Arlo Pro 4 recension

0 Shares

DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN

TvÄ minuters granskning

Arlo var ett av de första varumÀrkena som kom in pÄ hemmakameramarknaden 2014, och sedan dess har det lanserat ett antal Wi-Fi-anslutna övervakningskameror Är efter Är, vilket har lett till ett omfattande sortiment. Faktum Àr att mÄnga av dess modeller Àr bland de bÀsta hemskyddskamerorna du kan köpa just nu.

Med varje iteration har Arlo erbjudit förbÀttringar av upplösningen och lagt till praktiska funktioner som minskar oönskade varningar, vilket gör att varje kamera kÀnns som ett verkligt steg i förhÄllande till den tidigare modellen och sÀkerstÀller att de finns i vÄra bÀsta hemkamera. Men med den senaste lanseringen, Arlo Pro 4, Àr detta inte fallet. PÄ pappret verkar Arlo Pro 4 vara en stegvis uppdatering, eftersom mÄnga av dess funktioner-till exempel upplösningen och de AI-drivna funktionerna-redan finns pÄ Arlo Pro 3.

 • Arlo Pro 4 i bĂ€sta köp för $ 178,99

Det finns dock en förÀndring som Àr betydelsefull: Arlo Pro 4-kameran kan anslutas direkt till ditt Wi-Fi-nÀtverk, precis som Arlos Essential-utbud av billigare hemsÀkerhetskameror. Som ett resultat behövs det ingen SmartHub, vilket gör kameran mer prisvÀrd till 199,99 $ / 220 £ / 295 $.

Arlo Pro 4 spelar in 2K-upplösning i fÀrger under dagen och pÄ natten tack vare den inbyggda strÄlkastaren. Om kameran upptÀcker rörelse kommer den att ha ett synfÀlt pÄ 160 grader och kommer att trycka ut en varning till din smartphone sÄ att du kan se kamerans matning i realtid. Den lagrar ocksÄ videoklippen i ett sÀkert omrÄde online (förutsatt att du prenumererar pÄ en Arlo Smart-plan), och dessa klipp kan granskas nÀr som helst i 30 dagar efter inspelningen.

Arlo Pro 4 levereras med en tre mÄnaders gratis testversion av Arlo Smart, men bristen pÄ SmartHub betyder att det inte finns nÄgot lokalt lagringsalternativ. SÄ om du vill titta pÄ videor efter att de har lagrats mÄste du fortsÀtta med Arlo Smart -prenumerationen, vilket ger dig tillbaka $ 2,99 / £ 2,49 / AU $ 4,49 per mÄnad.

Arlo Smart erbjuder dock mer Àn bara online-lagring för videoklipp. Det ger ocksÄ ett antal AI-baserade funktioner som Àr utformade för att minska oönskade varningar-till exempel att kunna identifiera om rörelse beror pÄ en person, djur, fordon eller nÄgon annan kÀlla, och möjligheten att skapa zoner sÄ att aviseringar bara trycks nÀr aktivitet upptÀcks i dessa omrÄden.

Precis som andra Arlo-sÀkerhetskameror Àr Pro 4 vÀderbestÀndig och kan drivas via elnÀtet eller ett uppladdningsbart batteri, vilket Arlo hÀvdar kommer att pÄgÄ i upp till sex mÄnader innan det krÀvs laddning. Kameran Àr ocksÄ kompatibel med Alexa och Google Assistant, men för HomeKit -stöd mÄste den vara ansluten till en SmartHub, som kostar $ 99,99 / £ 179,99 / AU $ 290.

Medan kameran Ă€r billigare Ă€n andra Arlo Pro- och Arlo Ultra-modeller, Ă€r det en dyr hemkamera jĂ€mfört med resten av marknaden. Som sagt, om du letar efter en kamera som kan spela in detaljerade bilder utan att behöva en basstation, eller om du vill uppgradera frĂ„n en Arlo Pro 2 eller tidigare modell – som bara spelar in video i Full HD – sĂ„ Ă€r det vĂ€rt investeringen.

Arlo Pro 4 pris och tillgÀnglighet

 • Listpris: 199,99 USD / 220 ÂŁ / 295 AU $

Priserna pÄ Arlo Pro 4 kostar 199,99 USD / 220 £ / 295 AU $ för en en-kamerasats, som Àr tillgÀnglig över hela vÀrlden via Arlos webbplats och andra online-ÄterförsÀljare inklusive Amazon.

