Artificiell intelligens: 3 myter och sanningar

0 Shares

Man hör mycket om bragderna artificiell intelligens under de senaste åren. Om man bara bortser från deltagandet i Hollywood-fiktioner för att bli verklighet, är det nu möjligt att hitta artificiell intelligens i praktiskt taget alla delar av samhället.

Och med så mycket prestanda är det normalt att spekulationer uppstår om denna teknik. När allt kommer omkring, kommer artificiell intelligens verkligen att lyckas ersätta människan någon gång i mänsklighetens historia? Och arbetet, går det också att byta ut?

Det finns många myter och sanningar som involverar detta ämne, och det är därför vi i dagens inlägg ska prata lite mer om dem. Kom igen? Bra läsning!

1 – Artificiell intelligens kommer att döda jobb: MYT

Utan tvekan, när man talar om artificiell intelligens, är detta den första tanken som kommer till många människors sinnen. Det beror på att AI har använts i stor utsträckning, inte bara för att ersätta mänskligt arbete i repetitiva funktioner, utan också för att förbättra kundservice och utföra en mängd andra funktioner.

Detta betyder dock inte att det nödvändigtvis kommer att avsluta alla typer av befintliga jobb. Det är normalt att vissa jobb med tiden upphör att existera, vilket beror på flera faktorer. Men när det kommer till AI är det som händer bara att ändra befintliga funktioner såväl som att skapa nya.

2 – Artificiell intelligens överträffar mänsklig intelligens: MYT

bild av en robot som symboliserar teknikens framsteg

Det är bra att betona att AI är lika intelligent som vem som programmerar den, det vill säga som en människas intelligens. Med detta anser flera forskare som arbetar i området att det är praktiskt taget omöjligt att skapa en artificiell intelligens som kan övervinna all komplexitet av anslutningar som är en del av den mänskliga hjärnan.

Till skillnad från mänsklig intelligens är AI varken medveten eller kännande, vilket gör det bara till en begränsad intelligens i viss utsträckning. Med andra ord, det finns ingen artificiell intelligens utan mänsklig intelligens.

3 – Ditt företag behöver en bra AI-strategi: sant

Enligt studier inom området är det möjligt att förutse att det under det kommande decenniet kommer att vara omöjligt att hitta ett företag, en nisch eller något affärssegment som inte har sin verksamhet baserad (även delvis) på en Artificiell Intelligens-strategi. Och detta kommer att hända för de mest olika faktorerna.

Den första och en av de viktigaste är den lätthet som AI-strategin kan erbjuda ditt företag. Med automatiseringen av vissa processer kommer smidighet och en rad andra faktorer som är viktiga konkurrensskillnader. Och på tal om konkurrensfördelar så är detta ett bra skäl för ditt företag att investera i AI-strategier: konkurrenterna kommer med största sannolikhet också att investera. Och du vill inte hamna på efterkälken, särskilt när det gäller att utveckla och reagera på förändringar på marknaden, eller hur?

Det här var några av myterna och sanningarna kring artificiell intelligens, vi hoppas att du tyckte om det. Vill du ha tillgång till mer sådant här innehåll? Läs då ännu en artikel från oss!

0 Shares