Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Arturia släpper free Filter MS-20 plugin som en episk tidig julklapp

Filterdelen av Korgs MS-20 synth är legendarisk, och nu kan du få dess smutsiga ljud skrikande med resonans i din DAW för free.

Arturias Filter MS-20 är en förbättrad plugin-emulering av filtret som finns på Korgs MS-20 synth. Den erbjuder både hög- och lågpassfilter som har några gynnsamma inställningar av originalet som samma Peak-kontroller för resonansjusteringar. Åh, och tillägget av en distorsionsmodul ger en njutning också..

Utöver distorsion har Arturia lagt till ett antal moderna förbättringar till sin FIlter MS-20-emulering. Till exempel säger utvecklaren att du kan “modulera och animera den virtuella kretsen”, bland annat som att omdirigera filter- och distorsionssektionerna. Och de som gillar ett praktiskt plugin kommer att vara nöjda med gränssnittet med ratt per funktion, kontroller i makrostil och tillägget av en avancerad panel som låter dig justera kuvertföljaren, stegsekvenseraren och funktionsgeneratorn.

Allt detta resulterar i ett filter som är inställt på att vara ett ganska praktiskt plugin som används av många musikproducenter. MS-20-filtret kommer att fungera bra för elektroniska musikstilar som innehåller både digitala och liveljud för filtrerat och förvrängt ljud, kraftiga sidokedjor och så vidare.

Du kan få filtret MS-20 för free fram till den 2 januari, och försäljningspriset kommer att vara 99 USD därefter. Plugin-programmet är kompatibelt med PC och Mac in VSTAU och AAX plugin-format.

Lanseringen av Arturia MS-20-filtret kommer efter att utvecklaren släppte en emulering av Korgs MS-20-synth tidigare i år.