Är WhatsApp-videosamtal säkra?

0 Shares

Ett av mångas största tvivel är Är WhatsApp-videosamtal säkra? Integritet och säkerhet online är en känslig fråga som vi alla måste ta itu med. Idag ska vi prata om säkerheten för videosamtal och allt innehåll som delas via en av de mest använda apparna idag.

Idag använder vi internet till allt. Från att kommunicera via WhatsApp, gå igenom pappersarbete och till och med köpa varor etc. Internet är till för allt och vi kan inte förneka den enorma tröst det kan erbjuda oss.

Vi måste dock vara medvetna om att vissa applikationer eller webbplatser inte är ansvariga för att upprätthålla säkerheten för våra data, som vi verkligen gillar eller föreställer oss. Men Hur är det med den mest använda meddelandeappen? Är WhatsApp verkligen säkert?

I den här artikeln kommer vi att försöka svara på alla dina frågor om domänen säkerhet såväl som integritet en av de viktigaste tillämpningarna idag. Vi kommer att gå in på detaljer så att du inte har några tvivel om det.

Är WhatsApp-videosamtal säkra och privata?

Många tvivlar på formatet säkerhet och integritet för WhatsApp-videosamtal. Men du behöver egentligen inte oroa dig eftersom appen kommer att använda end-to-end-kryptering för samtal, videosamtal, meddelanden, ljud, dokument, foton, videor och status.

Men Vad är end-to-end-kryptering? Det ser bara till att de enda som kan läsa vad som skickas är de som deltar i det samtalet individuellt eller i grupp.

Kort sagt, varje chatt du skapar har ett unikt lås och de enda som kan öppna det är personer som engagerar sig i chatten automatiskt, utan att behöva aktivera absolut någonting.

Appen har gjort detta i flera år, och end-to-end-kryptering är aktiverat som standard. Du behöver inte aktivera något alls eftersom det kommer med appen. Detta är obligatoriskt och kan inte avaktiveras på något sätt.

Är WhatsApp säker att använda?

Varje chatt har en unik säkerhetskod Den används för att bekräfta att allt som händer i den är helt krypterat och att ingen har tillgång till informationen som utbyts i denna konversation.

Koden finns i kontaktuppgifterna i QR-kodformat och som en 60-siffrig kod. Dessa koder är unika för var och en av de chattar du har. Deltagarna kan köpa sina koder för att se till att end-to-end-kryptering fungerar.

Men samtidigt behöver du inte heller oroa dig från och med då koden du ser är inte riktigt nyckeln. Det är snarare ett referensnummer då och då. Detta är en av de stora fördelarna med end-to-end-kryptering.

Om du vill försäkra dig om att ingen spionerar på dig under konversationen. Du kan öppna den här koden och skanna den i närvaro av den andra personen. Om du ser en grön bock betyder det att de två elementen överlappar varandra, så att ingen avlyssnar konversationen.

Om någon av de två avinstallerade WhatsApp eller ändrade sin mobila enhet. Det är bäst att skicka ett nytt meddelande för att uppdatera koden. Du kan hitta mycket information om detta ämne i avsnittet FAQ på WhatsApp.

0 Shares