Arrow Smartwatch gick precis Hi-Def

0 Shares

För några år sedan såg entreprenörerna George Popalis och Dan Kiriakou framtiden för bärbar teknik: högupplösta kameror. Befintliga bärbara produkter fokuserade på konditionsspårning och aviseringar. Ingen hade kameror – åtminstone inte bra. De växte trötta på att missa de perfekta bilderna när de fumlade för att dra sina smartphones ur fickorna eller ryggsäckarna och bestämde sig för att ta tillfället i akt och hoppa ut i rymden. Med ett team av designers och ingenjörer skapade de Arrow Smartwatch, som verkar vara den första med en 360-graders roterbar 5-megapixel, 1080P HD-kamera som gör att bärare kan fotografera och filma helt från handleden – och till och med redigera och dela foton och videor direkt.

Över två tusen stödjare såg samma vision som Popalis och Kiriakou, eftersom de kombinerat för att donera mer än 370 000 $ genom sin Indiegogo-kampanj. Arrow säger att dess färdiga produkter skickas i februari.

Överraskande nog förblir smarta klockor förbises

Medan andra smartklockor har kommit ut med kameror sedan Popalis och Kiriakou först introducerade idén verkar ingen vara lika högupplösta eller funktionsrika. Samsung Gear 2 och Aipker DZ09 erbjuder båda en 2MP-kamera men kungen av smartwatches har ännu inte gjort en inbyggd kamera tillgänglig alls, även om det finns flera tredjepartsförsök som CMRA. Dessutom är ingen av dessa andra kameror roterbar, så det kan ta längre tid att ställa in bilden.

“Arrow Smartwatch ger dig friheten att vrida klockans ram, rikta kameran och ta fantastiska foton eller videor direkt från handleden i alla riktningar”, skrev Popalis i ett e-postmeddelande.

Kameran hävdar handsfree-samtal och aviseringar, aktivitets- / fitnessspårning och förmågan att spela och kontrollera musik när du är på språng. Enligt en utgåva lagrar 8 GB ombordminne lokalt tagna foton och videor och gör det lättare att trådlöst överföra multimedia till en användares smartphone via deras app. Från Arrow Smartwatch-appen redigerar och delar användarna foton, sparar till sin kamerarulle, skickar den med text till vänner eller laddar upp på sociala medier.

När konkurrens är bra

Smartwatches är inte kända för stil, men den här erbjuder tillräckligt med alternativ för att passa de flesta preferenser, inklusive silikon i rött, svart och vitt; Italienska läderband i svart eller svart med röda sömmar: svart metall med svart PVD-band i rostfritt stål eller till och med silverrostfritt stål med silverband i rostfritt stål. Enligt Indiegogo-kampanjen varierar priserna för tidiga stödjare från $ 159 till $ 229. Ett resultat av denna nya aktör kan naturligtvis vara att driva Aipker och Samsung att öka sitt spel med högre upplösningskameror, rotation och i slutändan investera i smartwatch-utrymmet in på 2018.

Så kommer pilen verkligen att “föreställa sig” hur du använder en smartklocka, som företaget hävdar? Det är ännu inte att se, men med mycket av det du kan göra på en smartphone som nu ingår på en liten klocka ser jag fram emot att se själv.

0 Shares