Arlo Pro 4 recension

0 Shares

DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN

Två minuters granskning

Arlo var ett av de första varumärkena som kom in på hemmakameramarknaden 2014, och sedan dess har det lanserat ett antal Wi-Fi-anslutna övervakningskameror år efter år, vilket har lett till ett omfattande sortiment. Faktum är att många av dess modeller är bland de bästa hemskyddskamerorna du kan köpa just nu.

Med varje iteration har Arlo erbjudit förbättringar av upplösningen och lagt till praktiska funktioner som minskar oönskade varningar, vilket gör att varje kamera känns som ett verkligt steg i förhållande till den tidigare modellen och säkerställer att de finns i våra bästa hemkamera. Men med den senaste lanseringen, Arlo Pro 4, är detta inte fallet. På pappret verkar Arlo Pro 4 vara en stegvis uppdatering, eftersom många av dess funktioner-till exempel upplösningen och de AI-drivna funktionerna-redan finns på Arlo Pro 3.

 • Arlo Pro 4 i bästa köp för $ 178,99

Det finns dock en förändring som är betydelsefull: Arlo Pro 4-kameran kan anslutas direkt till ditt Wi-Fi-nätverk, precis som Arlos Essential-utbud av billigare hemsäkerhetskameror. Som ett resultat behövs det ingen SmartHub, vilket gör kameran mer prisvärd till 199,99 $ / 220 £ / 295 $.

Arlo Pro 4 spelar in 2K-upplösning i färger under dagen och på natten tack vare den inbyggda strålkastaren. Om kameran upptäcker rörelse kommer den att ha ett synfält på 160 grader och kommer att trycka ut en varning till din smartphone så att du kan se kamerans matning i realtid. Den lagrar också videoklippen i ett säkert område online (förutsatt att du prenumererar på en Arlo Smart-plan), och dessa klipp kan granskas när som helst i 30 dagar efter inspelningen.

Arlo Pro 4 levereras med en tre månaders gratis testversion av Arlo Smart, men bristen på SmartHub betyder att det inte finns något lokalt lagringsalternativ. Så om du vill titta på videor efter att de har lagrats måste du fortsätta med Arlo Smart -prenumerationen, vilket ger dig tillbaka $ 2,99 / £ 2,49 / AU $ 4,49 per månad.

Arlo Smart erbjuder dock mer än bara online-lagring för videoklipp. Det ger också ett antal AI-baserade funktioner som är utformade för att minska oönskade varningar-till exempel att kunna identifiera om rörelse beror på en person, djur, fordon eller någon annan källa, och möjligheten att skapa zoner så att aviseringar bara trycks när aktivitet upptäcks i dessa områden.

Precis som andra Arlo-säkerhetskameror är Pro 4 väderbeständig och kan drivas via elnätet eller ett uppladdningsbart batteri, vilket Arlo hävdar kommer att pågå i upp till sex månader innan det krävs laddning. Kameran är också kompatibel med Alexa och Google Assistant, men för HomeKit -stöd måste den vara ansluten till en SmartHub, som kostar $ 99,99 / £ 179,99 / AU $ 290.

Medan kameran är billigare än andra Arlo Pro- och Arlo Ultra-modeller, är det en dyr hemkamera jämfört med resten av marknaden. Som sagt, om du letar efter en kamera som kan spela in detaljerade bilder utan att behöva en basstation, eller om du vill uppgradera från en Arlo Pro 2 eller tidigare modell – som bara spelar in video i Full HD – så är det värt investeringen.

Arlo Pro 4 pris och tillgänglighet

 • Listpris: 199,99 USD / 220 £ / 295 AU $

Priserna på Arlo Pro 4 kostar 199,99 USD / 220 £ / 295 AU $ för en en-kamerasats, som är tillgänglig över hela världen via Arlos webbplats och andra online-återförsäljare inklusive Amazon.

