Är det okej att lägga en CTA eller ett formulär nedanför mitten?

below-the-fold.jpg

Att placera din uppmaning och ditt formulär ovanför mitten på din målsida är en väldokumenterad bästa praxis – eller hur? Det visar sig att svaret inte är så tydligt som vissa kan låta. Faktum är att, baserat på vår erfarenhet och forskning, har högre omvandlingsfrekvenser lite att göra med om en knapp eller ett formulär är ovanför mitten, och mycket att göra med det övergripande syftet med mallen och om det handlingsbara elementet åtföljs av rätt mängd av kvalitetskopia.

Naturligtvis kanske det som fungerar bäst för ett företag inte fungerar bäst för ett annat och det enda sättet att vara säker är att köra multivariat- eller A/B-tester. Det finns alldeles för många variabler för att anta en lösning som passar alla (bransch, kvalitet på webbtrafik, kvalitet på innehåll, värdet av erbjudandet som presenteras, varumärkesestetik, etc.).

I dagens inlägg ska vi dyka in i denna viktiga fråga ytterligare och ta en titt på några fallstudier på båda sidor av gången.

Vad “above the fold” betyder

Vikningen är den del av en webbsida som är synlig för en webbplatsbesökare utan att rulla. Men vecket idag är väldigt annorlunda än det var för bara fem år sedan av tre primära skäl:

  • Antalet skärmupplösningar som din webbplats nås via är mycket större
  • Mobiltrafik och lyhörd design förnekar ytterligare det praktiska i en universell fold
  • Scrollning har också blivit utbredd bland nästan alla webbplatsbesökare, faktiskt rullar 91 procent av användarna till botten av webbsidor, oavsett visuella designtips

Om du vill se hur detta gäller din webbplats, använd det här praktiska verktyget Where Is the Fold för att se exakt var viken är på olika upplösningar på din webbplats eller målsida. Du kan också se exakt vilka skärmupplösningar din webbplats visas i med denna enkla tvåstegsrapport i Google Analytics.

Så, kan jag lägga min CTA och blankett nedanför mitten? Här är vad du behöver veta:

Lyckligtvis är detta inte en fråga som vi måste lägga för mycket tid på att ställa hypoteser över. Det har studerats om och om igen, så istället för att diskutera hypotetik, låt oss ta en titt på några fallstudier som tar upp denna fråga specifikt.

Viken är en myt

Bnonn Tennant, har diskuterat på KissMetrics-bloggen att vecket är en myt:

“Att be om ett åtagande innan du har gjort klart värdet av det för dina potentiella kunder är verkligen självförstörande. Det enda svar du sannolikt kommer att få är nej. Dessutom kan det verka väldigt “i ditt ansikte” – det skaver folk på fel sätt och faktiskt ökar ångesten eftersom det verkar påträngande eller säljande.”

Att bygga förtroende, skapa en övertygande och tydlig kopia och visa värde är mycket viktigare än själva elementens position. Även om Nielson-gruppen kanske säger att bara 20 procent av människorna läser nedanför mitten, beror det på att 80 procent av läsarna aldrig kommer att läsa förbi din rubrik! Poängen är att de 80 procent av besökarna ALDRIG skulle konvertera oavsett var du placerade knappen eller formuläret.

Alla scrollar

UX-forskning utförd av Huge visar att webbplatsbesökare idag nästan alltid kommer att nå botten av webbplatsen oavsett vilka visuella ledtrådar som presenteras för dem. Denna speciella studie jämförde tre unika behandlingar med en kontroll och fann att i alla fall rullade minst 91 procent av användarna och minst 73 procent av användarna nådde botten av sidan.

scrolling-below-the-fold-study.png

Det viktigaste är att designers kan arbeta för att skapa den bästa möjliga upplevelsen i samband med den bredare designen. Dessutom bör de inte känna sig tvungna att använda rullningspilar och korta eller animerade bilder bara för att uppmana användaren att rulla ner på sidan.

Långa målsidor kan öka konverteringsfrekvensen

När du försöker förmedla ett komplext koncept till en webbplatsbesökare är det inte alltid det bästa sättet att begränsa dig till att placera både innehållet och CTA eller form ovanför mitten. I sådana fall kan det minska friktionen och öka sannolikheten för en omvandling att ta sig tid att till fullo förmedla värdet av ditt erbjudande eller företag.

I ett experiment som kördes av Content Verve kunde de öka konverteringarna med över 304 procent genom att placera CTA nedanför mitten istället för ovanför den.

ökade-omvandlingar-cta-below-fold.png

I ett annat exempel från MECLABS ökade en behandling under mitten sidans omvandlingsfrekvens med 220 procent jämfört med kontrollen som inkluderade både formuläret och CTA ovanför mitten eftersom variationslayouten tydligt kunde förmedla företagets värdeförslag.

CTA-placering påverkar inte alltid konverteringsfrekvensen

Naturligtvis är den verkliga förvirrande faktorn här att det ibland inte kommer att göra någon skillnad att testa placeringen av ditt formulär eller CTA. Detta gäller särskilt för vissa besökare som redan känner till ditt varumärke och som har gått in i övervägande- och beslutsstadierna på köparens resa och på grund av detta kommer att konvertera på ditt erbjudande oavsett CTA-placering.

Ett bra exempel på detta är experimentet som MECLABS körde för Boston Globe och testade tre olika layouter för en prenumerationsmålsida. Vad de fann var att det inte fanns någon signifikant skillnad mellan någon av behandlingarna.

ab-test-cta-below-fold.png

Anledningen till detta är att Globens publik har en stark varumärkeskännedom och är mycket motiverad så länge som CTA var tydligt någonstans på sidan. CTA spelade inte så stor roll som det förtroende och önskan som besökarna redan hade att engagera sig med dem.

Sammanfattningsvis

”Det finns inga expertmarknadsförare; det finns bara erfarna marknadsförare och experttestare.” – Dr. Flint McGlaughlin, verkställande direktör och VD, MECLABS.

Spelar vecket någon roll? Absolut. Är det den viktigaste faktorn vid konverteringar? Nej.

Använd dessa bästa metoder för att avgöra vad som kommer att vara mest effektivt för dig, bilda en hypotes och testa, testa, testa!

  1. Den största faktorn för att öka motivationen och därför konverteringarna är att fokusera på innehållets värdeförslag (oavsett längd) och bygga förtroende hos användaren
  2. Använd situationsmedvetenhet – är det värdeförslag du förmedlar komplext eller lättförståeligt och skräddarsy designen därefter
  3. Antalet upplösningar som din webbplats visas på ökar drastiskt och mobiltrafik och responsiv design gör konceptet med en universell fold opraktisk
  4. Använd Google Analytics för att avgöra vilka upplösningar din webbplats visas i, designa för dessa dimensioner
  5. Användare idag är utbildade att scrolla
  6. Det enda definitiva sättet att veta vad som är bäst för ditt specifika användningsfall är att testa

Relaterade Artiklar

Back to top button