I USA och Australien finns ett tvÄkamera-kit till ett pris av $ 379,99 / AU $ 558 (cirka £ 275), medan ett tre-kamerasats finns i USA och Storbritannien för $ 549,99 / £ 569,99 (cirka AU $ 750). Australien Àr det enda territoriet som har möjlighet till ett fyrkamera-kit, som kommer in pÄ $ 1 038 (cirka 770 $ / 560 £)

Som nÀmnts erbjuder Arlo Pro 4 en tre mÄnaders gratis testversion av Arlo Smart, som gör att du sÀkert kan lagra videor som tagits av kameran online och fÄ tillgÄng till funktioner som hjÀlper till att minska oönskade varningar. NÀr provperioden löper ut, fortsÀtter du med prenumerationen frÄn $ 2,99 / £ 2,49 / AU $ 4,49 per mÄnad, beroende pÄ antalet kameror du har.

Design

 • Kan anslutas hĂ„rt eller drivas av ett uppladdningsbart batteri
 • VĂ€derbestĂ€ndig
 • Ansluter direkt till ditt Wi-Fi-nĂ€tverk

Arlo Pro 4 ser identisk ut med Arlo Pro 3 och Arlos andra hemkamera, som bestÄr av en blank vit plastkropp som kan tas bort i ett stycke och en svart front som rymmer 160 graders kameralins och en LED-strÄlkastare. Knappen pÄ undersidan av Arlo Pro 4, som sitter bredvid kontaktstiften för en magnetisk laddningskabel (för hÄrdkoppling av kameran), gör att du kan ta bort höljet för att avslöja det uppladdningsbara batteriet. Med 8,9 x 5,2 x 7,8 cm (hxbxd) Àr det en relativt kompakt hemkamera.

En vÀderbestÀndig enhet, Arlo Pro 3 levereras med ett magnetiskt stativ som kan monteras pÄ en vÀgg, eller sÄ kan den anvÀndas fristÄende. Men eftersom kameran enkelt kan lossas frÄn detta fÀste finns ett skruvfÀste som tillval pÄ kamerans baksida. Observera att denna typ av fÀste inte ingÄr i lÄdan; det Àr en valfri extra och kommer att ge dig tillbaka $ 19,99 / £ 12,99 / AU $ 39.

Som nÀmnts ansluter Arlo Pro 4 direkt till ditt Wi-Fi-nÀtverk, vilket tar bort behovet av en SmartHub. Vi tyckte faktiskt att Arlo Pro 4 var superenkelt att installera. Vi följde helt enkelt de steg-för-steg-instruktionerna i Arlo, som inkluderade att ange Wi-Fi-lösenordet, skanna en QR-kod som visas i appen och uppdatera firmware för kameran.

Prestanda

 • Tydliga, detaljerade, fĂ€rgmaterial hela dagen och natten
 • 160-graders synfĂ€lt har liten fisheye-effekt
 • Automatisk zoomning och rörelsesspĂ„rning

Vid testet fann vi att bilderna som spelades in av Arlo Pro 4 var tydliga och detaljerade, medan 12x zoom tillÀt oss att fokusera in och kontrollera smÄ detaljer i videon. Bilderna spelades in i fÀrg bÄde under dagen och pÄ natten, förutsatt att vi stÀllde in strÄlkastaren nÀr rörelse upptÀcktes i svagt ljus.

Medan 160 graders synfÀlt skapade en liten fiskeögoneffekt pÄ videon, fann vi att den inte försÀmrade nÀr det gÀller klarhet, plus tillÀgget av HDR-stöd innebar att vi kunde se smÄ detaljer Àven nÀr solen sken starkt eller mörka skuggor kastades.

Vi kunde stÀlla in kameran för att automatiskt zooma in nÀr den upptÀckte rörelse och spÄra kÀllan till aktiviteten. Men vi fann att nÀr vi anvÀnde den hÀr funktionen var inte bilderna sÄ tydliga som vanligt pÄ grund av att bilden hade zoomats in.

Vid testet var Arlo Pro 4: s förmÄga att identifiera om en person, ett djur, ett fordon eller en annan kÀlla var ursprunget till en rörelsesvarning extremt effektiv. Det fanns tvÄ fall dÀr tvÀtt som hÀngde pÄ linjen misstogs för en person, men nÀr man aktiverade rörelsezoner i kamerans synfÀlt (ett annat alternativ som erbjuds via Arlo Smart) var detta inte lÀngre ett problem.

Den inbyggda strÄlkastaren och sirenen kan bÄda utlösas automatiskt nÀr rörelse detekteras och styrs manuellt. TvÄvÀgspratfunktionen visade sig vara anvÀndbar, sÄ att du kan prata med nÄgon i kamerans synfÀlt. det var klart och utan snedvridning, Àven nÀr det var blÄsigt, tack vare inbyggd brusreducering.

App

 • LĂ€tt att navigera
 • Integration med Amazon Alexa och Google Assistant
 • Aktivera ett geofence eller skapa ett inspelningsschema

Arlo-appen har ett enkelt grÀnssnitt som Àr tydligt och lÀtt att navigera. NÀr du öppnar ser du en lista över Arlo -sÀkerhetskameror installerade i ditt hem, med en ögonblicksbild av den senast inspelade rörelsen bredvid var och en.

