Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Är Slack Down? Företaget svarar när tusentals rapporterar problem med plattformen

Slack – en populär affärskommunikationsplattform som används av en rad Fortune 500-företag, såväl som en rad andra företag – har vägrat att låta användare skicka meddelanden i morse.

Även om företaget nu har erkänt att ett problem inträffade, finns det lite information om varför avbrottet inträffade. Vissa användare rapporterar nu att Slack fungerar igen, och meddelanden skickas. Slacks systemstatussida tyder på att problemet har lösts.

Kunder rapporterar problem på Slack

Slack-användare har rapporterat problem med plattformen sedan runt 10:00 idag då Neddetektor översvämmades av tusentals rapporter:

72 % av reportrarna säger att de har problem med meddelanden, 15 % säger helt enkelt att det är App, medan 13 % hänvisar till en serveranslutning som problemet.

De Släppt systemstatus sidan – som ger uppdateringar i realtid om tjänstens tillstånd – visade initialt inga problem vid denna tidpunkt, men uppdaterades därefter klockan 10:35 när detta meddelande dök upp:

“Användare kan uppleva problem med att skicka meddelanden i Slack. Vi undersöker och kommer att meddela dig så snart vi vet mer. Vi uppskattar ditt tålamod under tiden.”

Sedan, klockan 10:57 uppdaterade Slack rapporten med detta meddelande:

“Slack upplever ett avbrott i appen. Användare kan uppleva problem med att skicka meddelanden, använda arbetsflöden och olika andra åtgärder i Slack. Vi undersöker och kommer att meddela dig så snart vi vet mer. Vi uppskattar ditt tålamod under tiden.”

Slack klassificerade först problemet som en “incident” snarare än ett “avbrott”, men det har nu ändrats. Det verkar som att användarproblem till stor del handlar om kommunikation och meddelanden, med många som inte kan skicka inlägg i kanaler eller skicka direktmeddelanden till varandra.

Det verkar dock som att vissa användare nu kan skicka meddelanden igen, och Slacks systemstatussida tyder nu på att problemet har lösts.

Vad kan jag göra om slacket är nere?

Över 600 000 företag använder Slack över hela världen, men det är oklart om alla har påverkats av den senaste frågan. Antalet problemrapporter tyder på att incidenten har påverkat en stor del av Slacks användarbas.

I den här situationen finns det väldigt lite som företag kan göra, annat än att återgå till meddelanden på e-post eller använda plattformar som WhatsApp. Som vi redan har sagt, rapporterar vissa användare nu att Slack fungerar igen – så förhoppningsvis kommer allt att återgå till det normala snart.