Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

ASINspector Granskning & 3 bästa alternativen

När fler människor hoppar in i e-handelsbranschen och konkurrensen mellan Amazon-säljare blir hårdare, är det viktigare än någonsin att veta hur man hittar rätt produkter att sälja på Amazons marknadsplats.

Hjälpsamt inlägg : Bästa Amazon-säljarutbildningskurser

När du väljer produkter att sälja måste du ta hänsyn till saker som konkurrens, popularitet, beräknad ROI, Amazon-avgifter och mycket mer.

Lyckligtvis finns det ett antal Amazon-säljarverktyg som ger dig denna information. ASINspector är en av dem; idag kommer vi att gå igenom det på djupet och föreslå ett antal andra bra alternativ som du kan använda.

Vad är ASINspector?

ASINspector är ett forskningsverktyg för Amazon-produktsök som du kan använda för att hitta potentiella idéer för produkter att sälja på Amazon. Du får tillgång till viktig information som hjälper dig att avgöra om en produkt sannolikt kommer att vara lönsam eller inte.

Hur installerar jag ASINspector?

ASINspector kommer som ett Chrome-tillägg, så du måste ha Chrome-webbläsaren installerad.

När du har installerat Chrome kan du använda ASINspector när Amazon.com-webbplatsen visas i din webbläsare. Sök bara efter valfri produkt eller nyckelord på Amazon och klicka sedan på ASINspector-tillägget för att starta din forskning.

ASINspector produktdata

När du klickar på tillägget får du tillgång till viktig information, såsom följande data:

Det finns mycket mer information som är tillgänglig också. Följande är till exempel ytterligare forskningsdata som du får tillgång till:

Historisk data: Du får inte bara tillgång till aktuell data, utan du får se alla tidigare data för varje produkt och hur dess ranking har förändrats över tiden. Du får även tillgång till Google Trends-data.

Kalkylatorer för avgifter, vinst och ROI: Du kan enkelt beräkna Amazon FBA-avgifter för att hjälpa dig räkna ut hur mycket du kan tjäna per försäljning och vad din genomsnittliga nettovinst kommer att vara baserat på priser och Amazon-avgifter.

Vikt och mått: Vikten och måtten på en produkt. Detta är viktig information att ha om du ska skicka dina produkter, eftersom det hjälper dig att beräkna fraktavgifter.

Information om produktförsörjning: Du kan hitta inköpsmöjligheter för produkter och göra snabba sökningar på inköpsajter för att ta reda på om produkten är tillgänglig på sajter som Alibaba och AliExpress. Det finns ett antal andra webbplatser som kan listas om du kan köpa dina produkter därifrån. Om du är intresserad av dropshipping är detta särskilt användbart.

Konkurrensinformation: Du kan också göra sökningar efter produkten på webbplatser som eBay och Walmart. Detta hjälper dig att få en uppfattning om vilket pris produkten säljs för på andra webbplatser.

CamelCamelCamel: Du får tillgång till data från CamelCamelCamel. CCC är ett känt verktyg för spårning av produktpriser och försäljningsdata från Amazon.

Relaterade produkter: Du kan hitta relaterade erbjudanden och ofta köpta produkter. Detta kommer att hjälpa dig att få fler idéer för produkter att sälja.

ASINspector Pro

ASINspector kommer också med en Pro-version, som innehåller en mängd ytterligare funktioner.

Produktidégenerator: Du kan använda deras verktyg för att hjälpa dig komma med ytterligare idéer för produkter.

Produktvarianter: Du får tillgång till data om produktvarianter.

Skanna på mobil: Använd deras mobila skanningsverktyg för att skanna produkter som du ser i butiker eller andra platser för att få omedelbar tillgång till produktdata.

ASIN import: ASIN massuppladdningsverktyg för att hjälpa dig få information om olika produkter.

Sponsrade annonsdata: Standardversionen inkluderar inte data om sponsrade listor som visas i Amazon-resultat. Att ha tillgång till denna information ger dig en tydligare bild av vad som pågår.

Tillgängligt lager: Få tillgång till information om tillgängligt lager från alla säljare.

Sök på andra webbplatser: Du kan göra omvända sökningar på webbplatser som eBay och Walmart för att få tillgång till produktdata för produkter som är listade på dessa webbplatser.

Spara sökningar: Med Pro-versionen kan du spara dina sökningar så att du kan se dem senare.

