Är snabbmeddelandeappar som Slack en direktproduktivitetsmördare?

Är snabbmeddelandeappar som Slack en direktproduktivitetsmördare?

Vi har alla hört det förut: “Fjärrarbete är det nya normala.” Virtuella möten har blivit en vanlig plats i affärslandskapet och ett ökande antal anställda väljer dagligen pyjamas framför business casual.

Även om högkonjunkturen för distansarbete har sett ett brett utbud av fördelar för både företag och anställda under de senaste åren, har det funnits några fall som måste åtgärdas. De säkerhet vid distansarbete är en sak men att vara ständigt tillgänglig för ditt team kan faktiskt ha en negativ inverkan på din produktivitet.

För att få en bättre förståelse för hur snabbmeddelanden kan vara i vägen för att arbeta enligt ditt eget schema, pratade vi med Noa Elan, marknadschef för Bubbles — en affärskommunikationsplattform som använder videor och skärmdumpar för att uppmuntra samarbete på en mer hanterbar tidslinje — om vikten av att arbeta enligt ditt eget schema, värdet av verkligt “asynkrona” affärsverktyg och det aktuella tillståndet för distansarbete. Läs vidare för att lära dig mer om hennes insikter om distansarbete och för att få en inblick i Bubbles-plattformen.

Det aktuella tillståndet för distansarbete

Distansarbete har varit bra för att förbättra balansen mellan arbetsliv och liv för miljontals anställda runt om i världen. Ändå finns det särskilt några fall som måste åtgärdas via teknik, nämligen förmågan att samarbeta med dina medarbetare på ett sätt som inte nämnvärt hindrar din egen tid.

“Det har funnits många fördelar med distansarbete, inklusive rättvisa, mångfald och allmänt att låta människor leva sitt bästa liv. När det gäller samarbete har vi dock gått utför. – Noa Elan, Bubbles marknadschef

Medan verktyg som Slack, Microsoft Teams och andra plattformar för snabbmeddelanden har gjort affärskommunikation enklare, är verkligheten att anställda känner att det är nödvändigt att svara omedelbart på förfrågningar, snarare än på sin egen tid. Även om detta kan hålla affärernas kuggar i rörelse, blir förmågan att hamna i ett spår för att utföra meningsfullt arbete troligen en törn när du är ständigt tillgänglig.

“Du är ständigt ansträngd med verktyg som kräver att du reagerar i realtid. Du dras ständigt mellan konversationen du är i, det Slack som du får och det faktiska arbetet som du behöver få gjort, så det slutar med att du fruktar att arbeta med människor, eftersom de dränerar den tiden ännu mer. ”

Med tanke på 75 % av arbetarna har rapporterat att de har känt sig utbrända under de senaste åren, är det säkert att säga att snabbmeddelanden kan få anställda att känna att de aldrig är utanför dygnet. Det är där en verkligt asynkron plattform som Bubbles kan hjälpa.

En asynkron framtid

Elan nämner vid flera tillfällen att Bubbles är en verkligt asynkron plattform, men vad exakt är asynkron?

“Async betyder att du verkligen kan fortsätta en konversationstråd även när folk inte gör det i realtid, under loppet av timmar eller till och med dagar.”

Med så många ord, asynkrona plattformar är designade för att ge dig tid att svara på ett sätt som fungerar med ditt schema. Men medan verktyg som Slack och e-post anses vara asynkrona av många, är verkligheten att den genomsnittliga användaren inte använder dem på det sättet.

“Folk tror att asynkron är allt som inte är ett Zoom-möte eller ett personligt möte. Men sanningen är att de flesta verktyg idag inte är asynkrona alls.”

Medarbetarna behöver inte nödvändigtvis svara på snabbmeddelanden och e-postmeddelanden i tid, men pressen att göra det är tydligt närvarande. Faktiskt, en undersökning från Microsoft fann att 50 % av de anställda svarar på affärschatt inom fem minuter, vilket knappast låter som att arbeta på din egen tid. Därefter kan det vara ganska svårt att hamna i ett spår med arbetet när du ständigt är tillgänglig för alla du arbetar med.

”Utmaningen med [non-async tools] idag är att du ständigt multitasking, så du får inget meningsfullt arbete gjort.”

Om du någonsin har försökt få något arbete gjort samtidigt som du dras åt en miljon olika riktningar, vet du att den här typen av installationer inte är hållbara för produktiviteten. Tyvärr är dagens affärsverktyg inriktade på den här typen av “alltid tillgänglig” arbetsdag och bidrar sannolikt till dålig produktivitet eller utbrändhet.

Få din tid tillbaka

Så hur löser vi problemet? Vi måste fixa våra verktyg. Distans- och hybridarbetsmodeller kommer inte någonstans, eftersom anställda har funnit att det avsevärt ökar balansen mellan arbete och privatliv samtidigt som de ger flexibilitet för både arbetare och företag.

Men att ompröva och omarbeta våra pre-pandemiska affärsverktyg för att bättre kunna ta emot dem som arbetar hemifrån kan göra det möjligt för anställda att återfå lite av sin egen tid, vilket gör att de kan få jobbet gjort enligt sitt schema. För med rätt asynkroniseringsverktyg kan du faktiskt känna dig produktiv utan det hotande hotet om ett snabbmeddelande.

“Async-verktyg låter dig göra riktigt, meningsfullt arbete, eftersom det låter dig ta ett steg tillbaka och ha en konversation på din egen tid.”

Som Elan påpekar är det här Bubbles verkligen lyser. Genom att kombinera verktyg som videochatt och meddelanden med fler asynkrona funktioner som finns i samarbetsprogram för dokumentredigering kan användarna ta sitt arbete på sin egen tid, snarare än att känna hur snabba snabbmeddelanden slår ner på dem.

Faktum är att Elan noterar att medan företaget är baserat på den kontinentala USA, arbetar hon på Hawaii, och Bubbles låter henne känna att hon fortfarande är en del av teamet utan att behöva vakna klockan fyra på morgonen för att bidra. Som Elan så vältaligt uttryckte det:

“Det ger dig tillbaka känslan av att arbeta efter ditt eget schema.”

Relaterade Artiklar

Back to top button