Apples kommande mixed reality-headset sägs ha 8K-skärmar, LIDAR-sensorer och tygnätmaterial

0 Shares

Under de senaste månaderna har rykten om att Apple arbetar med ett VR- och AR-headset värmts upp en hel del. Den senaste rapporten från The Information avslöjar nu att headsetet kommer att kosta en premie, cirka $ 3000, och kommer att innehålla 8K-skärmar, en kraftfull processor och massor av sensorer och kameror.

Rapporten visade också en återgivning av hur headsetet kan se ut. Headsetet kommer att ha ett tygnät på utsidan som kommer att minska dess totala vikt, och denna information bekräftar med en rapport från Bloomberg från förra månaden. Headsetet ser också ut som dess pannband är inspirerade av armbanden som finns på Apple Watch.

Dess Apple Silicon-processor kommer enligt uppgift att vara kraftfullare än M1-chipet, och den kommer att driva 8K-skärmar på headsetet. Det kommer dock inte att köras konstant med 8K-upplösning, utan använder en teknik som kallas “Foveated rendering”, där headsetet dynamiskt skalar upplösningen baserat på var användaren fokuserar på skärmen.

Eftersom headsetet också har AR-funktionalitet kommer det att ha massor av kameror för att spåra handrörelser och LIDAR-sensorer för att kartlägga miljön. Om utvecklingsprocessen fortsätter på rätt spår kanske headsetet släpps någon gång 2022, varefter Apple planerar att släppa ett lättare AR-headset som kommer att bli mer vanligt.

Källa | Via

0 Shares