Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Är det värt det att sälja på Etsy?

Att sälja på Etsy kan vara ett bra sätt att tjäna lite extra deltids- eller heltidsinkomst. Men är det värt det?

Även om det finns många plattformar du kan använda för att starta ett e-handelsföretag, inklusive Amazon och eBay, skulle vissa småföretagare klara sig bra med att sälja på Etsy.

Etsy är unikt genom att det fokuserar på handgjorda produkter, skär ut massproducerade produkter som du kan importera för billigt.

Läs vidare om du vill lära dig mer om att sälja på Etsy och hur du kan göra det lönsamt.

Vad är Etsy?

Etsy är en onlinemarknadsplats som låter dig sälja handgjorda produkter, konst och hantverk, unika vintageartiklar och liknande varor. Dess mål är att “hålla e-handel mänsklig” och uppmuntra kreativitet i e-handelsbranschen.

Även om vem som helst kan sälja på Etsy, kan du inte sälja precis vad som helst. Etsy är designat för unika, anpassade och specialprodukter, inte massproducerade föremål.

Vad skiljer Etsy från andra plattformar?

Så exakt hur skiljer sig Etsy från andra e-handelsmarknader? Är det värt att byta till Etsy om du redan säljer dina varor på eBay eller Amazon?

Tillåter Etsy dig att skapa ditt eget skyltfönster, och hur mycket kontroll ger det dig över prissättning och dina vinster?

Etsy vs Shopify

Shopify låter dig bygga din egen e-handelssida. Du kan välja ditt eget pris, och du kan sälja vad du vill.

Mängden kontroll och flexibilitet du får genom att använda Shopify är en betydande fördel som Shopify har jämfört med Etsy. På Etsy kan du ställa in dina egna priser, men du måste betala extra avgifter till plattformen.

Dessa extra avgifter kan verkligen tära på kostnaderna för att göra affärer och minska din totala vinst.

Å andra sidan, genom att sälja på Etsy kan du starta ett e-handelsföretag på några minuter. Dessutom får du också färre startkostnader.

För att starta ett företag med Shopify måste du köpa ett domännamn, köpa en värdplan och skapa en webbplats. Om du inte vet hur man skapar en webbplats måste du betala en utvecklare för att göra det åt dig.

Allt det kan kosta pengar och ta tid.

Dessutom kommer försäljning på Etsy att ge dig inbyggd synlighet, eftersom Etsy-shoppare kommer att se dig. Å andra sidan, när du säljer på Shopify måste du arbeta för synlighet.

Du måste antingen annonsera på Google eller Facebook, vilket kräver en annonsbudget, eller lägga tid på att bygga en blogg.

Att få tillräckligt med organisk trafik från bloggande och sociala medier kan ta lång tid – för vissa kan det ta några år innan de har en stadig ström av organisk trafik som garanterar försäljning!

Det är därför att sälja på Etsy istället för Shopify är värt det för många människor. Detsamma gäller Etsy vs andra plattformar som låter dig bygga din egen webbplats, som WooCommerce eller Wix.

Observera att Etsy erbjuder en webbplatsbyggande plattform som heter Pattern. Men det kanske inte är värt det, eftersom det kostar $15/månad, plus ytterligare avgifter, som du kan se här.

Mer om mönster senare, dock.

Etsy vs eBay & Amazon

Etsy liknar eBay, Amazon och liknande marknadsplatser genom att du inte behöver investera i din egen webbplats i förväg; du får inbyggd exponering och betalar avgifter och provisioner till plattformen.

Å andra sidan är Etsy väldigt annorlunda än eBay och Amazon. Även om du kan sälja vad som helst på eBay, inklusive massproducerade produkter och elektronik, är Etsy för handgjorda föremål, som handgjorda kläder, kort och smycken.

Amazon har dock en separat sektion för handgjorda produkter, kallad Amazon Handmade.

Om du har mer kunskap för affärssidan av e-handel, som att importera produkter och sedan sälja dem till uppmärksammade priser, kan det vara bättre att använda Amazon eller eBay för att sälja.

Å andra sidan, om du har exceptionell talang och skicklighet och kan skapa vackra handgjorda produktdesigner, skulle du förmodligen ha det bättre på Etsy.

Naturligtvis kan du även sälja handgjorda föremål på eBay. Men majoriteten av konsumenterna på eBay letar inte efter handgjorda föremål specifikt.

Således kommer du att ha en mer utmanande tid att konkurrera med de massproducerade produkterna, som vanligtvis är mycket billigare. Å andra sidan är konsumenter på Etsy mer fokuserade på att få unika produkter, och de är i allmänhet villiga att betala högre priser för dem.