HÀrifrÄn kan du snabbt justera instÀllningarna för varje kamera, inklusive högtalaren och mikrofonvolymen, utlösa sirenen eller strÄlkastaren, och till och med stÀlla in geofencing (delad via din smartphone), sÄ att kameran slÄs pÄ eller av baserat pÄ din plats.

Fliken Bibliotek erbjuder tidigare bilder i kronologisk ordning, medan fliken LĂ€ge lĂ„ter dig styra hur en kamera beter sig nĂ€r du Ă€r hemma eller borta. Du kan para ihop kameran med Amazon Alexa, Google Assistant eller Apple HomeKit – men som vi redan har nĂ€mnt krĂ€ver den senare anslutning till en SmartHub. Detta sĂ€kerstĂ€ller att du kan se bilder frĂ„n kameran pĂ„ din TV eller pĂ„ en kompatibel smart skĂ€rm, samt anvĂ€nda kameran i vissa hemautomationer.

Som nÀmnts behöver du en Arlo Smart-prenumeration för videolagring och smarta funktioner som objektdetektering. Kameran levereras med en gratis testperiod pÄ tre mÄnader, varefter kostnaderna Àr frÄn $ 2,99 / £ 2,49 / AU $ 4,49 per mÄnad. Det hÀr liknar sÀkerhetskameraplaner frÄn sÄdana som Ring och Google.

Batteri-liv

 • Arlo sĂ€ger att batteriet rĂ€cker mellan tre och sex mĂ„nader
 • Det tar cirka 3,5 timmar att ladda
 • Batteriet kan bytas

Arlo hĂ€vdar att batteriet i Arlo Pro 4 rĂ€cker mellan tre och sex mĂ„nader. Vi kan inte bekrĂ€fta hur snabbt “vanlig anvĂ€ndning” tömmer batteriet eftersom vi har testat kameran pĂ„ en kort tid för denna recension. BatterilivslĂ€ngden som du fĂ„r beror dock sannolikt pĂ„ ett antal faktorer, inklusive hur ofta rörelse detekteras, hur mĂ„nga gĂ„nger Live View aktiveras, om strĂ„lkastaren eller sirenen utlöses och antalet gĂ„nger tvĂ„vĂ€gs mikrofonen och högtalare anvĂ€nds.

Arlo Pro 4s batterier kan bytas, sÄ istÀllet för att ha kameran ur spel medan en enhet laddas kan du köpa ett andra batteri som du kan byta ut det. Vi upptÀckte att det tog cirka tre och en halv timme att ladda batteriet med den medföljande USB-kabeln och nÀtadaptern.

Ska jag köpa Arlo Pro 4?

Köp det om …

Du vill ha en sÀkerhetskamera utan SmartHub
Arlo Pro 4 erbjuder de flesta funktioner som finns pÄ Arlo Pro 3, men utan behov av SmartHub, vilket betyder att den kommer att anslutas direkt till ditt Wi-Fi-nav i ditt hem. Det Àr vÀrt att övervÀga om du vill ha ett navfritt sÀkerhetssystem.

Du vill ha fÀrgvision
Arlo Pro 4: s inbyggda strÄlkastare, som kan stÀllas in sÄ att den slÄs pÄ automatiskt om kameran kÀnner av rörelse, sÀkerstÀller att inspelade bilder bÄde under dagen och pÄ natten Àr i fÀrg.

Du vill ha de smarta funktionerna som Arlo erbjuder
Arlo Smart -prenumerationen har nĂ„gra extremt effektiva funktioner som Ă€r utformade för att minska falskt positiva varningar som skickas till din smartphone – dessa kommer sĂ€kert att sĂ€kerstĂ€lla att din sĂ€kerhetskamera Ă€r mindre irriterande.

Köp det inte om …

Du vill ha HomeKit-support
Arlo Pro 4 stöder inte HomeKit, men bara nĂ€r den anvĂ€nds med en SmartHub – och till skillnad frĂ„n Arlo Pro 3 ingĂ„r inte en i rutan. Som sĂ„dan undviks den hĂ€r kameran bĂ€st om du Ă€r gift med Apples ekosystem

Du har en budget
Medan Arlo Pro 4 Àr en av Arlos medelstora kameror, Àr den verkligen inte den billigaste pÄ marknaden. Om du har en budget bör du övervÀga Eufy SoloCam E40, som ocksÄ spelar in i 2K men Àr mer plÄnboksvÀnlig till $ 129,99 / £ 119,99 / AU $ 229.

Du vill lagra inspelade filmer lokalt
Utan SmartHub erbjuder Arlo Pro 4 inte ett sÀtt att lagra bilder lokalt. Om du inte vill betala för en mÄnadsprenumeration för att bara lagra videor, ge den hÀr sÀkerhetskameran en bred kaj.

Först granskad: juli 2021

DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN

0 Shares