Apples ryktade AR-glasögon kan komma att lanseras 2022 när leverantörer börjar öka utvecklingen

Apples ryktade AR-glasögon kan komma att lanseras 2022 när leverantörer börjar öka utvecklingen

Det har gått ett tag sedan vi senast hörde om Apples ryktade augmented reality-glasögon, men en ny rapport eldar upp förväntans lågor igen.

Enligt en förhandsvisning av en rapport med betalvägg från , börjar Apples leveranspartner att öka utvecklingen av AR-glasögon. Förhandsvisningen säger att leverantörer av optiska komponenter baserade från Taiwan för närvarande är “engagerade i utvecklingen” av Apples ofta ryktade AR “smarta glasögon”, och att det nya tillbehöret kan “kommersialiseras 2022”. Det är baserat på information som lämnats till publikationen från icke namngivna branschkällor.

Det finns inte mycket att gå på här eftersom hela rapporten inte är tillgänglig ännu. Men även när det är så kommer detaljerna förmodligen att vara lätta. Förväntningar på att Apples AR-glasögon skulle kunna komma någon gång under 2022 har varit ganska vanliga sedan åtminstone slutet av 2019, så tanken på att utvecklingen från leverantörspartner börjar ta fart före det lanseringsdatumet är verkligen vettig.

Med det i åtanke tar vi en tillbakablick på en rapport från i november förra året. Publikationen uppgav att Apple kommer att lansera ett AR-headset 2022, ett som också kan inkludera virtual reality-funktioner. De fullständiga AR-glasögonen förväntades dock komma någon gång under 2023. Den rapporten bekräftades av en annan från , som uppgav att Apples planer för AR inkluderade iPad-stöd 2020 (de nya iPad Pro-modellerna har en LiDAR-skanner för mycket överlägsna AR-funktioner och kapacitet), ett VR-headset 2022 och AR-glasögon 2023.

Enligt rapporten från , så beskrivs Apples design och teknik:

Allt detta är väldigt spännande, eftersom Apple har varit mycket intresserad av AR under ganska lång tid redan. Det har lagt grunden för AR-glasögon och headset sedan lanseringen av den ursprungliga ARKit. De enda “dåliga nyheterna” här är att vi fortfarande har lite tid att vänta innan dessa nya produkter ser dagens ljus, tydligen.

Vad är du mest exalterad över i det här fallet? Fullfjädrade AR “smarta glasögon”, eller ett AR/VR-headset? Låt oss veta i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button