ARRIS SURFboard S33 Modem Review: Solid och flexibel med mindre varningar

0 Shares

ARRIS SURFboard S33 DOCSIS 3.1, som först tillkännagavs i november 2020, är ​​verkligen ett intressant Multi-Gigabit kabelmodem.

För det första är det supersöt, åtminstone jämfört med den fyrkantiga designen som finns i tidigare ARRIS SURFboard-modem. Och sedan kan den hantera upp till 2,5 Gbps bredbandshastigheter och två statiska IP-adresser.

I likhet med fallet med Netgear CM2000 är SURFboard S33 förmodligen inte ett bra val för dem som har en sub-Gigabit internetanslutning.

(Och faktiskt, om din nedladdningshastighet är långsammare än 300 Mbps, fattar definitivt inte det – du vill ha ett DOCSIS 3.0-modem i det här fallet!)

Men om du har (nära) Gigabit eller snabbare kabelbredband, eller vill förbli framtidssäker, är detta modem ett utmärkt köp.

Med en prislapp på 200 $ är ARRIS S33 faktiskt en mer förnuftig investering än den dyrare Netgear-motsvarigheten. Se dock till att du har en Wi-Fi-router som har en matchande WAN-hastighet.

Dongs anteckning:

ARRIS Surfboard S33 modem och strömadapter

ARRIS SURFboard S33: Ett litet modem med stora alternativ

Jag fick en liten trevlig överraskning när jag tog ARRIS SURFboard S33 ur förpackningen.

Modemet var mycket mindre än bilden föreslog. Det är faktiskt det mest kompakta Multi-Gig-modemet jag har sett, som bara mäter ‎5,14 x 1,8 x 4,74 tum och väger mindre än ett pund.

S33 har en ny kurvig design som matchar ARRIS Wi-Fi 6-sändare, nämligen SURFboard mAX Pro och SURFboard mAX. Den kommer med rundade hörn och ser ut som en dekor.

Ett typiskt kabelmodem i hjärtat

På insidan är S33 dock ett typiskt DOCSIS 3.1-kabelmodem. Den levereras med en servicekoaxialkontakt och två nätverksportar. Den ena är en 2,5 Gbps Multi-Gig-port och den andra är en standard Gigabit-port.

Det är här det blir intressant. Så här kan du använda dessa portar:

 • En i taget med sin maxhastighet:
  • 1 Gbps port för en Gigabit eller långsammare bredbandsanslutning.
  • 2,5 Gbps port för en Gig+ eller snabbare anslutning, upp till 2,5 Gbps nedladdningshastighet. (Denna port är också kompatibel med sub-Gigabit-plan.)
 • Två samtidigt om du har en anslutning som innehåller två statiska IP-adresser.

Tyvärr stöder ARRIS SURFboard S33 inte WAN Link Aggregation. Specifikt kan du inte använda båda dess nätverksportar för att leverera en 2Gbps-anslutning. För det måste du använda SB8200.

Som sagt, tabellen nedan visar hur S33 skiljer sig från sina äldre kusiner.

ARRIS SURFboard S33: Hårdvaruspecifikationer

SURFboard S33 SURFboard SB6183 SURFboard SB6190 SURFboard SB8200
Max nedladdningshastighet Upp till 2,5 Gbps 1 Gbps Upp till 686 Mbps Upp till 1 Gbps Upp till 2 Gbps
DOCSIS 3.0-specifikationer
(Nedströms x uppströmskanaler)
32 x 8 16 x 4 32 x 8 32 x 8
DOCSIS 3.1 redo Ja Nej Nej Ja
Tillämplig kabel-internethastighetsplan 2,5 Gbps 400 Mbps 600 Mbps 2 Gbps
Gigabit port 1 1 1 2
Multi-Gig Port 1 0 0 0
Multi-Gig bredbandsklar Ja Nej Nej Ja
Inbyggd Wi-Fi Gateway Nej Nej Nej Nej
Klar för digital röst
(Telefon)
Nej Nej Nej Nej
Mått ‎5,14 x 1,8 x 4,74 tum ‎5,25 x 2,17 x 5 tum ‎7,15 x 4,5 x 6,11 tum ‎5,13 x 1,7 x 5,25 tum
Vikt 14,4 oz 1,5 lbs 1 lb 1,59 lbs
Garanti 2 år 2 år 2 år 2 år
Kosta
(vid publicering)
200 USD 90 USD 90 USD 150 USD

Som alla DOCSIS 3.1-modem kan SURFboard S33 fungera som ett DOCSIS 3.0-modem i toppklass.

Tänk dock på att du bara bör använda den som sådan när du har en nedladdningshastighet på runt 400 Mbps eller snabbare. Det beror på att vissa låghastighetskabelplaner kräver ett DOCSIS 3.0-modem för att fungera.

Utöver det är S33 designad för att fungera med en Wi-Fi 6-router, helst en med en Multi-Gig WAN-port. Om du har en åldrande Wi-Fi 5-router kan det vara en bra idé att uppgradera den eller hålla fast vid ett DOCSIS 3.0-modem.