I USA och Australien finns ett tvåkamera-kit till ett pris av $ 379,99 / AU $ 558 (cirka £ 275), medan ett tre-kamerasats finns i USA och Storbritannien för $ 549,99 / £ 569,99 (cirka AU $ 750). Australien är det enda territoriet som har möjlighet till ett fyrkamera-kit, som kommer in på $ 1 038 (cirka 770 $ / 560 £)

Som nämnts erbjuder Arlo Pro 4 en tre månaders gratis testversion av Arlo Smart, som gör att du säkert kan lagra videor som tagits av kameran online och få tillgång till funktioner som hjälper till att minska oönskade varningar. När provperioden löper ut, fortsätter du med prenumerationen från $ 2,99 / £ 2,49 / AU $ 4,49 per månad, beroende på antalet kameror du har.

Design

 • Kan anslutas hårt eller drivas av ett uppladdningsbart batteri
 • Väderbeständig
 • Ansluter direkt till ditt Wi-Fi-nätverk

Arlo Pro 4 ser identisk ut med Arlo Pro 3 och Arlos andra hemkamera, som består av en blank vit plastkropp som kan tas bort i ett stycke och en svart front som rymmer 160 graders kameralins och en LED-strålkastare. Knappen på undersidan av Arlo Pro 4, som sitter bredvid kontaktstiften för en magnetisk laddningskabel (för hårdkoppling av kameran), gör att du kan ta bort höljet för att avslöja det uppladdningsbara batteriet. Med 8,9 x 5,2 x 7,8 cm (hxbxd) är det en relativt kompakt hemkamera.

En väderbeständig enhet, Arlo Pro 3 levereras med ett magnetiskt stativ som kan monteras på en vägg, eller så kan den användas fristående. Men eftersom kameran enkelt kan lossas från detta fäste finns ett skruvfäste som tillval på kamerans baksida. Observera att denna typ av fäste inte ingår i lådan; det är en valfri extra och kommer att ge dig tillbaka $ 19,99 / £ 12,99 / AU $ 39.

Som nämnts ansluter Arlo Pro 4 direkt till ditt Wi-Fi-nätverk, vilket tar bort behovet av en SmartHub. Vi tyckte faktiskt att Arlo Pro 4 var superenkelt att installera. Vi följde helt enkelt de steg-för-steg-instruktionerna i Arlo, som inkluderade att ange Wi-Fi-lösenordet, skanna en QR-kod som visas i appen och uppdatera firmware för kameran.

Prestanda

 • Tydliga, detaljerade, färgmaterial hela dagen och natten
 • 160-graders synfält har liten fisheye-effekt
 • Automatisk zoomning och rörelsesspårning

Vid testet fann vi att bilderna som spelades in av Arlo Pro 4 var tydliga och detaljerade, medan 12x zoom tillät oss att fokusera in och kontrollera små detaljer i videon. Bilderna spelades in i färg både under dagen och på natten, förutsatt att vi ställde in strålkastaren när rörelse upptäcktes i svagt ljus.

Medan 160 graders synfält skapade en liten fiskeögoneffekt på videon, fann vi att den inte försämrade när det gäller klarhet, plus tillägget av HDR-stöd innebar att vi kunde se små detaljer även när solen sken starkt eller mörka skuggor kastades.

Vi kunde ställa in kameran för att automatiskt zooma in när den upptäckte rörelse och spåra källan till aktiviteten. Men vi fann att när vi använde den här funktionen var inte bilderna så tydliga som vanligt på grund av att bilden hade zoomats in.

Vid testet var Arlo Pro 4: s förmåga att identifiera om en person, ett djur, ett fordon eller en annan källa var ursprunget till en rörelsesvarning extremt effektiv. Det fanns två fall där tvätt som hängde på linjen misstogs för en person, men när man aktiverade rörelsezoner i kamerans synfält (ett annat alternativ som erbjuds via Arlo Smart) var detta inte längre ett problem.

Den inbyggda strålkastaren och sirenen kan båda utlösas automatiskt när rörelse detekteras och styrs manuellt. Tvåvägspratfunktionen visade sig vara användbar, så att du kan prata med någon i kamerans synfält. det var klart och utan snedvridning, även när det var blåsigt, tack vare inbyggd brusreducering.

App

 • Lätt att navigera
 • Integration med Amazon Alexa och Google Assistant
 • Aktivera ett geofence eller skapa ett inspelningsschema

Arlo-appen har ett enkelt gränssnitt som är tydligt och lätt att navigera. När du öppnar ser du en lista över Arlo -säkerhetskameror installerade i ditt hem, med en ögonblicksbild av den senast inspelade rörelsen bredvid var och en.

