Är telefonen med dubbelskärm värt det?

Efter att ha meddelat G8X ThinQ i september 2019 på IFA, har det sydkoreanska företaget lanserat flaggskeppsenheten på den indiska marknaden i Aurora Black-färg till Rs. 49 999 medföljer tillbehöret LG Dual Screen.

Medan vi älskade LG V40 ThinQ var vår förväntan skyhög för den här enheten med tanke på dess dubbla skärmfunktion. Faktum är att G8X har åstadkommit vad LG har försökt göra i flera år – dubbla skärmar, till exempel V10 och V20. Uppfyller den här enheten från LG våra förväntningar? Hur användbar var den sekundära skärmen? Läs det nedan.

Varför ska du köpa den?

Byggkvalitet av militär kvalitet som LG har bemästrat genom åren

Byggkvalitet är det första jag gillar med LG-smartphones. Under åren har företaget behärskat designen och byggkvaliteten, oavsett prisklass. När vi pratar om designen ser den ut som G8 med glassandwichdesign och metallfälg på sidorna. Enhetens baksida håller en kurva mot kanterna.

Enheten ger en fantastisk känsla i handen tack vare premiumglasbyggnaden. Även om den har en solid byggkvalitet är den hal, så vi rekommenderar att du slår ett transparent fodral i rutan. Det bör noteras att det har dubbelt Gorilla Glass-skydd och är MIL-STD 810G-certifierat. LG G8X ThinQ mäter 8,4 mm i tjocklek och väger 192 gram.

Punchy skärm

LG G8X ThinQ har en 6,4-tums (2340 x 1080 pixlar) 19,5: 9 FHD + FullVision OLED-skärm, vilket översätts till 403 PPI. Den skyddas också av Cornings Gorilla Glass 6. Den stöder också HDR 10-innehåll. När den kommer till skärmen är den superljus och lätt att läsa, även i starkt solljus.

Färgerna är kraftfulla, betraktningsvinklarna är bra, texterna ser skarpa ut, och naturligtvis är skåran lätt att ignorera. Hakan är ganska tjock, och det är förmodligen den enda kvickande faktorn från och med nu när det gäller skärmen.

Snappy performance

LG G8X ThinQ drivs av Qualcomm Snapdragon 855-processor 7nm mobilplattform med Adreno 640 GPU under huven. I vår användning hade vi absolut inga klagomål på prestanda eftersom det var snyggt och smidigt.

Spelupplevelsen var också bra utan fördröjning eller ramdropp. Chipset stöds av 6 GB RAM med 128 GB lagring. Det finns utrymme för lagringsutvidgning upp till 2 TB med microSD. Kolla in de syntetiska riktmärkena nedan.

Över genomsnittet kamera!

När vi pratar om kameran har LG G8X ThinQ en inställning med dubbla kameror -12MP med f / 1.8 bländare och 13MP ultrabrett objektiv med f / 2.4 bländare, 136 ° lins, LED-blixt. Framsidan tas hand om 32MP främre kamera med bländare f / 1.9.

När det gäller verklig användning ger den primära kameran en detaljerad bild tillsammans med en snygg färgton. Med detta sagt såg vi ett kvalitetsfall i vidvinkeln på LG G8X ThinQ. Vi bevittnade suddiga och mjuka kanter i hörnen på de flesta bilder vi tog.

Den främre kameran presterar bättre och levererar solid effekt under alla förhållanden. Kameraappen har ett porträttläge som gör ett anständigt jobb med kantavkänning för både statiska föremål och mänskliga ämnen.

Varför ska du inte köpa den?

Modulen med dubbla skärmar behöver fler användningsfall

Den unika försäljningsargumentet för denna enhet är G8X ThinQ är det medföljande Dual-Screen-omslaget. I ett försök att konkurrera mot Samsung Galaxy Fold och Huawei Mate X, lanserade LG enheten med ett tillbehör för dubbla skärmar. Till skillnad från Dual Screen-fodral i V50, som drivs via magnetiska stift, använder den här USB Type-C-porten för att driva skärmen.

På framsidan av fodralet finns en omslagsskärm med en 2,1-tums monokrom OLED-panel för enkel anmälan (appikon) och tid. För att slå på skärmen måste vi skjuta in G8X ThinQ-enheten i fodralet. I synnerhet finns det inget alternativ för automatisk ljusstyrka endast för dubbelskärmen.

Det dubbla tillbehöret har inget tilläggsbatteri och det drar ström från enhetens 4000mAh-batteri. Dubbelskärmen har också en 6,4-tums POLED-skärm och har ett hack, inte säker på varför! Mycket optimering behöver göras, funktioner ska läggas till också. Dubbelskärmen tjänar ett mycket begränsat syfte – multitasking, meddelanden och att spela förinstallerade spel. Det finns ett alternativ som heter ‘Wide View’ som utvidgar appen på båda skärmarna. Det stora klyftan mellan skärmarna gör det dock oönskat.

Den andra skärmen kan användas som en gamepad med en egen spelkontroll på skärmen. Dessutom kan användare välja olika typer av styrenheter, inklusive – Basic, arkad, konsol, racing och andra. Allt sagt och gjort fungerar den dubbla skärmmodulen i mycket få fall och lägger till vikt på enheten också.

Genomsnittlig batteritid

LG G8X ThinQ levereras med ett 4000 mAh batteri under huven med stöd för Qualcomm Quick Charge 3.0. När vi pratar om verklig användning får du en hel dag batterilivslängd om du avstår från att använda den kraftigt. Med tunga användningsområden som att titta på Netflix eller YouTube-videor för den delen kan det rinna ut saften mycket snabbt.

I vårt OneCharge-betyg fick det bara 14 timmar och 58 minuter. Eftersom detta kommer med stöd för snabb laddning och levereras med Quick Charge 3.0-laddare i lådan, kan den laddas från 0 till 100% på 1 timme och 45 minuter, och 0 till 50% tar cirka 40 minuter.

Andra omnämnanden

LG G8X ThinQ är utrustad med stereohögtalare – en i botten och en annan integrerad i hörsnäckan. Högtalaren är tillräckligt hög men börjar dämpas vid högre volym. Ljudkvaliteten i hörlurarna är perfekt och erbjuder en fantastisk ljudkvalitet.

LG G8X ThinQ stöder anslutningsalternativ som Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2,4 GHz och 5 GHz), Bluetooth 5 LE, GPS, NFC, USB Type-C 2.0 (3.1 kompatibel). Den har en hybrid dubbel SIM-kortplats (nano + nano / microSD upp till 2 TB), förutom 128 GB (UFS 2.1) inbyggd lagring och använder fingeravtrycksscanner på baksidan.

LG G8X ThinQ är prissatt till Rs. 49 999 inklusive LG Dual Screen och är tillgänglig från Amazon.in och i alla butiker.

Relaterade Artiklar

Back to top button