ARRIS SURFboard S33: Detaljbilder

ARRIS Surfboard S33 Strömadapter


ARRIS Surfboard S33 Fram i handen


ARRIS Surfboard S33 Baksida


ARRIS Surfboard S33 Fram


ARRIS Surfboard S33 Undersida


ARRIS Surfboard S33 Service Port


ARRIS Surfboard S33 Fram höger


ARRIS Surfboard S33 Topp


ARRIS Surfboard S33 bredvid SB6141


ARRIS Surfboard S33 Box

Kryptisk statuslampa

Till skillnad från de flesta kabelmodem, inklusive äldre SURFboard-modeller med flera statuslampor, kommer S33 med en enda stor LED-lampa på framsidan. Denna lampa ändrar färg för att visa modemets förhållanden.

Specifikt har den tre färger:

 1. Amber betyder att modemet är avstängt. Detta är färgen på plasten.
 2. Grönt betyder att modemet är på och:
  • Blinkar: En firmwareuppdatering pågår. (Se till att du lämnar modemet ifred och koppla inte bort det.)
  • Blinkande: Söker efter signal. Detta kan innebära att det inte finns någon signal alls.
  • Fast: Modemet fungerar i DOCSIS 3.0-läge.
 3. Blå är endast tillgänglig i fast färg och betyder att modemet fungerar bra i DOCSIS 3.1-läge.

Jag är inte så förtjust i denna statusljusdesign och tycker att den nödvändigtvis är kryptisk. Till exempel kan folk lätt missta sig för . Så den här lampan kommer säkerligen att göra felsökning av WAN-anslutningen svårare.

Ljuset fungerade dock som det var tänkt i min test, så du behöver bara komma ihåg specifikationerna ovan. Tips: klistra en lapp med informationen på sidan av själva modemet. Det kommer väl till pass.

ARRIS SURFboard S33 Modem Statuslampa

Standard installationsprocess

Liksom andra kabelmodem kommer ARRIS SURFboard S33 med ett webbanvändargränssnitt, tillgängligt via 19 IP-adressen. Standardanvändarnamnet och lösenordet är och Och det finns mobilappen ARRIS SURFboard Manager också.

Du behöver dock varken för aktiveringen, åtminstone om du använder den med en Xfinity-kabelplan. I mitt fall gick allt på samma sätt som jag beskrev i detta detaljerade inlägg om hur man installerar/byter ut ett kabelmodem.

(Jag provade appen en kort stund, och det var ganska hemskt. Det är bra att det inte är nödvändigt.)

Värre kommer till värsta; du behöver bara ansluta hårdvaran — serviceporten till servicelinjen och en av modemets LAN-portar till din routers WAN-port. Ring sedan leverantörens supportlinje och ge teknikern modemets MAC-adress på dess undersida för att få det aktiverat på ditt konto.

Den enda gången du behöver använda webbgränssnittet är när du har en (affärs)kabelplan och du vill tilldela de statiska IP-adresserna till modemets två portar. Jag kunde inte prova detta eftersom det inte gällde mitt Xfinity-konto.

Förutom det, som fallet med andra modem som jag har testat, visar gränssnittet dig bara information om bredbandsanslutning, vilket bara är användbart när du behöver felsöka en anslutning som inte fungerar.

Kort sagt, det tar inte lång tid för dig att installera modemet själv.

Arris SURFboard S33 webbgränssnitt

ARRIS SURFboard S33: Snabb, pålitlig och het

Jag använde S33 i mer än en vecka och hade inga anslutningsproblem med den.

Min Xfinity-kabel planerar kapslar vid 900 Mbps nedladdning, och modemet levererade precis det. Jag hade inget sätt att testa om den kunde leverera mer, men jag har ingen anledning att tvivla på att den kan.

Som sagt, återigen, om du har en kabelplan som är Gig+ eller snabbare – men inte snabbare än 2,5 Gbps – kommer ARRIS SURFboard S33 att få jobbet gjort, till och med bra gjort.

En sak att notera är att den här lilla enheten blev lite varm under min testversion. Det var inte tillräckligt varmt för att skapa oro – åtminstone i mitt fall – men säkert varmare än andra större modem jag har använt.

ARRIS verkar ha förbisett det potentiella överhettningsproblemet något i att göra S33 till en kompakt (och söt) enhet.

Som regel bör du lämna modemet (och Wi-Fi-routern) på ett öppet utrymme med god ventilation. Om så är fallet har du inget att oroa dig för. Å andra sidan, om du tenderar att stoppa undan dina saker i en trång garderob, välj ett annat modem istället.

Slutsats

För priset är ARRIS SURFboard S33 ett utmärkt kabelmodem för alla som har en kabel-Internetplats på 500 Mbps nedladdningshastighet eller snabbare.

Se bara till att din leverantör stöder det och att du också har en Wi-Fi 6-router plus en välventilerad plats att placera den på.

Om du har äldre utrustning eller en långsammare bredbandshastighet, kolla in Netgear CM600 istället.

0 Shares