UPC-uppladdning: Bulk UPC-uppladdningsverktyg för Amazon-produkter.

Listningsassistent: Det här verktyget hjälper dig att skapa förbättrade Amazon-listor.

Funktionsträning: Handledningar och utbildning för att hjälpa dig att bli en bättre Amazon-säljare.

ASINspector Prissättning och Free Rättegång

ASINspector Standard License, som fungerar över flera enheter och på alla landsspecifika Amazon-webbplatser, kostar en engångsavgift på $97.

Om du vill få ASINspector Pro-licensen måste du betala en engångsavgift på $147 plus en $10 månadsavgift. Du kan också prova ASINspector Pro med sina 7-dagars free rättegång.

ASINspector Prissättning och Free RättegångASINspector Prissättning och Free Rättegång.

ASINspector Alternativ #1: Jungle Scout

Det finns många Amazon-forskningsverktyg där ute som du kan använda som alternativ till ASINspector. Jungle Scout är en av de mest populära.

Till skillnad från ASINspector kommer Jungle Scout med både en Chrome-tilläggsversion och en webbapplikationsversion. Låt oss först jämföra Jungle Scout Chrome-tillägget med ASINspectors.

Den första skillnaden är att medan Jungle Scout erbjuder liknande information och data, är vissa data som är tillgängliga med ASINspector Standard License endast tillgängliga med Pro-versionen av Jungle Scout-tillägget.

Till exempel är Amazon FBA-avgifter, pris- och intäktskalkylator, historiska data och produktvikt och dimensionsinformation inte tillgängliga med Jungle Scout Lite-tilläggsversionen.

JS Lite-tillägget kostar $97 och Pro-versionen kostar $197. Om du bara letar efter ett Chrome-tillägg kommer ASINspector att ge dig bättre valuta för pengarna, eftersom du får mer produktdata för samma pris.

Webbapplikationen Jungle Scout har dock fler funktioner och verktyg än ASINspector. Här är de tillgängliga verktygen:

Dessa verktyg hjälper dig att hitta lönsamma produkter, upptäcka nya nischidéer, söka efter lönsamma nyckelord och spåra produktdata över tid.

Filtreringsverktygen på Jungle Scout är mycket mer avancerade och det finns fler filtreringsalternativ än ASINspector.

Webbapplikationen har flera planer, med start på $25/månad, vilket kommer att kosta dig mindre initialt (även om du betalar månadsavgiften under en längre tidsperiod kommer ASINspector Pro att bli billigare).

Du behöver dock planen på $40/månad för att få tillgång till verktyget Niche Hunter.

ASINspector Alternativ #2: AMZ Tracker

AMZ Tracker är en Amazon tracker som kommer med en massa funktioner.

Deras “offensiv strategi”-sektion låter dig spåra sökord, spionera på konkurrenter, analysera dina listor för att upptäcka brister och förkorta Amazon-produktadresser för att göra det lättare att marknadsföra dem.

AMZ Tracker-medlemmar kan också marknadsföra produkter på VIPON, en webbplats för Amazon-erbjudanden.

Deras avsnitt för “defensiv strategi” kommer att ge dig varningar när någon lämnar en negativ recension på en av dina produkter eller när en annan säljare kopierar din annons.

Deras Unicorn Smasher Pro Chrome-tillägg ger dig tillgång till produktdata som liknar ASINspector-tillägget, såsom antalet nuvarande säljare, recensionsinformation, en möjlighetspoäng för att uppskatta en produkts lönsamhet, uppskattade intäkter och mer.

Det finns även en free version av Unicorn Smasher.

Free ASINspector Alternativ #3: Seller Labs (Free Amazon Product Keyword Research Tool)

SellerLabs är en annan produktspårningstjänst som erbjuder en free Chrome-tillägg som hjälper dig att upptäcka produktinformation från Amazon. Deras förlängning kallas Scope.

Både Unicorn Smasher och Scope är bra om du vill prova en Amazon-produktspårningstjänst för free.

Du kan senare gå vidare till ASINspector, Jungle Scout eller proffsversionerna av Unicorn Smasher och Scope när du är redo.

Slår ihop det

Att välja rätt produkter att sälja på Amazon är viktigt om du vill höja dig över konkurrenterna och generera positivt kassaflöde.

Ovanstående fyra alternativ är alla fantastiska verktyg som hjälper dig att göra det.