Apple Watch vs Moto 360: Funktioner och pris

0 Shares

De flesta konsumenter kommer att jämföra Apple Watch vs Moto 360 i vår om de vill köpa en smart klocka. Apple och Motorola gör vad som är utan tvekan två av de mest spännande smarta klockorna på marknaden, eller som snart kommer att finnas på marknaden.

Det finns många saker som Apple Watch och Moto 360 båda kan göra, men det finns viktiga design- och funktionsskillnader som kan få användare att köpa den ena över den andra. Naturligtvis finns det också den irriterande kompatibilitetsfrågan som begränsar den klocka du köper till den telefon du äger, men med snabbare uppgraderingar kan vi till och med se att vissa användare byter till en ny telefon för att få den smarta klockan de vill ha.

Här är en jämförelse mellan Moto 360 och Apple Watch som tar en närmare titt på pris, funktioner och andra viktiga detaljer som du behöver veta. Apple Watch släppdatum är den 24 april och förbeställningar börjar den 10 april. Moto 360 är till salu nu.

Lär dig hur jämförelsen mellan Apple Watch och Moto 360 blir bättre.

Lär dig hur jämförelsen mellan Apple Watch och Moto 360 blir bättre.

Apple Watch vs Moto 360 Design

Moto 360 är en rund smart klocka, medan Apple håller fast med en rektangulär design för Apple Watch. Den här lilla skillnaden kan vara en avgörande faktor för vissa användare som vill ha en rund skärm på handleden.

Motorola erbjuder bara en storlek för Moto 360 med ett 46 mm ansikte och en kropp som är 11,5 mm tjock. Apple Watch finns i två storlekar; 38mm och 42mm. Båda Apple Watch-modellerna är 10,5 mm tjocka. Den större Apple Watch är $ 50 dyrare på Sport-versionen och det finns andra prisskillnader i de andra modellerna.

Du kan köpa tre versioner av Moto 360.

Du kan köpa tre versioner av Moto 360.

Du kan köpa tre versioner av Moto 360. Basmodellen innehåller ett läderband och finns i en ljus yta eller en mörk yta med ett fodral i rostfritt stål och ett läderband. Metallen Moto 360 innehåller samma klockfodral, men ett 23 mm metallklockband i matchande ljusa och mörka ytor. En dyrare Slim Metal Moto 360 erbjuder en smalare champagneguldfinish på fodralet och ett matchande band och ett lätt finishalternativ också. Användare kan köpa nya band direkt från Motorola och andra klockband kan också köpa tredje parts Moto 360-klockband.

Apple erbjuder tre versioner av Apple Watch med fler variationer än Motorola. Var och en av dessa mönster finns i storlekarna 38 mm och 42 mm. Det finns Apple Watch Sport, Apple Watch och Apple Watch Edition. Apple Watch Sport har en aluminiumfinish i silver eller mellangrå med ett fluorelastomerurband i en av fem färger. När du köper den här modellen innehåller Apple två storlekar i lådan.

Du kan också köpa tre versioner av Apple Watch.

Du kan också köpa tre versioner av Apple Watch.

Apple Watch har ett fodral i rostfritt stål och en mängd olika bandalternativ från ett sportband upp till metall och läder. Apple Watch-fodralet finns i silver och rymdgrått. Denna modell har också en Safir-skärm istället för Ion-X-glaset som finns på Apple Watch Sport. På den ultimata high-end är Apple Watch Limited med 18 karat guld i gult och rosa och lyxiga remmar.

Apple säljer alternativa Apple Watch-band från $ 49 och upp till $ 449. Det finns en adapter som en tredje part planerar att sälja för att låta dig ansluta andra klockband till Apple Watch, men det säljs inte ännu.

Apple Watch vs Moto 360 Display och kontroller

Apple Watch har två skärmstorlekar som matchar den totala klockstorleken. Apple klargjorde inte den exakta skärmstorleken, men kroppen är 38 mm och 42 mm medan Moto 360s runda kropp är 46 mm med en 1,56-tums skärm.