Härifrån kan du snabbt justera inställningarna för varje kamera, inklusive högtalaren och mikrofonvolymen, utlösa sirenen eller strålkastaren, och till och med ställa in geofencing (delad via din smartphone), så att kameran slås på eller av baserat på din plats.

Fliken Bibliotek erbjuder tidigare bilder i kronologisk ordning, medan fliken Läge låter dig styra hur en kamera beter sig när du är hemma eller borta. Du kan para ihop kameran med Amazon Alexa, Google Assistant eller Apple HomeKit – men som vi redan har nämnt kräver den senare anslutning till en SmartHub. Detta säkerställer att du kan se bilder från kameran på din TV eller på en kompatibel smart skärm, samt använda kameran i vissa hemautomationer.

Som nämnts behöver du en Arlo Smart-prenumeration för videolagring och smarta funktioner som objektdetektering. Kameran levereras med en gratis testperiod på tre månader, varefter kostnaderna är från $ 2,99 / £ 2,49 / AU $ 4,49 per månad. Det här liknar säkerhetskameraplaner från sådana som Ring och Google.

Batteri-liv

 • Arlo säger att batteriet räcker mellan tre och sex månader
 • Det tar cirka 3,5 timmar att ladda
 • Batteriet kan bytas

Arlo hävdar att batteriet i Arlo Pro 4 räcker mellan tre och sex månader. Vi kan inte bekräfta hur snabbt “vanlig användning” tömmer batteriet eftersom vi har testat kameran på en kort tid för denna recension. Batterilivslängden som du får beror dock sannolikt på ett antal faktorer, inklusive hur ofta rörelse detekteras, hur många gånger Live View aktiveras, om strålkastaren eller sirenen utlöses och antalet gånger tvåvägs mikrofonen och högtalare används.

Arlo Pro 4s batterier kan bytas, så istället för att ha kameran ur spel medan en enhet laddas kan du köpa ett andra batteri som du kan byta ut det. Vi upptäckte att det tog cirka tre och en halv timme att ladda batteriet med den medföljande USB-kabeln och nätadaptern.

Ska jag köpa Arlo Pro 4?

Köp det om …

Du vill ha en säkerhetskamera utan SmartHub
Arlo Pro 4 erbjuder de flesta funktioner som finns på Arlo Pro 3, men utan behov av SmartHub, vilket betyder att den kommer att anslutas direkt till ditt Wi-Fi-nav i ditt hem. Det är värt att överväga om du vill ha ett navfritt säkerhetssystem.

Du vill ha färgvision
Arlo Pro 4: s inbyggda strålkastare, som kan ställas in så att den slås på automatiskt om kameran känner av rörelse, säkerställer att inspelade bilder både under dagen och på natten är i färg.

Du vill ha de smarta funktionerna som Arlo erbjuder
Arlo Smart -prenumerationen har några extremt effektiva funktioner som är utformade för att minska falskt positiva varningar som skickas till din smartphone – dessa kommer säkert att säkerställa att din säkerhetskamera är mindre irriterande.

Köp det inte om …

Du vill ha HomeKit-support
Arlo Pro 4 stöder inte HomeKit, men bara när den används med en SmartHub – och till skillnad från Arlo Pro 3 ingår inte en i rutan. Som sådan undviks den här kameran bäst om du är gift med Apples ekosystem

Du har en budget
Medan Arlo Pro 4 är en av Arlos medelstora kameror, är den verkligen inte den billigaste på marknaden. Om du har en budget bör du överväga Eufy SoloCam E40, som också spelar in i 2K men är mer plånboksvänlig till $ 129,99 / £ 119,99 / AU $ 229.

Du vill lagra inspelade filmer lokalt
Utan SmartHub erbjuder Arlo Pro 4 inte ett sätt att lagra bilder lokalt. Om du inte vill betala för en månadsprenumeration för att bara lagra videor, ge den här säkerhetskameran en bred kaj.

Först granskad: juli 2021

DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN

0 Shares