Etsy-avgifter och avgifter

Så, exakt vad är avgifterna som Etsy tar ut? Låt oss snabbt gå igenom avgifterna på Etsy, eftersom de kommer att vara viktiga när du beräknar hur mycket du kan tjäna på Etsy och om det skulle vara värt det att sälja på plattformen.

 • Noteringsavgift: Varje gång du listar en produkt på Etsy måste du betala $0,20. Denna noteringsavgift gäller även för din första notering. Observera att även om du inte gör någon försäljning, debiterar Etsy dig fortfarande denna noteringsavgift.
 • Förnyelseavgift: Varje notering upphör automatiskt efter fyra månader. För att förnya den måste du betala ytterligare 0,20 USD per annons. Med andra ord kommer din annons att kosta 0,60 USD per år.
 • Transaktionsavgift: Du kommer att betala en transaktionsavgift på 6,5 % av beställningens totala summa, inklusive frakt och presentförpackning, om du debiterar kunder för dessa.
 • Betalningshanteringsavgift: Om du använder Etsys betalningsbehandlingssystem betalar du en avgift på 3 % plus en fast avgift på 0,25 USD för varje betalning (i USA). Om du befinner dig i ett annat land, till exempel Kanada, se betalningshanteringsavgiften för ditt land här.
 • Personförsäljning: För personlig försäljning gjord via Square som inte synkroniseras med ditt Etsy-konto, betalar du en avgift på 0,20 USD per försäljning, plus Square-betalningsavgifter.
 • Annonsavgift: Om du använder Etsys valfria annonseringsprogram utanför webbplatsen, betalar du en provision på 15 % per försäljning, upp till 100 USD per beställning. Om du tjänade mer än 10 000 USD i försäljning under de senaste 365 dagarna betalar du dock 12 % i provision. Om du kör annonser på Etsy måste du också betala för dem, men priset varierar.
 • Valutakonverteringsavgifter: Du måste också betala en valutaomvandlingsavgift på 2,5 % om du säljer varor i en valuta som skiljer sig från ditt bankkontos valuta. Etsy använder mellanmarknadskurser för den faktiska konverteringen.

Det finns några andra avgifter också, men det är de viktigaste att veta om.

Faktorer som avgör om det är värt att sälja på Etsy

Så, är det överhuvudtaget lönsamt att sälja på Etsy? Svaret är mycket varierande, eftersom det beror på vad du säljer och vad dina mål är.

Jag ska prata om några faktorer du bör tänka på innan du bestämmer dig för att sälja på Etsy. På grund av Etsys unika natur är det inte för alla.

Vad säljer du?

Vad planerar du att sälja? Du kan inte sälja massproducerade produkter på Etsy om du inte har anpassat dem på något sätt.

Om du vill sälja elektronik, massproducerade kläder, möbler, sportutrustning eller någon annan produkt som inte är vintage, handgjord eller speciell på något sätt, är Etsy helt enkelt inte för dig. Inte bara är det inte vad Etsy är designat för, utan målgruppen har fel.

Hur bra är dina designfärdigheter?

Foto av Kevin Menajang/Pexels

Hur bra är dina designkunskaper? Du behöver inte vara expert på konsthantverk för att sälja på Etsy.

När allt kommer omkring är hela poängen med Etsy så att människor kan sälja handgjorda, unika produkter som har en mänsklig touch till dem. De behöver inte vara superfina.

Å andra sidan ska de åtminstone vara presentabla. Om dina designkunskaper är riktigt dåliga, överväg att förbättra dem innan du säljer på Etsy.

Men det finns något annat du måste fråga dig själv. Tycker du om att arbeta med handgjorda produkter?

Har du en passion för det?

Om du inte gör det, kanske du vill överväga en alternativ affärsmodell, till exempel print on demand. Jag kommer att prata mer om print on demand, hur det fungerar och om du kan använda det på Etsy senare.

I vilket fall som helst är passion viktigt för Etsy-säljare eftersom det kommer fram i ditt arbete. När du brinner för det du gör kommer du att göra överlägsna produkter som kommer att locka kunder.

Hur unik är din produkt?

Om hundratals andra Etsy-säljare tillverkar och säljer samma sak kommer du att ha svårt att nå framgång på plattformen. Din produkt måste sticka ut från andra produkter på Etsy.

I skärmdumpen ovan kan du se en unik nallebjörn – en gjord av alpackapäls.

Å andra sidan, om du gör ett enkelt halsband eller armband av pärlor, kommer det att vara svårt att nå framgång som Etsy-säljare. Det är en ganska grundläggande produkt som alla kan göra, och det finns förmodligen många säljare som redan säljer den.

Om du nu kan göra ett armband med pärlor som är unikt på ett eller annat sätt – kanske har det snäckskal från stränder runt om i världen, eller du har målat unika mönster på pärlorna – blir det lättare att nå framgång.

En annan idé kan vara att ta återvunna tidningar och tidningar, rulla papperet till små bollar och sedan måla dem så att de ser ut som pärlor – och använda dem för att göra ett armband.

Med andra ord, ju mer kreativ du kan vara, desto mer sannolikt är det värt att sälja på Etsy.

Allt kokar ner till konkurrensen.

Om du till exempel bestämmer dig för att sälja handgjorda eller antika hemmöbler, ta en titt på de produkter som redan säljs på Etsy och se hur konkurrensen ser ut.

Hur är konkurrensen utanför Etsy (är den massproducerad för billigt)?

Konkurrensen på Etsy är inte det enda att oroa sig för. Om en produkt dessutom är massproducerad, och du kan få den på Amazon eller Ebay för otroligt låga priser, kan det vara svårare att sälja en dyrare på Etsy.

Så är det inte alltid. Som jag nämnde är det många som är villiga att betala för unika, handgjorda produkter.

Samtidigt, ju mer unik din produkt kan vara, desto bättre. Ju mer otillgänglig den är någon annanstans, antingen på grund av dina exceptionella designkunskaper eller för att du var kreativ nog att göra en fantastisk produkt som inte massproduceras, desto bättre.

Finns det en efterfrågan på det du säljer?

Hur är efterfrågan på det du säljer? Du kan använda ett sökordsverktyg för att se om folk söker efter produkten du planerar att sälja på Google.

Det kan vara en bra idé att börja med att skapa och sälja bara en vara och se hur den säljer. Om det rycks snabbt kan du investera din tid och din ansträngning på att skapa mer av samma produkt.

Om efterfrågan på det fortsätter att vara stark kan du skapa en stor mängd av produkten.

Kan du sälja det på andra plattformar?

Detta är en viktig fråga att tänka på. Även om Etsy kan vara din #1 inkomstström, finns det ingen anledning att du inte också bör lista den på eBay, Amazon, din Shopify-butik, Facebook Marketplace och vilken annan plattform du kan lista den på.

Även om du kanske inte får så många försäljningar på dessa plattformar, särskilt om du möter konkurrens från massproducerade produkter, kommer du fortfarande att få mer försäljning än om du bara skulle sälja din produkt på Etsy. Det kommer att bidra till att göra ditt företag mer lönsamt.

Jag kommer att prata mer om alternativ till Etsy senare i den här artikeln.

Hur många unika produkter kan du sälja?

Om du kan utöka din produktlinje och sälja många unika produkter kommer du att tjäna mer pengar på Etsy. Om du bara har designkunskaperna för att skapa en eller två produkter, kommer det att bli svårare att förvandla Etsy till ett heltidsföretag.

Ju mer kreativ du är och ju mer unika produkter och design du kommer fram till, desto mer sannolikt är det att du når framgång.

Beräknar ROI

Foto av Lukas/Pexels

Slutligen måste du beräkna lönsamheten för Etsy genom att ta reda på hur mycket du kan sälja varje produkt för och om vinsten kommer att räcka för att motivera:

 • Kostnaden för att köpa de råvaror som man ska arbeta med
 • Tiden och ansträngningen som krävs för att tillverka varje produkt
 • De produkter du gör som inte slutar sälja
 • Etsy avgifter

Hur mycket tid har du tillgänglig för att ägna dig åt Etsy? Vilka är dina mål?

Vill du bara tjäna lite extra fickpengar under din free tid? I så fall kan du använda material du redan har runt huset för att göra några unika mönster och sälja dem.

Å andra sidan, om du planerar att förvandla Etsy till en inkomstström på heltid, kommer du att behöva investera mycket mer tid och pengar i det.

I slutet av dagen kommer dina mål att avgöra om Etsy är värt det för dig.

Att använda Print on Demand för att sälja på Etsy – är det värt det?

Print on demand är en unik affärsmodell som låter dig sälja unika kläder, muggar och andra accessoarer med din design på. Om du inte har pengar att investera i material till produkter du själv tillverkar, kan print on demand vara ett alternativ som är värt det?

Vad är Print on Demand och hur fungerar det?

