Är du en Instastalker? Vet allt om det och hur du ska agera om du är målet

Har du någonsin hört termen Instastalker? Om du inte vet så har vi förberett en komplett guide åt dig. Här kommer vi att förklara vad uttrycket betyder, och varför det kan vara bra och dåligt. Vi kommer också att titta på hur du ska agera om du är målet. Vi kommer att överväga flera lösningar för att hjälpa dig att öka din säkerhet.

I den här artikeln hittar du:

Vad är en Instastalker?

instastalker är inte coolt

Denna term används för att hänvisa till någon som stalkar folk på Instagram utan att de vet. Det finns webbplatser som tillåter detta att hända. Det är ett sätt att se människors profiler helt anonymt. Denna metod fungerar inte bara med inlägg, utan också med status och IGTV.

Webbplatser som mystalk hjälper människor att göra detta. Den här idén kan låta ganska skrämmande, jaga inte människor med dålig motivation. Detta kan till och med få dig i fängelse. Men det finns den goda sidan av att vara en Instastalker, som involverar korrekta motivationer. Låt oss titta på några av dessa skäl.

Den goda sidan av Instastalkers

Att vara en Instastalker är bra för föräldrar, många vill veta vad deras barn publicerar eller vem de ansluter till. Föräldrar gör detta för att de bryr sig om sina barns säkerhet och vill det bästa för dem. Det finns också fall där du blivit otillbörligt blockerad på sociala medier. Du kan se folks inlägg och berättelser men du kan inte.

I det här fallet kan du bryta barriären genom att vara en instastalker. Utöver dessa korrekta motiveringar finns det fortfarande de som av någon anledning behöver se något på Instagram men inte vill skapa ett konto. I det här fallet kan du också se inlägg, berättelser utan att behöva skapa ett konto.

Vi vet att det för det mesta är att vara en Instastalker förknippas med dåliga saker, men det finns goda motivationer. Kom ihåg att om du vet att dina motivationer inte är bra, var inte en Instastalker, det är inte coolt. Men tänk om du är på andra sidan av historien, och om du är den jagade, vad ska du göra. Låt oss se mer om detta.

Vad händer om du har en Stalker på Instagram?

ring myndigheterna

Kanske är någon kär i dig, eller så vet du att dina föräldrar gillar att vaka över dig. Eller känner du dig jagad av en person. I dessa fall finns det en misstanke om att du blir förföljd av någon. Så här skyddar du dig från att bli jagad.

Håll ett öga på Instagram-vyer.

Det finns rykten om att ordningen på de personer som såg dina berättelser. Det är de som sett honom mest, företaget sa själv att det inte har med det att göra. Men många lojala användare av applikationen har redan gjort tester som bevisar teorin. Så om personen är först på din lista, var försiktig med dem.

Dessutom kan det uppenbara vara mer än nödvändigt för att identifiera stalkers. Till exempel, kommenterar personen alltid dina inlägg? Svarar hon på din status? När du lägger upp något, är hon den första som gillar det? Beroende på svaren på dessa frågor kommer det att vara uppenbart att ja, du har en person som jagar dig.

Men tänk om personen förföljer dig i hemlighet. Tja, det blir ganska svårt att ta reda på det, det finns till och med appar som garanterar att de upptäcker de dolda personerna åt dig. Vi garanterar dock inte effektiviteten av dessa applikationer. Nu när du har analyserat allt och du tror att någon jagar dig, så här agerar du snabbt.

Lösningar för att hålla dig säker

bli privat

känner sig hotad agera

Att beröva ditt konto kommer att förhindra dessa förföljare från att se ditt innehåll. Du kan analysera vem som slutade se och kommentera dina inlägg och berättelser. Detta kommer att tjäna till att identifiera stalkern och öka din säkerhet. Detta borde vara det första steget för att skydda dig själv.

Acceptera inte okända personer efter att du fråntagit din profil, annars fungerar inte allt skydd. För att göra detta är mycket enkelt, gå till inställningar från Instagram och klicka på Integritet. I avsnittet för att göra ditt konto offentligt, inaktivera det och ditt konto blir privat. Detta fungerar helt enkelt inte på företagskonton.

blockera stalkers

När du blivit privat och du har identifierat möjliga stalkers, agera omedelbart. Med andra ord, om jag blockerade dessa personer och gör detta, kommer du att märka att endast nära personer som du vet är säkra kommer att se dina inlägg.

Om din profil har varit offentlig under en lång tid kan du behöva blockera många människor. För att göra detta, gå till personens profil. Klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet på sidan. Och gå till blockera, acceptera alternativet och det är allt. Du kan låsa upp personen när du vill, följ bara samma steg igen. Eller om du vill, gå till inställningar, och i avsnittet Integritet, hittar du avsnittet för blockerade konton. Det är möjligt att låsa upp dem där.

Om möjligt prata med stalkern

Du har gjort allt du kunnat med stegen ovan, men du kan fortfarande inte se om personen ser dig på ett dolt sätt. Så du kan göra något lite riskabelt, men prata med Instastalker.

Gör det rätt, få andra att prata. Gör inte detta ensam eftersom det kan vara mycket farligt. Men vad händer om du redan har gjort allt detta och ingenting har gått rätt till? Det sista alternativet är det enda som kan lösa hela denna situation.

prata med myndigheter

Det är okej att meddela myndigheterna om din Instastalker. Om du känner dig hotad och du vet att du blir förföljd, prata med polisen. Detta är inte bara för stalkers, utan också för mobbning. Att upprätthålla din säkerhet är viktigt och viktigt.

Relaterade Artiklar

Back to top button