ar öppna för negativ feedback är mer sannolikt att lyckas

ar öppna för negativ feedback är mer sannolikt att lyckas

VD: ar som ber sina kollegor om feedback om problem som ledarstil eller effektivitet kommer att få mer förtroende från gruppmedlemmar och bättre resultat, enligt en ny studie som bekräftar flera långvariga verkställande truismer.

Publicerad i Journal of Organizational Behavior, samlade undersökningen data från ledningsgrupperna och 422 anställda i 65 organisationer i USA och Belgien. VD som ingår i studien var i genomsnitt 13 år i tjänsten.

VD: ar ska vara ödmjuka

Studien pekar direkt på takeaway: Ödmjukhet markerar skillnaden mellan feedback som söker VD och en mer fokuserad på sin egen vision.

“Denna studie kontrasterar effekterna på styrelseledamöternas (TMT) styrka och organisatoriska prestanda av ett mer ödmjukt (feedback -sökande) och ett mindre ödmjukt (vision) VD -ledares beteende”, säger undersökningen. “Vi antar att sökande av feedback från vd ökar TMT -styrkan och fasta prestanda genom att kommunicera till TMT -medlemmar om att organisationen värdesätter deras input och uppmuntra till sin egen feedback -sökning, medan VD -visionartikulering påverkar dessa resultat genom att främja större klarhet om företagets riktning och en förbättrad förmåga att samordna insatser inom TMT.

[…] Sökande av vd -feedback har sina starkaste effekter på företagets prestanda och TMT -styrka för vd: ar som inte ses ha en vision. ”

Visst, vd: n måste fortfarande mäta om feedbacken är korrekt, men att vara villig att lyssna är ett första steg. Resultaten överensstämmer med vad andra VD -experter har haft, som Krister Ungerboeck, en VD -coach på CEO Growth, förklarar:

”Resultaten av denna studie överensstämmer med vad jag har berättat för mina kunder i åratal. När vd: ar är beredda att vara sårbara och öppna sig för eventuell negativ feedback kan fantastisk tillväxt hända ”, säger vd-tränaren och tillägger:” I stället för att ge människor det svar du vill, ställ öppna frågor och låt dem hitta sin egen sätt. Detta är det enda sättet du kan hjälpa dina anställda att utvecklas och växa. Prata mindre, observera mer och hör allt. ”

Genom att balansera kraven för det aktuella kvartalet med de anställdas mer långsiktiga mål kan en begåvad VD få den feedback som behövs för att se tillväxt i botten.

Relaterade Artiklar

Back to top button