Jämföra Apple Watch vs Moto 360-storlekar.  Dessa foton jämför Apple Watch-bilder med den verkliga storleken med den verkliga Moto 360.

Jämföra Apple Watch vs Moto 360-storlekar. Dessa foton jämför Apple Watch-bilder med den verkliga storleken med den verkliga Moto 360.

När du använder Moto 360 trycker du på och sveper på skärmen och använder en knapp på höger sida samt din röst för att styra den. Det finns en sensor som tänder skärmen när du lyfter klockan till ansiktet och ett alternativ för att hålla skärmen delvis på så att du alltid kan se tiden, men det påverkar batteriets livslängd. Moto 360 kan vibrera för att varna användare.

Apple Watch-skärmen tänds när du tittar på den också. Apple har fler knappar för att styra klockan och en pekskärm som kan upptäcka olika typer av kranar. Det finns också ett speciellt vibrationsverktyg inuti som Apple kallar en Taptic Engine. Detta kan leverera en mängd varningar och meddelanden.

Det finns två kontroller på höger sida av Apple Watch, en knapp och en Digital Crown. Digital Crown är hur användare rör sig genom olika skärmar och navigerar i vissa områden eftersom det inte finns någon nypa att zooma. Knappen under kronan för att komma åt vänner som du lägger till i klockan.

Moto 360 vs Apple Watch-funktioner

Apple Watch och Moto 360 är båda smarta klockor som gör mer än ett traditionellt fitnessband, men det finns funktioner som sticker ut på varje enhet.

Moto 360 och Apple Watch kommer båda att berätta vad klockan är, visa kalenderinformation och meddelanden från din telefon. Du styr apparna för var och en från din telefon. Du kan installera olika urskivor på varje klocka som ger ett annat utseende. Apple Watch-ansikten är begränsade till de som Apple tillhandahåller och du kan få information till skärmen. Moto 360 innehåller många urtavlor och det finns ett antal alternativ från tredje part. Du kan titta på foton på Apple Watch, men den här funktionen är inte inbyggd i Moto 360. Du kan också lagra musik på Apple Watch för att spela upp på Bluetooth-hörlurar när telefonen inte är ansluten.

Om du behöver komma någonstans kan du få vägbeskrivningar på din handled med varningar när du behöver vända dig och när du behöver lämna för att boka tid.

Apple Watch ger tillgång till vänner med en knapptryckning och en vridning av den digitala kronan. Du kan också skissa, knacka på eller skicka ditt hjärtslag till en vän med en Apple Watch. Moto 360 erbjuder inte dessa alternativ.

På båda klockorna kan du svara på meddelanden med din röst, läsa och svara på e-postmeddelanden på din handled och hantera andra meddelanden. Med iPhone kan du skicka ett röstmeddelande eller diktera din röst till text, medan Moto 360 endast stöder diktering.

Med Apple Watch kan du ringa direkt på klockan. Det här är inte något du kan göra på Moto 360. Du kan också överföra ett samtal till din iPhone om det räcker längre än du vill hålla Apple Watch upp till ditt ansikte.

Siri och Google Now är viktiga sätt att använda Apple Watch och Moto 360. Med skärmen på säg OK Google för att utfärda ett kommando på Moto 360. På Apple Watch kan du säga ”Hej Siri” för att starta ett kommando.

Apple Watch stöder Apple Pay så att du kan göra betalningar i en butik med din klocka istället för att få ut din telefon. Det här är inte något du kan göra på Moto 360.

Motorola och Android stöder Smart Lock, som håller din telefon upplåst när Moto 360 är i närheten och ansluten och din enhet kommer från Motorola eller kör Android 5.0 eller högre. Apple meddelade inte den här funktionen.

