Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apples nya iPod – Evolutionär, inte revolutionerande

Oavsett vad du tycker om deras operativsystem, val av mikroprocessorplattform eller den där jäkla musen med en knapp, så finns det inga argument för att Apple har kunnat introducera några av de mest attraktiva designerna som någonsin setts på datormarknaden. De nya iMac-datorerna, G4-serien och Apples ursnygga Cinema Display LCD-paneler har alla design- och användbarhetselement som förblir oöverträffade av något företag i datorbranschen. Tyvärr är den största begränsningen för Apples datorer fortfarande bristen på x86-stöd, vilket förhindrar all denna snygga hårdvara från att användas på över två decennier av den största mjukvaruanvändarbasen.

Apple har dock haft några framgångar bland PC-användare; deras Cinema Display LCD-skärmar, även om de är dyra, är skärmarna att välja på för vissa avancerade arbetsstationer genom att använda en ADC-till-DVI-omvandlare (ADC är Apples digitala gränssnittsstandard). Den enda andra gången du kommer att se en Apple-logotyp någonstans nära en PC-användares skrivbord är med den otroligt framgångsrika iPod MP3-spelaren.

Vi recenserade original-iPoden redan i januari 2002, kort efter lanseringen. Även om den släpptes som en endast Mac-produkt, med stöd av tredjepartsutvecklare som Mediafour, fördes iPod till PC:n långt innan Apple släppte en “Windows”-version av enheten. iPod var inte den minsta MP3-spelaren på marknaden då, men den hade det absolut bästa användargränssnittet (en obestridlig styrka hos Apple) och en mycket stark funktionsuppsättning. Kombinationen av dessa två nyckelfaktorer gjorde iPod till en stor framgång och krönte den till kungen av alla MP3-spelare.

Under det och ett halvt år som gått sedan iPod släpptes har marknaden för MP3-spelare fortsatt att öka och antalet enheter på marknaden har vuxit enormt. Trots ökad konkurrens har ingen tillverkare kunnat avsätta Apple och erbjuda en bättre lösning än iPod, även om många tillverkare definitivt har lagt fram mer prisvärda alternativ. I Apples vanliga stil hölls information om en iPod-efterträdare under extremt noggrann bevakning och ingenting dök upp ens på den ryktenomsusade webben förrän strax före lanseringen av den nya iPoden.

Nu är en lösning som passar alla, den nya iPoden kan användas på både Mac- och Windows-plattformar direkt från förpackningen och den har ett antal andra evolutionära förbättringar som tvingade oss att gå ut och köpa en för att se vad allt krångel var om. Apple är mycket stränga med att skicka ut recensionsprover av deras hårdvara, men oavsett om vi får en produkt eller inte, om det finns en efterfrågan på en recension kommer vi att göra vad som krävs för att se till att du får den information du behöver för att göra en recension. utbildat köpbeslut.

Förra månaden gick vi in ​​på Apples butik online, utnyttjade deras studentrabatt och två dagar senare hade vi en ny 15 GB iPod för $369,99 plus moms. Var det värt det? Låt oss ta reda på…