Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Apples chef för global säkerhet åtalas i ett fall med mutor till dolda skjutvapen [Updated: charges dismissed]

Med tillstånd av en stor jury har ett par åtal utfärdats i ett fall om muttillstånd för dolt skjutvapen.

Uppdatering (2020-11-25): Ars Technica i frågan om Thomas Moyer. Enligt företaget visade en grundlig undersökning att det inte skett några fel från Thomas sida. Som ett resultat av detta står Apple vid sin chef, även när åtalet går framåt. Apples uttalande till publikationen är precis nedan.

.

Det uppger District Attorney’s Office från Santa Clara County, i delstaten Kalifornien. Enligt anmälan är bland annat Apples chef för global säkerhet, Thomas Moyer, namngiven för att erbjuda mutor för att få tillstånd för dolda skjutvapen (CCW). Den brottsbekämpande myndigheten uppger att tillsammans med Moyer mutade en försäkringsmäklare vid namn Harpreet Chadha kapten James Jensen och undersheriff Rick Sung för att få tillstånden.

DA:s kontor avslöjar att kaptenen och undersheriffen använde tillstånden som ett verktyg för att få ut saker ur de två namngivna individerna. Distriktsåklagaren undersökte i två år och fann att undersheriff Sung vägrade att utfärda tillstånden tills paret “gav något av värde”. DA säger att kapten Jensen åtminstone en gång hjälpte undersheriff Sung i processen att muta paret.

Så, vad erbjöds för tillstånden? DA säger att Moyer så småningom erbjöd sig att donera uppemot 200 iPads till sheriffens kontor. Det är värt 70 000 dollar. Rapporten avslöjar att undersheriff Sung och kapten Jensen höll upp flera olika CCW-tillstånd för Apple-anställda, och det var det som fick Moyer att erbjuda donationen till kontoret.

Både Sung och Moyer skrotade den planerade affären när det upptäcktes att DA höll på att utreda och hade verkställt en husrannsakan för att beslagta CCW-tillståndsinformation från sheriffens kontor.

När det gäller försäkringsmäklaren, uppenbarligen erbjöd han ett löfte om att dela ut 6 000 dollar i lyxiga lådor till ett framtida San Jose Sharks-spel. Sharks är ett NHL-lag, baserat från San Jose.

Rättegången är planerad till den 11 januari 2021 i San Jose, Kalifornien. Om de döms riskerar alla fyra personer någon form av fängelse framför dem.