Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apples nya patent kan signalera att Touch ID kommer tillbaka i framtida iPhones

Ett nytt patent från Apple har väckt misstankar om att företaget har arbetat med ett touch-ID under displayen för framtida iPhones.

Under de många rapporter som Apple har arbetat med en Touch-ID under displayen har det nya patentet som beviljats ​​för att integrera biometrisk autentisering i iPhones och MacBooks gett det mer vikt än någonsin.

Detta är inte det första patentet som Apple har beviljats ​​som avser denna typ av teknik, men det här gäller både telefoner och bärbara datorer, vilket är en ny takt för företaget.

IPhone 14 är för närvarande tippad att vara den första av Apples smartphones för att få den biometriska tekniken, med iPhone 13 som tros ha kvar det konventionella Face ID som vi har sett tidigare.

Trots att Android-telefoner har skrytt med under-display-sensorer i flera år har Apples senaste Touch ID-aktiverade enheter förlitat sig på inbyggda skannrar i hemknappen, sett med iPhone SE, och strömbrytaren på iPad Air 4.

Sedan Covid-19-pandemin har det allmänt noterats att ansiktsmasker orsakar ett problem när man försöker använda Face ID för att låsa upp en iPhone, så flytten till en skanner under skärmen kan vara mer välkommen nu än någonsin.

Den mer intressanta användningen av denna teknik skulle vara i MacBooks, och om dessa rykten ska tros tyder det på att Touch Bar kan hålla sig kvar som en funktion. De nuvarande MacBook-proffsen använder dock en Touch ID-sensor på höger sida av Touch Bar, så skannern kanske inte gör någon märkbar skillnad.

Så tänk på detta när de nya Apple-produkterna lanseras senare i år, och om du fortfarande är nyfiken på Apples nästa prylar, kolla in vår sammanfattning för de senaste iPhone 13-läckorna och vilken typ av händelse du kan förvänta dig under lanseringen av iPhone 13.