Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Är YouTube Shorts värt det för artister? YouTube och skivbolag avslöjar hur skapande av Shorts hjälper till att bygga musikkarriärer

Läs vidare för att ta reda på hur att göra Shorts kan växa din karriär som musikartist, enligt YouTube och stora bolag.

YouTube, som är angelägen om att visa att Shorts kan användas av artister för att hjälpa din musikkarriär, har gett insikt i hur att skapa Shorts kan utöka din fanbas på plattformen.

YouTube Shorts har varit en grej i ett år nu. Lanserades för att konkurrera med TikTok, Shorts är, som namnet antyder, kortformade videor på YouTube. I takt med att nya funktioner har utvecklats har populariteten för Shorts växt exponentiellt, och videorna når nu 30 miljarder visningar om dagen.

YouTube säger att uppladdning av en blandning av klassiska långa YouTube-videor och Shorts är ett bättre recept för långsiktig framgång för officiella artistkanaler. Shorts passar också bra i en strategi för andra verktyg för musik på YouTube, som att lägga dina låtar på YouTube Music för streaming.

I ett blogginlägg sa YouTube:

“I april i år genererade Shorts som innehöll innehåll från långa videor över 100 miljarder visningar.

“Musik på YouTube når användare genom officiella musikvideor, vår musikströmningsapp, användargenererat innehåll, livestreamar, liveframträdanden, låttextvideor, communityinlägg och mer. Men nu har vi alla dessa PLUS-shorts.”

YouTube bad också stora musikbolag att ge sin åsikt om huruvida Shorts är en bra strategi för framväxande och etablerade artister.

Republic Records EVP för Global Commerce and Digital Strategy, Kevin Lipson, sa: “Shorts har snabbt blivit en stapelvara i vår listas marknadsföringsstrategier, sociala närvaro och albumkampanjer. Det gör det möjligt för både utvecklande artister och globala superstjärnor att ta del av sin fanbas och framtida kanalprenumeranter… Ta fansen genom en berättanderesa, från den första studiosessionen till videoinspelningen och sedan världsturné.”

Men när det kommer till kritan är kalla hårda siffror den bästa indikationen på om Shorts hjälper till att växa en artistkanal.

YouTube hävdar att Shorts har drivit fram framgångarna för artister som JVKE, som sedan januari 2022 har fått 1,4 miljoner prenumeranter, och EMELINE, som har fått 150 000 prenumeranter och även ökat sina längre videovisningar med 90 %.

Du kan lära dig allt du behöver veta om YouTube Shorts för artister här: