ar för Tech Giants som gick av 2017

ar för Tech Giants som gick av 2017

Att vara VD är svårt. Förutom att ta hela ansvaret för att driva ett företag ansvarar du också för allt som går fel. Och om du vet något om näringslivet är nästa stora katastrof vanligtvis precis runt hörnet. Även om lärande av dina misstag är ett vanligt drag bland företagare, är det bästa sättet för ditt företag ibland att bara gå vidare. Och 2017 har varit året för VD: s avgång.

Oavsett om det var på grund av påståenden om sexuella trakasserier eller helt enkelt för att tiden var inne, gjorde dessa vd: ar vad de var tvungna att göra genom att gå av och överlämna regeringstiden till någon ny. Ta en titt på några av de senaste nedgångarna under 2017:

Yancey Strickler, VD för Kickstarter

Som den senaste utgången på listan var Strickler den sista kvarvarande grundaren av Kickstarter som fortfarande var i en meningsfull roll. Grundarna Charles Adler och Perry Chen lämnade 2013 respektive 2014, även om Chen fortfarande är ordförande för det populära crowdfunding -företaget. Som han påpekar i ett inlägg på Kickstarter som förklarar att det har varit långa 12 år och det var dags att gå vidare.

“Sedan 2014 när jag blev VD har vi gjort flera stora steg: tredubbling av de sammanlagda pengarna till projekt, lansering av Kickstarter för skapare i 16 länder och byggande av ett exceptionellt team av ledare på alla nivåer”, skrev Strickler i inlägget. “Nu letar vi efter någon som kan driva oss att göra våra nästa stora steg.”

Jim Deters, VD för Galvanize

Som VD för en av de mest inflytelserika kodskolorna och entreprenörscampusarna i landet har Deters haft en allvarlig inverkan på affärslandskapet som helhet. Med åtta campus som rymmer mer än 825 små företag och 2563 medlemmar kommer hans frånvaro att saknas. Det kommer inte att saknas så mycket, eftersom han fortsätter som ordförande i företaget.

“Jim är en fantastisk entreprenörsledare som kommer att fortsätta att förvalta Galvanize när den förbereder sig för nästa steg i tillväxten”, säger Robin Olsen, talesperson för Galvanize, i ett mejl. “Hans bidrag och vision när det gäller att forma en inkluderande kultur och ett dynamiskt lärande gemenskap för alla med smart, driv, grus – förblir vårt riktiga norr.”

Travis Kalanick, VD för Uber

Och så finns det Travis. Efter det som kändes som år med uppenbarligen sanna trakasserier, klagomål om giftiga kulturer och fördömande mångfaldsrapporter, krävde stora investerare att han skulle avgå i ett försök att få tillbaka företaget på rätt spår. Kalanick erkände att saker och ting hade gått lite ur handen och att ta bort sig själv kunde hjälpa dem att rätta till saker.

“Jag älskar Uber mer än någonting i världen och i detta svåra ögonblick i mitt personliga liv har jag accepterat investerarnas begäran att gå åt sidan så att Uber kan gå tillbaka till byggnaden snarare än att bli distraherad med en annan kamp”, säger Kalanick i ett påstående.

Läs mer om innovativa entreprenörer på TechCo

Relaterade Artiklar

Back to top button