Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Arbetare kommer att acceptera lägre löner för att arbeta hemifrån, studieprogram

Om händelserna under de senaste två och ett halvt åren har bevisat något så är det att arbetare älskar flexibilitet. Så mycket att vissa är villiga att avstå från sina högtflygande Silicon Valley-jobb om deras krav inte uppfylls.

Men eftersom att arbeta hemifrån (WFH) fortfarande är på den högsta nivån någonsin visar ny forskning att fem sekunders pendling kan kosta en kostnad – med 38 % av amerikanska företag använder sig av fjärrfördelar som ett substitut för rättvisare löner.

Även om effekten av detta på inflationen är positiv, tror forskarna också att detta kan förklara varför den nationella lönetillväxten har fallit med 2% från år till år. Här är vilken inverkan denna avvägning kan ha på arbetskraften.

Företag byter löneförmåner för möjligheten att arbeta på distans

Sedan högkonjunkturen för fjärrarbete först tog fäste 2020 har sättet vi arbetar på i USA förändrats dramatiskt.

Även nu, eftersom sociala distansåtgärder inte längre finns kvar, 58% av amerikanerna har fortfarande möjlighet att arbeta hemifrån minst en gång i veckan.

Med WFH-livsstilen som ger en hälsosammare balans mellan arbete och privatliv och eliminerar pendlingar under rusningstid är det föga förvånande att anställda vänder sig till det i massor.

Intressant, enligt ny studie av National Bureau of Economic Research (NBER), verkar fördelarna med distansarbete även omfatta arbetsgivare.

Vissa branscher erbjuder mer flexibelt arbete

Studien, som undersökte mer än 500 amerikanska företag, fann att 38 % av företagsledarna har utökade möjligheter att arbeta på distans under det senaste året som en ersättning för att höja arbetarnas löner.

Det visade sig också att ytterligare 41 % av företagen planerar att anta flexibelt arbete för att ”måttlig löneökningstryck” inom det kommande året.

Men denna praxis rullas inte ut jämnt mellan branscher. Forskningen visade att stora företag och de som specialiserar sig på finans och försäkring, fastigheter, information och företagstjänster är mer benägna att erbjuda flexibelt arbete som en morot för sina anställda.

Denna åtgärd är faktiskt så utbredd att tidningen hävdar att den kan förklara årets 3% nedgång i timlön som rapporterades av Bureau of Labor Statistics i maj.

Men vad betyder detta för dem som för närvarande arbetar på distans ⁠— såväl som resten av den amerikanska arbetsstyrkan?

En vinst för inflation och inkomstjämlikhet?

Enligt studien är inverkan detta kan ha på amerikanska arbetare komplex.

Å ena sidan har en avstängning av inkomsterna för distansarbetare potentialen att stävja spiralcykel av inflation. Detta beror på att företagen inte tvingas höja priset på sina varor och tjänster genom att hålla lönerna oförändrade ⁠— ett svar som skulle kunna få inflationstakten att stiga till dämpande nivåer.

“Denna måttlighet minskar reallöneeffekten på inflationstrycket på kort sikt.” – Forskare från NBER

Med den amerikanska inflationen som redan når 9,1 % – och stiger i sin snabbaste takt på 40 år – kan effekterna av detta på den bredare ekonomin bli kolossala.

Dessutom har forskning visat att medan de översta 10 % av löntagarna i USA såg sina inkomster sjunka mellan 2020 och 2022, såg de lägsta 10 % sina löner öka.

Därför, eftersom flexibelt arbete fortsätter att erbjudas som ett substitut för högre löner, hävdar ekonomer att denna avvägning kan ligga bakom den senaste tidens minskning av inkomstskillnaderna.

Hur länge kan distansarbetare hantera inkomststopp?

Men även om denna lönefrysning kan gynna vissa undergrupper av befolkningen, är det distansarbetare som kommer att förlora på det.

Att arbeta hemifrån kan minska kostnaderna för dagliga pendlingar och luncher på språng, men att lämna kontoret bakom sig sparar inte nödvändigtvis arbetarna pengar.

Med 41 % av arbetarna som fortfarande arbetar med lönecheck till lönecheck och den genomsnittliga amerikanen har spenderat 23 USD mer på månatliga bensinräkningar sedan början av 2022, fortsätter levnadskostnaderna att vara en akut fråga för alla amerikanska medborgare – även de som har högre lön kontroller.

Kombinera detta med stagnerade löner, och det är troligt att fördelen med distansarbete inte kommer att räcka för att locka arbetare i det långa loppet.

Även om det kan vara en svår tid för företag också, ligger ansvaret på dem att skydda sina anställdas bästa.

Det här är ingen lätt bedrift, men prisvärd affärsteknik kan vara ett bra sätt att hålla team uppkopplade samtidigt som omkostnaderna är låga. Ta en titt på vårt bästa free telefonkonferenstjänster här för att upptäcka de bästa kompletterande fjärrarbetslösningarna på marknaden.