ASRock X399 Phantom Gaming 6-moderkortrecension: $ 250 Sixteen Core Stunner

0 Shares

ASRock X399 Phantom Gaming 6-hårdvaran är ett av de billigaste X399-moderkortet som för närvarande finns på marknaden och ger Phantom Gaming-namnet till den avancerade skrivbordsmarknaden. Det här inställningsalternativet för Threadripper använder en 2,5 gigabit ethernet-kontroller och är en av endast ett fåtal kort som gör det. Det erbjuder också en trio M.2-kortplatser, en hel x16 / x16 / x16 för flera GPU: er, men stöder endast för Threadripper-processorer upp till 16 kärnor på grund av dess design.

Övrigt AnandTech Ryzen trådtäckare

ASRock X399 Phantom Gaming 6 Översikt

En av de ofta märkta kritikerna på den avancerade skrivbordsmarknaden är moderkortpriset. För att dra nytta av fler kärnor, fler minnesplatser och totalt sett fler funktioner har användare ofta behövt öka sitt moderkortsval, samt betala $ 1000 eller mer för processorn och minnet. Det finns några krafter hos några av moderkortföretagen att få den avancerade moderkortmodellen till något mer kostnadskänslig, och det är vad ASRock har producerat i X399 Phantom Gaming 6, som bara har ett pris på 250 $. Detta är extremt fördelaktigt när många moderkort i detta segment börjar på $ 320. För att lägga till i korgen med positiva aktiverade ASRock också moderkortet med några unika funktioner, till exempel 2,5 gigabit ethernet, och utökade på vanliga funktioner, som trippel M.2 för lagring. X399 Phantom Gaming 6 representerar det billigaste av fyra Threadripper-moderkort från ASRock under $ 400, varav de andra är X399 Taichi ($ 320), X399 Fatal1ty Professional Gaming ($ 390) och micro-ATX X399M Taichi ($ 300).

Att vara billigare än normalt påverkar inte funktionssättet. Bortsett från ett Realtek Gaming 2,5 gigabit ethernet har kortet fullt stöd för två DIMM-enheter per minneskanal (upp till DDR4-3400), tre PCIe-kortplatser i full storlek ansluten till CPU, plats för en M.2 Wi-Fi-modul , förbättrat ljud och dubbla nätverksportar.

Ett av sätten som gör X399 Phantom Gaming 6 till ett av de billigaste korten är processorstödet: ASRock har byggt detta moderkort för att stödja AMD Threadripper med en termisk designpunkt på upp till 180 W, vilket innebär att den bara kan stödja upp till 16 kärnprocessorer som AMD Threadripper 2950X. Eftersom ASRocks fokus för denna modell är att erbjuda användarna en startnivå till avancerat skrivbord är detta en rättvis kompromiss.

Att flytta sig bort från det gamla Fatal1ty-spelmärket har varit ett smart drag för ASRock. ASRocks nya Phantom Gaming-serie har antagit ett subtilare färgtema med svarta metalliska kylflänsar. X399-kylflänsen har integrerade RGB-lysdioder och ASRock har inkluderat två vanliga RGB-rubriker och ett enda adresserbart RGB-huvud. Användare kan använda verktyget i UEFI-firmware eller med ASRock Polychrome RGB-programvaran.


ASRock X399 Phantom Gaming 6 blockdiagram

ASRock X399 Phantom Gaming 6 skiljer sig något från ASRock X399 Taichi som vi granskade och har tre PCIe 3.0 x16-kortplatser i full längd med stöd för både 3-vägs NVIDIA SLI och AMD Crossfire multi-grafikkortkonfigurationer. Det finns inga PCIe 3.0 x1-kortplatser, men det finns en trio M.2-kortplatser som alla har stöd för NVMe-startenheter och ASRocks U.2-kit som levereras separat. De åtta SATA-portarna erbjuder stöd för RAID 0, 1 och 10 arrays.

I våra tester var ASRock X399 Phantom Gaming 6 i kombination med en Threadripper 2950X-processor som förväntat och presterade bättre än den första generationen Threadripper 1950X. Systemtesterna visade att det med vår testbänk var snabbare vid POSTing i Windows än MSI MEG X399 Creation-modellen, men långt borta från andra kort på testet. Å andra sidan var det uppskjutna förfarandet kall latensprestanda mycket bättre vilket kan tillskrivas byte av processor lika mycket som kortet; vi har för avsikt att lägga till ett tillägg med några 1950X-test också inom en mycket snar framtid. I spel är det mycket liten skillnad i prestanda mellan 1950X och 2950X, med Total War: WARHAMMER visar fortfarande samma tecken på optimeringsproblem med flera kärnor som vi stod inför med 1950X. Förutom det är prestanda i samma bollpark som vi hade hoppats på.

Det är förståeligt varför ASRock X399 Phantom Gaming 6 är begränsat till att stödja 180 W på grund av strömförsörjningen på 6 + 2-fas. Kraftleveransen består av sex Intersil ISL69147 60 A-effektsteg för V-Core utan dubbletter. Det är mer än gott om 180 W-processorer, men det kan kämpa med 250 W och beslutet att låsa ned stöd är lämpligt. Överklockningsprestanda med Ryzen Threadipper 2950X var mycket konkurrenskraftig och VDroop visade ingen anledning till oro. Från 3,9 GHz till 4,2 GHz med våra manuella överklockor var VDroop positivt med cirka 0,0,1 V mellan CPU-kärnspänningen i BIOS och när den var vid belastning. Detta reverserade sig vid 4,2 GHz när det undervoltades med en marginal på cirka 0,02 V vid full belastning. Som standard tillämpar inte ASRock X399 Phantom Gaming 6 Precision Boost Overdrive med den automatiska inställningen och genom att aktivera den verkar prestandahöjningen till kostnad för temperatur och kraft en rättvis kompromiss.

ASRock X399 Phantom Gaming 6 träder inte bara in på marknaden som det billigaste Threadripper-kortet till ett pris av $ 250, men det ger spelspecifika funktioner som Realtek 2.5 GbE-spel-NIC till en mer priskänslig punkt .. ASRock har riktat sig mot nybörjarnivå för entusiaster som gillar att ha kul och begränsat stöd på 180 W men erbjuder massor av premiumfunktioner som ofta är associerade till priset. Dual NIC, trippel M.2 och trevägs SLI-stöd på $ 250 är imponerande och ASRock ser ut att göra ingången till Threadripper billigare utan att offra på funktionssättet och den övergripande kvaliteten.

Sidor i denna recension

  1. Översikt [this page]
  2. Visuell inspektion: Analys av styrelsens komponenter
  3. BIOS och programvara: Tittar på icke-hårdvarudelen
  4. Board-funktioner och testbädd: De fullständiga specifikationerna och hur vi testar
  5. System prestanda: Komponenttestning, t.ex. ström, starttider och DPC Latency
  6. CPU-prestanda
  7. Spelprestanda
  8. Slutsats
0 Shares