Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Är Pandora fortfarande populär? Ny forskning visar att konkurrenterna kommer ikapp

Spotify och Pandora har flest lyssnare i USA – men inte länge.

Amazon Music kommer snart att gå om Pandora för amerikanska lyssnare, medan Spotify bara kommer att få fler nya lyssnare under det kommande decenniet. Det är den förutspådda banan för både användare och nya prenumeranter enligt ny forskning från eMarketer.

Så sent som 2019 var Spotify och Pandora i paritet när det gäller lyssnare. Så varför är Spotify så populärt, medan Pandora är på tillbakagång?

Trots sina rötter i internetradio och låtupptäckt matchar streamingplattformar som Spotify nu och kanske till och med överträffar Pandora när det gäller anpassning av spellistor. Och medan Pandora fortfarande har innovativa nya funktioner och exklusiva partnerskap, stannar den upp på områden som ljudkvalitet.

Som du kan se ovan är Pandora den näst mest använda ljudplattformen med Amazon Music på tredje plats. De två tjänsterna är för närvarande nära i rankingen, med Pandora framför på 54,2 miljoner lyssnare och Amazon Music 49,8 miljoner. Men Pandoras nedåtgående bana beräknas fortsätta, och Amazon Music kommer ikapp och kör om den så snart som 2022.

Och vilken streamingplattform är mest populär: Spotify eller Apple Music? Spotify har flest lyssnare i USA – långt framme, och det kommer inte att förändras inom en snar framtid. Forskningen avslöjar inte om det handlar om betalda eller freemium-lyssnare.

När det gäller betalda prenumerationer fann eMarketer att Spotify fortfarande är branschledare. Inkommande är dock YouTube Premium, som kommer att gå om Apple Music år 2023. eMarketer kombinerade YouTube Premium och YouTube Music som en plattform – som de noterar spenderar lyssnare en fjärdedel av sin tid på YouTube för att streama musik.

Så den enda plattformen som stagnerar i registreringar och tappar lyssnare är Pandora. Men det betyder inte att du ska skriva av det som en tjänst för att ladda upp din musik. Om du är en oberoende artist bör du släppa din musik på så många plattformar som möjligt för maximal räckvidd, och det inkluderar Pandora.