänsten i ditt hushåll.
 • När du har skickat in dokumenten kommer Lifeline-tjänsteleverantören att kontakta Assurance Wireless för att bekräfta och informera dem om port-out-processen.
 • Logga in på National Lifeline Accountability Database och klicka på “Överför NLAD förmån”.
 • Ange dina uppgifter för att bekräfta din identitet. Klicka på “Transferförmån” och bekräfta genom att klicka på “Ja”.
 • När överföringsprocessen pågår kommer du att avregistreras från Assurance Wireless och kommer att märkas som “avregistrerad” på grund av port-out-processen.
 • När du är ombord hos den nya Lifeline-tjänsteleverantören kommer du återigen att bli märkt som “inskriven” i förmånsprogrammet Lifeline till följd av port-out.
 • Du kan informera Assurance Wireless om det framgångsrika slutförandet av överföringen så att de kan stänga ditt konto och stoppa alla förmåner.
 • Det kan förekomma vissa avbrott i tjänsten som ett resultat av port-out-processen. När port-out-processen är klar kan du njuta av den nya Lifeline-tjänsten.

Om du stöter på några problem efter port-out från Lifeline-tjänsten, Kontakt kundsupport av din nya Lifeline-tjänsteleverantör för att få dem lösta omedelbart.

Beskriv ditt problem i detalj så att representanten kan hjälpa dig och ge vägledning för att lösa ditt problem.