Apple WWDC 2021 huvudtecken: Här är vad vi förväntar oss, inklusive iOS 15

Apple har officiellt meddelat att dess WWDC-evenemang (Worldwide Developer Conference) kommer att starta den 7 juni med ett huvudevenemang.

Precis som 2020-evenemanget kommer detta enbart att vara ett online-evenemang. Strömningshändelser har blivit vanligt för Apple under det senaste året och vi hade lanserat iPhone 12 och iPad Air 4 på liknande sätt.

När är WWDC 2021?

Den stora grundtalen för evenemanget kommer att äga rum den Måndag 7 juni och sedan pågår utvecklarsessioner fram till 11 juni. Som vanligt börjar saker med en huvudadress den 7 juni klockan 10 PDT (6 PM BST).

Apple har retat nyckeln med bilden nedan, som innehåller ett par små bitar värda att nämna.

Det finns en AirPod synlig som kan leda till den förestående uppdateringen av både AirPods Pro och AirPods och du kan se en iMessage-reflektion i ögonen på personen på framsidan. En antydan till stora iMessage-uppdateringar som kommer i iOS 15? Flera MacBooks är också synliga, vilket kan leda till att en uppdaterad M-serie chipset får lite scentid. Eller det kan bara vara en plåga som relaterar till inget av dessa.

WWDC 2021 Keynote

Till skillnad från mer produktfokuserade Apple-evenemang handlar WWDC väldigt mycket om utvecklarna och är vanligtvis den plats vi först hör om kommande uppdateringar av iPadOS, iOS, macOS, watchOS och tvOS. Det är också fullt av utvecklarhändelser, allt som också kommer att streamas

Vi har sett hårdvara tillkännagiven på WWDC tidigare, men detta är långt ifrån givet. 2020-evenemanget innehöll till exempel inga nya produkter och fokuserade istället enbart på programvara.

“Vi älskar att samla våra utvecklare varje år på WWDC för att lära sig mer om våra senaste tekniker och för att ansluta dem till Apples ingenjörer”, säger Susan Prescott, Apples vice president för Worldwide Developer Relations och Enterprise and Education Marketing. “Vi arbetar för att göra WWDC21 till vårt största och bästa hittills, och är glada att kunna erbjuda Apple-utvecklare nya verktyg för att stödja dem när de skapar appar som förändrar vårt sätt att leva, arbeta och spela.”

Vad kunde vi se på WWDC 2021?

WWDC är evenemanget där Apple vanligtvis avslöjar nästa programvara för programvaruuppgraderingar för sina stora produktsortiment. Vi förväntar oss att WWDC 2021 kommer att visa upp nästa version av iOS och iPadOS, som iOS 15, tillsammans med uppföljningen till macOS Big Sur.

Teasern för evenemanget (som du kan se ovan) ger inte mycket bort, men det visar en Memoji-karaktär som ser djupt in i skärmen på en MacBook. Kan detta vara en ledtråd att Mac kommer att ha ett starkt fokus på WWDC? Vi skulle inte bli förvånade om så var fallet, särskilt eftersom Apple nyligen har startat övergången till sina egna Apple Silicon-chips. Det ryktas att Apple har ett antal nya produkter redo att släppas, inklusive uppdateringar av sin AirPods-linje som kan meddelas i tid för att Apple Music Lossless ska komma. Andra produkter som sägs vara på gång hos Apple, som vi kanske eller inte kan se på WWDC, inkluderar en 14-tums MacBook Pro som kan innehålla en M2-chipset.

Relaterade Artiklar

Back to top button