Motorola och Apple erbjuder båda en mängd olika träningsspårning och support i Moto 360 och Apple Watch. På Moto 360 kan användare använda Google Fit eller Moto Body för att spåra hjärtfrekvens och hjärtaktivitet, steg och avstånd, förbrända kalorier och få vägledning. Om du installerar Runkeeper kan du spåra dina träningspass mer detaljerat och spåra cykling.

Apple Watch ger dig påminnelser om att gå igenom dagen, spåra hur länge du står, steg och aktivitet. Apple Watch innehåller en träningsapp som inkluderar aktiviteter som löpning, promenader och cykling. Pulsmätaren spårar din puls hela dagen. Apple bygger in ett antal belöningsposter inklusive framstegsindikatorer och varningar för att berätta bra jobb under hela dagen.

Apple Watch och Moto 360 är båda vattentåliga så att du kan svettas på dem och bära dem i regnet, men du kan inte simma med dem.

Moto 360 Apple Watch-pris

Moto 360 är $ 249 för det grundläggande läderalternativet, $ 299 med ett stålband och $ 329 med de tunna metallbanden. Du kan köpa ytterligare metallband för 29 till 79 dollar i läder och metall.

Apple Watch-priserna varierar från $ 349 till $ 17.000. 42 mm-alternativet är $ 50 mer på basnivån och det finns stora prishopp för de högre metallbanden. Apple Watch-band är $ 49 till $ 449. Läs mer om Apple Watch-priset.

Kompatibilitet

I slutändan behöver du en smart klocka som fungerar med din telefon. Apple Watch fungerar bara med iPhone och medan Apple öppnade iPhone för Windows-datorer räknar du inte med ett alternativ att använda Apple Watch med Android när som helst. Det här är en iPhone-följeslagare så du kan inte använda den som en fristående enhet. Det finns ingen Apple Watch iPad-kompatibilitet.

Läs: 5 Apple Watch-alternativ för Android-användare

Moto 360 ansluts till Android-telefoner som kör Android 4.3 eller högre. Detta betyder att Moto 360 fungerar med fler potentiella telefoner, men du kan inte använda Moto 360 med iPhone just nu. Google arbetar enligt uppgift med en Android Wear-app för iPhone, men det finns inget officiellt meddelande just nu.

Batteri-liv

Moto 360 levererar längre batteritid än Apple Watch baserat på tester och Apples uppskattningar.

Moto 360 levererar längre batteritid än Apple Watch baserat på tester och Apples uppskattningar.

Moto 360-batteriets livslängd varar i två dagar med regelbunden användning och ibland något längre under våra månaders användning. Motorola levererade en kraftig ökning av batteriets livslängd med en programuppdatering efter lanseringen förra året.

Apple Watch-batteriets livslängd anges vid 18 timmars blandad användning. Detta uppgår till en dags användning så att du måste ladda den på natten. Apple specificerar specifika användningstider för Apple Watch. Att prata kommer att använda den mest kraftbegränsande till bara tre timmars användning. Det finns ett Power Reserve-läge som kan visa dig tiden när strömmen är låg. Den större 42mm Apple Watch kommer att se något bättre batteritid.

65 Spännande saker du kan göra med Apple Watch

Svara samtal på Apple Watch

Svara samtal på Apple Watch

Du kan svara på ett samtal på din Apple Watch med den som en liten Bluetooth-högtalartelefon. Du vill bara använda detta för kortare samtal eftersom ljudkvaliteten inte är lika bra som när du pratar i högtalartelefonen på din iPhone.

Apple Watch låter dig bara svara på dina samtal på högtalartelefonen, så du vill inte använda det hela tiden. Det är väldigt praktiskt när du arbetar med ett projekt eller är upptagen med händerna. Var definitivt medveten om var du tar samtal. Om du inte skulle prata i högtalartelefonen borde du inte prata på din Apple Watch.

Om du köper den nya Apple Watch med LTE kan du även ringa på Apple Watch utan din iPhone i närheten. Detta kräver att du lägger till klockan i din plan för $ 10 per månad. Du kan inte svara på ett FaceTime-videosamtal på Apple Watch.

0 Shares