Är det möjligt att använda HomePod med Spotify?

0 Shares

Apple och tredjeparts ljudtjänster

För några månader sedan fick vi veta för första gången att Apple skulle implementera ett alternativ med vilket dess användare kunde välja musiktjänsten att använda på sina iOS-, iPadOS-, macOS- och till och med tvOS-enheter. En viktig och betydande förändring för ett företag som fram till nu kunde sägas att det tvingade sina användare att använda Apple Music om de ville njuta fullt ut av alternativ som användningen av röstkommandon eller produkter som HomePod.

Använda HomePod med Spotify

För tills nu om du ville använda Spotify med Siri var du tvungen att ange att den använder tjänsten i slutet av kommandot där du begär en låt, album eller artist. Och för att lyssna på musik från tjänsten på HomePod var du tvungen att skicka den via AirPlay från en iPhone, iPad eller Mac.

Efter flera månaders väntan och med version 14.5 av iOS och iPadOS saker och ting förändras, men inte på det sätt som många förväntade sig. Nu är det sant att du kan använda Spotify med Siri, men det finns begränsningar beroende på vilka enheter och det är inte ett alternativ som gör att du alltid kan använda en specifik tjänst som standard.

För att uppdatera HomePod till den senaste versionen behöver du bara gå till Home-appen och i Heminställningar -> Programuppdatering, kontrollera att den senaste versionen är installerad (alternativet för automatiska uppdateringar konfigurerat som standard)

Det vill säga, inte ett alternativ som Alexa-appen gör när man väljer standardmusik- eller podcasttjänst, eller hur iOS-, iPadOS- eller macOS-systemen själva måste välja en webbläsare eller e-postklient.

Här skulle det vara Siri och dess egen AI som skulle tillåta användaren att etablera den strömmande musik- eller ljudapplikation som de vill använda för att spela upp innehållet som intresserar dem. Så, till exempel, skulle du bara behöva be Siri att spela en specifik låt, album eller artist och den kommer att fråga dig vilken av de installerade programmen du vill göra det.

När du väl har valt det behöver du inte längre göra det igen eftersom det kommer ihåg valet. Och du kan göra det självständigt för musik, podcaster och ljudböcker. Vilket innebär att du kan använda Spotify för att lyssna på musik, Audible för ljudböcker och Pocketcast för podcaster. Det enda du behöver är att ha applikationen installerad på din iPhone eller iPad.

Kan jag använda Spotify på HomePod?

Ok, nu när du vet att Siri i version 14.5 av iOS och iPadOS, kommer du att undra om på HomePod som också använder samma system som iPhone och som redan kan vara uppdaterad till iOS 14.5 , kan Spotify redan användas som en spelare för musik? Tja, vi måste berätta att det tyvärr fortfarande inte är möjligt.

Om du går till din HomePod och ber den att spela musik kommer den att fortsätta använda Apple Music som det enda alternativet. Vad mer, om du frågar det med kommandot “Hej Siri, spela C Tangana på Spotify” kommer det att svara att appen tillåter inte att du gör det med Siri.

Så HomePod fortsätter med sina begränsningar och trots att den är en bra produkt när det gäller ljudkvalitet, är det att förbli knuten till Apple Music något som gör att många användare väljer att inte satsa på denna smarta högtalare. Även om Siris egen prestation redan är mer än tillräckligt med anledning att utesluta det jämfört med alternativ som Amazon med Alexa eller de som inkluderar Google Assistant.

Kommer Apple någonsin att släppa loss HomePod från Apple Music?

Tja, sett vad jag har sett som verkar vara en stor fråga, kommer Apple en dag att släppa användningen av HomePod med Spotify ? Är det Apples fel att det inte händer eller Spotifys?

För närvarande är det inte klart, eftersom Apple skulle vara intresserade av att erbjuda support till andra tjänster eftersom det skulle sälja fler enheter. Och till Spotify ge också den integrationen med Siri på HomePod, eftersom det kan få aktiva användare.

Pandora (endast tillgängligt i vissa länder där Spanien inte finns) var den första applikationen som erbjöd integration med HomePod och krävde bara att applikationen var installerad på iPhone för att kunna lägga till den i Home-applikationen. Så det kan användas utan att behöva skicka ljudet över AirPlay. Därför får vi se vem som flyttar pjäsen under de närmaste dagarna och om detta stöd äntligen når Apple-högtalaren.

Hur man ställer in en streamingtjänst från tredje part med Siri

Till konfigurera en av de nya musik eller ljudströmningstjänster bland alla de som Apple tillåter med Siri, du behöver inte göra något speciellt. I princip allt du behöver göra är att be Siri att spela någon typ av innehåll och det kommer att vara assistenten som kommer att fråga dig i vilken applikation. Men om du tror det kommer vi att se det steg för steg och vi kommer att berätta några ytterligare detaljer så att du hela tiden vet vad som händer.

Om du är intresserad av att använda en annan musik- eller ljudströmningstjänst än Apple, så här bör du göra:

  1. Aktivera Siri på din iPhone eller iPad och be den spela en viss låt, album eller artist. Till exempel, “Hej Siri, spela det senaste från C Tangana”
  2. När du gör det kommer Siri att visa dig en lista över alla musikapplikationer som du har installerat på dina enheter.
  3. Välj den applikation som du vill lyssna på det begärda innehållet med. Om det till exempel är musik kan du välja Spotify oavsett om du har ett aktivt betalabonnemang eller inte.
  4. Siri kan be dig bekräfta att du kan komma åt appens data. Om så är fallet, acceptera
  5. Redo, från och med detta ögonblick kommer Siri att komma ihåg ditt val och när du ber om musik igen kommer den att spela upp den på Spotify

Som ni ser är förändringen viktig, eftersom man slipper ange med vilken tjänst man vill återge nämnda innehåll. Något som alltid måste göras i tidigare versioner av iOS och iPadOS. Det är sant att Siri vid något tillfälle kan fråga dig igen med vilken applikation du vill spela, men det kommer att vara för att bekräfta att ditt beslut förblir detsamma.

Självklart pratar vi här om att spela musik, men det gäller även ämnen som att spela poddar eller ljudböcker. När du väl har valt en app från Apple eller tredje part kommer den att användas när du går för att njuta av den specifika typen av innehåll tack vare användningen av Siris AI.

0 Shares