Så här fungerar affärsmodellen för print on demand:

 • Du registrerar dig för en print on demand-uppfyllelseplattform.
 • Du skapar en unik design, slogan eller logotyp och laddar upp en digital version till webbplatsen.
 • Du väljer vilka produkter du vill att din design ska sättas på (hattar, muggar, t-shirts, telefonfodral etc.).
 • Du skapar en digital version av den färdiga produkten, komplett med din design, och säljer den på din webbplats eller en plattform som Etsy.
 • När en beställning kommer in, trycker print on demand-uppfyllelseföretaget din logotyp på en fysisk t-shirt (eller mugg, telefonfodral, etc.) och skickar den till kunden.

Kolla upp: Etsy vs Depop

Tillåter Etsy utskrift på begäran?

Ja. Etsy tillåter i allmänhet säljare som använder print on demand-modellen att skapa en butik på Etsy. Se bara till att skapa unika mönster.

Det finns till och med tryckta on-demand-plattformar och uppfyllelsetjänster som erbjuder integrationer med Etsy, så att du kan ansluta till din Etsy-butik för listning och/eller uppfyllande.

Är Print on Demand på Etsy lönsamt?

Foto av Alexander Mils/Pexels

Med Print on demand kan du komma igång med Etsy med få förhandskostnader. Även om du behöver skapa unika mönster, behöver du inte ha de färdigheter som krävs för att skapa dina egna kläder eller produkter för hand.

Å andra sidan tar print on demand-plattformar ofta höga provisioner på de produkter du säljer. Vanligtvis måste du lägga till en liten påslag till baspriset.

Till exempel, om baspriset för en skjorta är 30 USD och du säljer den för 35 USD, kommer du att tjäna 5 USD. Det inkluderar inte frakt, som du kan ta extra betalt för, och Etsy-avgifter.

Det betyder att vinstmarginalerna för en print on demand-butik på Etsy är ganska låga.

Men eftersom det kräver mycket mindre ansträngning att komma igång, är det ingen skada att prova och testa det.

Det finns något annat som är värt att tänka på. Du kommer att tävla mot faktiska handgjorda produkter, så det kan vara svårt att få mycket försäljning om inte dina mönster är helt unika.

Om du bara slår en slogan som “Live, Laugh, Love” på en skjorta, kan det vara svårt att bli framgångsrik.

Print on Demand-plattformar som integreras med Etsy

Även om du teoretiskt sett kan använda vilket print-on-demand-företag som helst för att sälja på Etsy (så länge de låter dig sälja på din egen webbplats eller butik istället för att tvinga dig att använda deras proprietära marknadsplats), rekommenderar jag att du använder Printful eller Printify.

Båda dessa företag erbjuder Etsy-integrationer, vilket bara kommer att göra ditt liv enklare.

Bästa Etsy-alternativen

Om du bestämmer dig för att Etsy inte är lönsamt på grund av sina avgifter, konkurrensen på sajten eller någon annan anledning, finns det andra alternativ som du kan prova istället.

Även om du bestämmer dig för att sälja på Etsy, kanske du också vill lista din produkt på dessa andra plattformar för att få mer räckvidd och öka din försäljning.

 • Aftcra: Aftcra är en onlinemarknadsplats som Etsy som är designad för vintageprodukter, unik konst, handgjorda smycken och liknande. Det som gör Aftcra annorlunda är att det bara tillåter handgjorda produkter tillverkade i USA – så ingen vintage, print on demand eller importerade produkter. Det är freeutan noteringsavgifter – den tar bara ut en provision på 7 %.
 • Amazon handgjorda: Amazon Handmade är en del av Amazon designad för handgjorda föremål. Även om det inte tar ut någon noteringsavgift, tar det en högre provision än Etsy (15%). Den har dock en bred räckvidd.
 • Stor kartell: Big Cartel är också inriktat på konstnärer och kreativa designers. Det skiljer sig lite från Etsy, eftersom det låter dig bygga din egen webbplats på plattformen – och du måste driva din egen trafik. Det som är bra med den är att den har en free plan som låter dig sälja upp till fem produkter.
 • Mönster av Etsy: Förutom att sälja på Etsy-marknadsplatsen kan du använda dess mönstertjänst för att skapa din egen webbplats. Du kan importera dina listor från din Etsy-butik, men det kostar $15/månad efter det free rättegång.
 • Shopify: Slutligen kan du använda Shopify för att skapa din egen butik, men du kommer att vara helt på egen hand, utan någon inbyggd trafik.

Avsluta det: Är det värt det att sälja på Etsy?

Ja. Om du har en passion för konsthantverk eller antikviteter, eller om du har designförmågan att skapa unika produkter, kan du tjäna en anständig vinst genom att sälja på Etsy.

Annars kan du använda print on demand för att sälja på Etsy, men jag skulle starkt rekommendera att sälja på Amazon, eBay och andra plattformar också.